Sivaslılar Beyoğlu'nda

Sivaslılar Beyoğlu'nda
İSDERFED’in davetlisi olarak Sivaslı hemşehrileriyle buluşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, dernek üyeleri ile Beyoğlu’nun projelerini konuştu. Saz eşliğinde türkülerin söylendiği ziyarette Başkan Yıldız, misafirperverliklerinden dolayı dernek üyelerine teşekkür etti

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstanbul Sivas Dernekler Federasyonu’nun (İSDERFED) davetlisi olarak Sivaslı hemşehrileriyle bir araya geldi. Beyoğlu’nun meselelerinin ve ilçeye değer katacak projelerininana gündem olduğu ziyarette konuşan Başkan Yıldız, “Sivas dediğimizde bizim eskilerin bir sözü vardır, ‘Bir durup düşünmek lazım Sivas neresi?’ diye. Anadolu’nun en kadim şehirlerinden biri. Selçuklu’ya bu anlamda başkentlik yapan. Selçuklu’nun tarihi eserlerinin, mimarisinin, zarafetinin ve medeniyette zirve oluşunun simgelerinin olduğu yer bugün Sivas’ımız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulması sırasında milli mücadeleyi başlatan şehrimiz” dedi.

Herkese teşekkür etti

Konuşmasında Sivas Kongresi’ne ve orada alınan kararlara da vurgu yapan Yıldız, “Aslında bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın o tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışının;yıllar önce hayat bulduğu, bir bayrağın altında toplanma iradesinin, düşman işgaline karşı tek vücut olarak durma kararlılığının, azminin yaşandığı ildir Sivas.  Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve bütün toprak altında olan cümle şehitlerimizin o ortak inancı ve azmi sayesinde; kendi medeniyetimizin, kendi inancımızın kendi insanımızın harmanlandığı yerdir” ifadelerini kullandı. İSDERFED’i ziyaretinde, saz eşliğinde söylenen türkülere eşlik etmeyi de ihmal etmeyen Başkan Yıldız, Kadim şehir Sivas’ın dost canlısı insanlarına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.