Soruşturma başlatıldı mı?

Soruşturma başlatıldı mı?
Bahçelievler Belediye Meclisi'nde İçişleri Bakanlığı'nın İBB'de başlattığı terör soruşturması gündeme geldi. Konuyla ilgili önerge veren CHP Meclis Üyesi Ali Haydar Kahraman, "39 ilçe belediyesinde soruşturma yapıldığı ile ilgili İçişleri Bakanlığı’nın bir yazısı var. Bu yazıda Bahçelievler Belediyesi'nden de terörle iltisaklı insanların işten çıkarıldığı ile ilgili bir ibare var Bir önceki belediye başkanı ve mevcut belediye başkanıyla ilgili bir soruşturma var mı?" diye sordu

Bahçelievler Belediyesi’nin ocak ayı son toplantısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun paylaştığı belgeler gündem oldu. Bahçelievler Belediyesi’nin CHP’li İBB’li Meclis Üyesi Ali Haydar Kahraman, “İBB üzerinde fırtınalar kopartılıyor, soruşturmalar, davalar açılıyor. 82 mülkiye müfettişinin tamamladığı raporda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 39 ilçe belediyesinde soruşturma yapıldığı ile ilgili İçişleri Bakanlığı’nın bir yazısı var. Bu yazıda Bahçelievler Belediyesi'nden de terörle iltisaklı insanların da işten çıkarıldığı ile ilgili bir ibare var” dedi. Konuyla ilgili listenin içinde 2015'ten 2023'e kadar Bahçelievler Belediyesi'nde terörle iltisaklı bulunup işten çıkarılan olup olmadığını soran Kahraman, “Bununla ilgili Bahçelievler Belediyesi bir önceki belediye başkanı, mevcut belediye başkanı ve yönetimi ile ilgili bir soruşturma savcılığa intikal edilmiş midir?” diye sordu.


Üzülüyoruz

Bahçelievler Belediye Meclisi’nde tartışılan diğer bir konu da kamu kuruluşlarına tahsis edilen hizmet araçları oldu. Konuyla ilgili söz alan Meclis Üyesi Temel Polat, öncelikle CHP Grubu olarak Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü gibi kamu kurum ve kuruluşlara taşınır veya taşınmaz araç tahsis edilmesi ve kamuya hizmet verilmesi konusunda hem fikir olduklarını ve bugüne kadar da gelen tekliflerin ‘oy birliği’ ile geçmesi yönünde oylarını kullandıklarını söyledi. Kurum ve kuruluşlara tahsis edilecek araçların mülkiyet bilgilerinin komisyonla paylaşılmadığını ve tahsis edilecek araçların Bahçelievler Belediyesi’nin kendi mülkiyetinde olmasına da dikkat edilmesi gereğini hatırlatan Polat, bu grev ve hizmetin de bakanlıklar ve bakanlığa bağlı merkezi idareler tarafından yapılması gerektiğini ancak görevi yerine getirmekte yetersiz kaldıklarını da gördüklerini üzülerek gördüklerini söyledi. Polat, “Görüyoruz ki birbirinden değerli bu kamu kurumlarımız ilçe belediyesine veya belediye başkanının inisiyatifine bırakılmıştır. Bakanlıkları başka başka konularla uğraşmaktansa kendi asli görevlerini yapmaya ve hatırlatmaya davet ederiz” dedi.


Ticari ilişki var mı?

Meclise gelen DK Muhteşem Gıda Turizm ve Otelcilik Ticaret Ltd. Şti’nin Bahçelievler Belediyesi’ne Mercedes marka ‘Ambulans Araç’ hibe başvurusu hakkında da konuşan Temel Polat, öncelikle ilgili şirket yetkilisi Dilek Kaya ve ilgili şirket yöneticilerine belediye adına teşekkür ve şükranlarını sunarak, “Hemen hemen şirket sermayesi kadar olan bir aracı hayra vesile olmak adına belediyemize hibe ettikleri için; gönlü ve yüreği zengin olan bu şirket yetkililerini söylemlerimden bağımsız tutarak, insanların akıllarına farklı konularda düşünceler gelebilir. İlgili şirket güzel bir hayra imza atmaya çalışırken insanların akıllarında soru işareti yaratabilecek konular oluşmaması adına, birinci olarak merkezi, Yenibosna Merkez Mahallesi Değirmenbahçe'de bulunan bu şirketin ilgili kanun, yönetmelik, mevzuat ve ruhsatlandırma adına denetlenmesi ve mevzuat dışında bir işlem kalmamasına dikkat edilerek ruhsat bilgilerinin geçerliliği kontrollerinin yapılarak mevzuata uygun bir işletme kanaatine varıldıktan bağışın kabul edilmesi gerekir. İkinci olarak ilgili şirket veya yakınlarının belediyemiz ile ilgili geçmiş tarihlerde ticari bir faaliyetinin olup olmadığına bakılması ve bundan sonraki süreçte de gerek belediyemizin gerekse ilgili şirketin itibarını korumak adına ilgili şirket, şirket yetkilileri ve yakınları ile ticaret yapılmamasını, şirketin ve belediyemizin itibarına zarar verilmemesi adına CHP grubu olarak teklif ediyoruz” açıklamasını yaptı.

SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.