Sizin insanlığınız yerin dibine batsın! Engellilere saldırdılar

Sizin insanlığınız yerin dibine batsın! Engellilere saldırdılar
Beykoz'da 2 şüpheli, büfede oturan engellileri feci şekilde darbetti. O anlar güvenlik kameralarına yansırken, engelliler adliyeye giderek şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu. Saldırıya uğrayan Beykoz Engelliler Derneği Başkanı Hasan Polat, "Gözleri dönmüştü. Ne yaptıklarını bilmiyorlardı. Karakoldan serbest bırakmışlar. Mahkemeye bile çıkmamışlar" dedi

Olay geçtiğimiz günlerde Beykoz'da meydana geldi. 2 şüpheli, öğle saatlerinde Beykoz Engelliler Derneği'nin lokal olarak kullandığı büfeye geldi. Şüpheliler önce bankta oturan dernek başkanı Hasan Polat'a tehdit ve küfürler etti ardından şüphelilerden biri elindeki sopayla Polat'a vurmaya başladı. Bu sırada dışarı çıkan büfe çalışanı, saldırganı durdurmaya çalıştı. Hasan Polat atılan tekmeyle yere düşerken, olayı gören akülü arabadaki dernek üyesi engelliler, Polat'a yardım etmek için geldi. Sopalı saldırgan 2 engelliyi de darbetti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri uzun uğraşlar sonucu saldırganları durdurdu. Sopalı saldırgan, büfeye gelen bir kişiyle birlikte araca binerek polislerin gözü önünde olay yerinden uzaklaştı. Saldırı anları ve sonrasında yaşananlar büfenin güvenlik kamerasına yansıdı. Engelliler adliyeye giderek kendilerini darbeden şüpheliler hakkında duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine 2 şüphelinin gözaltına alınıp, serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Gözleri dönmüştü yani

Yaşadıkları saldırıyı anlatan Beykoz Engelliler Derneği Başkanı Hasan Polat, "Engelli üyelerimiz hep burada toplanır. Her zamanki günlerden biriydi. Birdenbire saldırgan kişi geldi. Sopa ile vurmaya başladı. Kendinde değildi. Gözleri dönmüştü yani. O anda bir arkadaşım geldi beni kurtarmaya çalıştı. Ona da vurmaya başladı. Çok feci bir olaydı. Hiçbir engelli arkadaşımızın başına gelmesini istemediğimiz bir olay. Bizim başımıza geldi, başkasının başına gelmesin. Suçluların cezasını almasını istiyoruz" dedi.

Ceza almalarını istiyoruz

Hasan Polat, "Ne yaptıklarını bilmiyorlardı. İkinci şahıs bana tüp vurmak için salladı. Başıma gelseydi kötü olurdu. Allahtan burada çalışan arkadaş engel olmaya çalıştı. O olmasaydı ölmüştük. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşanmaz. Suçluların ceza almasını istiyoruz. Polis gözaltına aldı, biz şikayetçi olduktan sonra. Karakoldan serbest bırakmışlar. Mahkemeye bile çıkmamışlar. Bu da bizi endişelendiriyor" şeklinde konuştu.

KİMSE YARDIMA KOŞMADI!

Yine saldırıya uğrayan Osman Odabaş ise "Bana da vurdular. Arabamın aynası olmasaydı, ben de darbe alacaktım" diye konuştu. Saldırı sırasında gelen ve sopaların hedefi olan Volkan Gider ise "Ben geldiğimde zaten başkanım yerdeydi. Sopayla vuruyordu. Ben de ne yapıyorsun dedim. Ondan sonra küfrederek bana saldırmaya başladı. Artık arabam devrilecekti. Kimse yardıma koşmadı. Sadece çalışan bir arkadaşımız var, o yardım etti. O an polis geldi, elinden aldılar" ifadelerini kullandı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.