Sosyal medyadaki reklamda kullanılan usulsüz çakara ceza

Sosyal medyadaki reklamda kullanılan usulsüz çakara ceza
İSTANBUL'da bir restoran, sosyal medya hesaplarında kullanmak için çektirdiği reklam filminde, vince bağladığı kuzu karkası çakarlı otomobile bindirdi. Trafikte siren çalarak ilerleyen otomobil, sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekince polis otomobil sahibine 'Usulsüz çakar tertibatı taktırmak' ve 'Cam filmi taktırmak' suçlarından toplam 2 bin 250 lira para cezası verdi.

İstanbul'da bir restoran sosyal medya hesapları için reklam filmi çektirmek istedi. Ocakbaşı olarak bilinen et restoranı, kuzu karkası vince bağlanarak havaya kaldırıldı. Vince bağlanan et, daha sonra aşağı indirildi ve çakarlı bir otomobile bindirildi. Bahçelievler Yenibosna otobüs durağında çekilen reklam filminde otomobil, çakarları açık vaziyette siren çalarak restorana doğru ilerlerken görüntülendi. Reklam filmi restorana ait sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Ancak görüntülerde çakarlı otomobili fark edenler duruma tepki gösterdi. Görüntüler emniyeti de harekete geçirdi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, görüntülerdeki otomobilin plakasından sürücüye ulaştı. A.F. isimli kişiye ait olduğu belirlenen otomobilde, çakar tertibatının usulsüz olduğu tespit edildi. Ekipler A.F.'ye 'Mevzuatta belirtilen ışıklı veya sesli uyarı işareti veren cihazları, mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak ve kullanmak'  suçundan bin 823, 'Cam filmi taktırmak' maddesinden 427 lira olmak üzere toplamda 2 bin 250 lira para cezası uyguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.