Siyaset birkaç kişinin işi değil

Siyaset birkaç  kişinin işi değil
DEVA Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Dr. Ekrem Yılmaz, Büyükçekmece’deki muhtarlarla istişare toplantısında bir araya geldi. Yılmaz, “DEVA Partisi olarak siyaseti, en tepede birkaç kişinin yaptığı bir iş olarak görmüyoruz” dedi

DEVA Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanlığı’nın organizasyonuyla, Büyükçekmece Gaşık Konya Mutfağı’nda gerçekleşen buluşmada, Dr. Ekrem Yılmaz’a, DEVA Partisi Başakşehir İlçe Başkanı Nesrin Toygar, DEVA Partisi Büyükçekmece ilçe başkan yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve mahalle temsilcileri de eşlik etti Dr. Ekrem Yılmaz, toplantının başında yaptığı konuşmada, “Demokrasinin en önemli unsuru seçimlerdir. Bir seçme ve seçilme süreci olan seçimlerle, bizi yönetecek olan insanları belirleriz. “Seçilmiş” anlamındaki “Muhtar” kelimesi ile daha adında, bu çerçevedeki önemi, farkı ortaya konmuş olan muhtarlarımız, yaşadıkları mahalle ya da köylerin sorunlarını, orada yaşayanların beklentilerini en iyi bilen, bu sorun ve beklentilere ilişkin önerileri en iyi değerlendirebilecek kişilerdir. Demokrasinin bir diğer önemli unsuru olan siyasi partilerden birinin yerel seviyedeki bir temsilcisi olarak, muhtarlarımızla bir araya gelmekten, Büyükçekmecemize ilişkin perspektifimizi paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.” dedi.


 

Muhtarlar taleplerini dile getirdi

Toplantıda söz alan kimi muhtarlar da, sorunlarını ve Anayasa’nın 127. maddesi ile Tebligat Kanunu’nda muhtarlar lehine bazı değişiklikler yapılması, Türkiye Muhtarlar Birliği’nin kurulması, seçimlerde muhtarlar için birleşik oy pusulası tanzim edilmesi, noterlerce düzenlenen kimi belgelerin muhtarlarca düzenlenmesinin sağlanması, muhtarların fakirlik belgesi düzenleme sürecinin yeniden ele alınması, muhtarlara da yeşil pasaport verilmesi gibi taleplerini dile getirdiler. Çok sıcak bir atmosferde gerçekleşen toplantı, fotoğraf çekimi ile son buldu.

Yeni bir dil geliştirmek istiyoruz

“DEVA Partisi olarak, siyaseti, en tepede bir(kaç) kişinin yaptığı bir iş olarak görmüyoruz. Kararların merkezde, dar bir çevrede şekillendiği bir siyasetin sorun çözmek bir yana yeni sorunlar yaratacağını düşünüyoruz. Siyaseti, aradaki kesintisiz işleyen kanallar ve mekanizmalar yardımıyla, çevrenin merkezi sürekli beslediği, yönlendirdiği bir etkileşim süreci olarak algılıyoruz. Bu itibarla da, vatandaşımıza en yakın konumda olan muhtarlarımızı, muhtarlarımızla sürekli iletişim içinde olmayı, onların görüş ve önerilerinden yararlanmayı çok önemsiyoruz. Ortak akıl ve istişareyle her sorunun çözülebileceğine inanan, genç ve iyi eğitimli bir kadroyuz. Siyasete nezaket, karşılıklı saygı temelinde yeni bir dil ve anlayış getirmek arzusundayız. Birbirimizi gerçekten dinleyip, anlamaya çalışarak, yeniden bir ve beraber olarak, milletçe her zorluğun üstesinden gelebileceğimize samimiyetle inanıyoruz.” diyen Dr. Ekrem Yılmaz, “Büyükçekmeceli hemşehrilerimize hizmet edip, faydalı olmak ortak paydasında buluşan insanların aralarında çok güçlü bir iletişim ve dayanışma olması gerek. Değerli muhtarlarımızla iletişimimizi güçlendirmek adına organize ettiğimiz toplantımızın, bu çerçevede küçük de olsa bir katkı sağlamasını umuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.