Sivil memurlar şemsiyeci değildir

Sivil memurlar şemsiyeci değildir
Anıtkabir'de Bülent Ersoy'a şemsiye tutan subayla ilgili Beyaz Tv'de “Keşke o şemsiyeyi bir sivil memur tutsaydı” açıklamasını yapan generale Sivil Memurlar Sendikası Başkanı Kenan Haluk Baytemir'den tepki geldi. Damga'ya konuşan Baytemir, “Sivil memurların içinde şemsiye tutuculuğu mesleği üzerine istihdam edilmiş bir personel bulunmamaktadır” dedi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalışan sivil memurlar, kendilerini son günlerde Bülent Ersoy’un Anıtkabir ziyareti sırasında bir subayın Ersoy'a şemsiye tutması ile başlayan tartışmanın içinde buldu. Beyaz Tv'de yayınlanan “Tahir Sarıkaya İle Uyan Türkiyem” programında Sarıkaya'nın “Bu konuyla ilgili bir generalle görüştüm. General, 'Keşke o şemsiyeyi bir sivil memur tutsaydı. Bir subayın şemsiye tutması büyük bir hayal kırıklığı oldu' dedi” sözlerine Sivil Memurlar Sendikası'ndan tepki geldi. Damga'ya konuşan Sivil Memurlar Sendikası Başkanı Kenan Haluk Baytemir, “Esasen yaşlı ve tekerlekli sandalyede oturan bir insana şemsiye tutulması her türlü rütbenin üstünde gayet insani bir tavırdır ve Anıtkabir'de bu eylemi gerçekleştiren Türk subayı gibi TSKda görev yapan tüm sivil memurlarda bu insani davranışı kadrolarının değil insani ve vicdani duygularının bir sonucu olarak göstereceklerdir” dedi.

Biz de şemsiye tutan kimse yok

Her şeye rağmen “Bir subay değilde şemsiyeyi bir sivil memur tutsaydı” şeklindeki açıklamanın kabul edilemeyeceğini anlatan Baytemir, “Sivil memurların içinde şemsiye tutuculuğu mesleği üzerinden istihdam edilmiş bir personel bulunmamaktadır. Bu doğrultuda, Beyaz TV’yi ve programın sunucusunu Türk subayı tarafından insani bir tavır olarak ortaya konan eylem için sanki toplum tarafından hoş görülmeyecek bir iş yapılmış gibi gösterilmesi ve sivil memurlar adına kullandıkları ayrıştırıcı ve küçük düşürücü dili için kınıyoruz” dedi.

İdari işlem yapılsın
Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'nın harekete geçmesini isteyen Baytemir, “Program sunucusundan beklediğimiz kadar Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar tarafından da camiamızı rencide edici bu açıklamaya karşı gerekli tepkinin dile getirilmesini ve basına bilgi veren bu meçhul generalle ilgili gerekli idari işlemin yapılmasını önemle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.