Sokağa çıkma yasağı sonrasında pazartesi günü toplu ulaşımda yoğunluk

Sokağa çıkma yasağı sonrasında pazartesi günü toplu ulaşımda yoğunluk
Koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağının sona ermesnin yanısıra berberler, kuaförler, güzellik salonları ve alışveriş merkezlerinin açılması kararı trafiği etkiledi.

Dünyayı etkileyen ve Türkiye'de de görülen koronavirüsten korunma ve mücadele kapsamında birçok işyeri kapatılmıştı. Onlardan bazıları berberler, kuaförler, güzellik salonları ve alışveriş merkezleri bugün açıldı. Sabah saatlerinde iş yerlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Toplu taşıma araçlarını kullanan kişilerin maske ve eldiven takmaya özen gösterdiği görüntülendi. Özel halk otobüsleri koltuk sayısının yarısı kadar yolcu alırken, otobüse binemeyen vatandaşların bir sonraki otobüsü beklediği görüldü.

Sayı yükseldi
İstanbul'da bu sabah toplu ulaşımda önceki günlere göre yoğunluk yaşandı. Normalleşmenin ilk adımları olarak berberler, kuaförler, güzellik salonları ve alışveriş merkezleri bugün açılıyor. Normalleşme adımlarıyla toplu ulaşımın bu sabah önceki günlere göre daha yoğun olduğu görüldü. Sögütlüçeşme metrobüs durağı ile Kadıköy otobüs duraklarında bekleyenlerin sayısının artması dikkat çekti.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, bugün yoğunluk beklendiği belirtilerek vatandaşlar kısıtlamanın devam ettiği toplu ulaşım konusunda uyarılmıştı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.