Son saniyede kaçırdılar!

Son saniyede kaçırdılar!
Kadıköy ve Maltepe'de YKS'ye geç kalanlar sınav salonlarına alınmadı. Tam kapı kapanırken gelen bir öğrenci, uzun süre okulun güvenlik görevlisine kapıyı açması için çağrıda bulundu. Olumlu yanıt alamayan öğrenci "Gidip, yatayım" diyerek uzaklaştı

Kadıköy'de birçok öğrenci YKS için erken saatlerde okulların önüne geldi. Şener Birsöz İlkokulu'nun önünde sınavın başlamasını bekleyen öğrencilerin heyecanı gözlerine yansıdı. Erken saatlerde okula gelen öğrenciler, güvenlik kontrolünden sonra içeri alınırken, son saniyede gelen 2 öğrenci içeriye alınmadı. Tam kapı kapanırken gelen öğrenci, uzun süre okulun güvenlik görevlisine kapıyı açması için çağrıda bulundu. Olumlu yanıt alamayan öğrenci "Gidip, yatayım" diyerek uzaklaştı.

54 yaşında sınava girdi

Kadıköy'de fizyoterapist olmak için 54 yaşında sınava giren, Fatma Çevik büyük takdir topladı. Okula erkenden gelen ve bir hayli heyecanlı olduğu görülen Fatma Çevik'i, önümüzdeki yıl sınava girecek olan oğlu uğurladı. Fatma Çevik, "Zamanında giremedim, şimdi giriyorum. Çok heyecanlıyım. Hayatımda ilk kez üniversite sınavına gireceğim. Daha önce başka sınavlara girdim ama üniversite sınavına girmemiştim. Oğlum da çok mutlu oldu. Beni buraya bıraktı, çok sevindi. Başarılar diledi, gitti. Ben masözüm, fizyoterapist olmak istiyorum" şeklinde konuştu. Maltepe'de Zümrütevler İlkokulu'na kimlik bilgileri eksik olan üç kişi, polis eşliğinde nüfus müdürlüğüne götürüldü. Kimlik doğrulaması yapılan öğrenciler tekrar okula getirildi. Burada da sınava geç kalan bir öğrenci okula alınmadı.

DAHA 15 DAAKİKA VAR

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi saat 10.15.'te başladı. Adaylar, sınav giriş belgeleri ve kimlikleri ile saat 10.00'a kadar sınav salonlarına girebildi. Sınava erken gelenlerin yanı sıra geç kalanlar da vardı. Öğrencilere maske ve dezenfektan verildikten sonra içeri alınmaya başlandı. İstanbul Teknik Üniversitesi Gümüşsuyu Kampüsü'nde saat 10.00'da kapılar kapatıldı. Bu saatten sonra koşarak sınavın yapılacağı okula gelen öğrenciler kapıda kaldı. Uzun süre görevlilere yalvaran öğrenciler, sonuç alamayınca okuldan ayrıldı. Kimlik kartı yerine ehliyetle gelen bir öğrenci ise sınava alınmadı. Sınava geç gelen 5 öğrenci kapıdan girmek için görevlilere yalvardı. Kapıyı yumruklayan bir öğrenci, "Daha 15 dakika var. Emek var ortada. Lütfen. Allah rızası için kapıyı açın" diye yalvardı. Ancak kapı açılmayınca öğrenciler geri dönmek zorunda kaldı.

TAKILAR ÇIKARILDI

Adaylar, sınav salonlarına sıkı aramadan geçirilerek alınırken, Avcılar’da piercing ve takıları ile gelen bir aday bunları çıkarmadan salona alınmadı. Avcılar Uztürk İlkokulu ile Abdülkadir Uztürk Ortaokulu’nu karıştıran adaylar koşarak diğer binaya yetişmeye çalıştı. Abdulkadir Uztürk Ortaokulu’na gelen bir adaydan üzerindeki kolye, küpe ve piercinleri çıkarması istendi. Koşarak okul kantinine giderek bunları bırakmak isteyen genç kız piercingleri çıkaramadı. Tekrar binanın önüne gelen adaya bir kadın görevli yardım ederek bunları çıkartmasını sağladı. Genç kız tekrar bunları emanet olarak bırakacağı yere götürdü. Aynı bölgede bulunan engelli adayların alındığı Sabancı 50’nci Yıl Anadolu Lisesi’ne kapıların kapatılmasından 2 dakika sonra gelen 2 aday içeri alınmayınca üzülerek buradan uzaklaşmak zorunda kaldı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.