Son seçim anketinde dikkat çeken sonuçlar, İBB adayları arasındaki fark açılıyor!

Son seçim anketinde dikkat çeken sonuçlar, İBB adayları arasındaki fark açılıyor!
Yerel seçimlere 20 gün kala İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasındaki anket çalışmaları sonuçları da oldukça merak ediliyor. Bir araştırma şirketinin yapmış olduğu anket verileri ise farkın günden güne açıldığını ortaya koydu.

2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala milyonların yaşadığı megakent İstanbul'da İBB adaylarının arasındaki seçim yarışı da tüm hızıyla sürüyor. Bir araştırma şirketi seçimlere 20 gün kala İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları arasındaki yarışı ve son seçimde hangi partinin adayına oy verirsiniz? sorusunu sordu. Yapılan ankette ise iki rakip adayın arasındaki oy oran farkı ise dikkat çekti.

MetroPOLL Araştırma şirketi tarafından yapılan 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partinin adayına oy verirsiniz? anketinde mevcut başkan Ekrem İmamoğlu yarışı önde götürdüğü kaydedildi. CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu 34.7 puan ile anketi önde tamamlarken Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum ise 32.1 puan ile ankette ikinci sırada yer aldı.

Anketin üçüncü sırasında ise DEM Parti'nin adayı Meral Danış Beştaş 4.9 puan, İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu 2.5 puan, Zafer Partisi adayı Aziz Karamahmutoğlu 2 puan ve Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Altınöz 1.8 puan aldığı belirtildi.

imamoglundan-kuruma-yanit-bunu-anlayamaz-bile-7rrb.jpg

İmamoğlu ve Kurum arasında oy farkı açılıyor!

Yapılan son seçim anketinde Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasındaki oy farkı 3.3 puan olarak yer alırken kararsız ya da ankete cevap vermeyen seçmenin oranı da oldukça fazla olduğu görüldü. Buna göre Kararsız, cevapsız ve protesto oy oransal olarak dağıtıldığında Ekrem İmamoğlu yüzde 43.5, Murat Kurum yüzde 40.2, Meral Danış Beştaş yüzde 6.1, Buğra Kavuncu yüzde 3.1 ve Aziz Karamahmutoğlu ise yüzde 2.5 olarak açıklandı.

anket-son.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.