Son Dakika Haberi.. İstanbul’da il olabilecek ilçeler belli oldu

Son Dakika Haberi.. İstanbul’da il olabilecek ilçeler belli oldu
Konuma dayalı olarak yapılan bir araştırmanın sonuçları açıklandı. Buna göre, İstanbul’da üç ilçenin il olma potansiyeli bulunuyor. İşte o ilçeler…

Yapılan bir araştırma ile Türkiye genelinde il olma potansiyeli taşıyan ilçeler belirlendi. Türkiye’de 67 ilçe belirlenen tanımlara uyarken İstanbul’da ise üç ilçenin ismi öne çıktı.

Araştırma sonuçları, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer tarafından açıklandı.

Yapılan araştırmada ilçelerin harita üzerinden; kent merkezlerine olan uzaklıklarına ve nüfus yoğunluklarına bakıldı. Buna göre, ilçe merkezine en az 30 km uzaklıkta olan ve nüfusu 100 binin üzerinde olan 67 ilçe bulunduğu belirlendi.

İşte o ilçeler

Bu 67 ilçe arasında megakent İstanbul’dan da üç bölge yer alıyor. Yapılan incelemeler sonucunda İstanbul’da Büyükçekmece, Silivri ve Tuzla ilçelerinin il olma potansiyellerinin bulunduğu saptandı.

67 ilçe belirlendi

Araştırma sonucuna göre il olabilecek ilçeler ise şöyle sıralanıyor: Lüleburgaz, Çerkezköy, Silivri, Çorlu, Büyükçekmece, Tuzla, Kapaklı, Gebze, Çayırova, Darıca, Ereğli, Bandırma, Mustafakemalpaşa, İnegöl, Tavşanlı, Edremit, Bergama, Soma, Aliağa, Akhisar, Salihli, Torbalı, Ödemiş, Nazilli, Alaşehir, Söke, Kuşadası, Milas, Bodrum, Fethiye, Serik, Manavgat, Alanya, Polatlı, Ereğli, Erdemli, Silifke, Kozan, Kadirli, Ceyhan, Dörtyol, İskenderun, Kırıkhan, Arsuz, Reyhanlı, Elbistan, Kahta, Siverek, Viranşehir, Suruç, Ergani, Akçakale, Nizip, Bismil, Midyat, Nusaybin, Cizre, Silopi, Yüksekova, Erciş, Patnos, Doğubayazıt, Fatsa, Ünye, Erbaa, Bafra, Çarşamba.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.