Soykırım unutulmadı

Soykırım unutulmadı
Srebrenica Boşnak Soykırımı’nda hayatını yitirenler için düzenlenen Uluslararası Srebrenica Boşnak Soykırımı’nı Anma Koşusu’nun ikincisi gerçekleştirildi

13 ilden yaklaşık bin sporcunun katıldığı belirtilen koşu dün saat 09.00’da Yeşilköy Meydanı’ndan start aldı. Florya güzergahında devam eden koşuda, 8 bin 372 metrelik mesafe kat eden sporcular, yine başlangıç noktasında koşuyu sonlandırdı. Koşuya katılan tüm sporseverlere katılım belgesi ve anı madalyası verildi. 

Yarışın startını; Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Türkiye Bosna Sancak Derneği Başkanı Muhammed Sancaktar verdi.


Her yıl düzenlenecek

Anma koşusu öncesi konuşan Rumeli İş İnsanları ve Rumeli Eğitim Vakfı yöneticisi de olan Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, Srebrenica Anneleri Derneği Başkan Yardımcısı Kada Hotic ve Bosna Savaşı sırasında tecavüze uğrayan kadınların haklarını savunan Kadın-Savaş Mağduru Derneği Başkanı Bakira Hasecic, Boşnak kökenli vatandaşların her daim yanlarında olduklarını belirterek açıklamalarda bulundu.

Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir soykırımın bir daha yaşanmamasını dileyen Ganiç, geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen koşunun, geleneksel olarak her yıl düzenleneceğini dile getirerek, “11 Temmuz Srebrenica Boşnak Soykırımı’nda 8 bin 372 kişinin öldürülmesi, adalet divanında soykırım olarak tescillendirilmesinin sebebidir” dedi.



Kızlarınızı koruyun

Srebrenica Anneleri Derneği Başkan Yardımcısı Kada Hotic de Srebrenica’da gömülen tüm şehitleri tekrar anmaya ve anılarını yaşatmaya söz verdiklerini söyleyerek, “Herkese soykırımsız bir ömür diliyorum” diye konuştu. O dönem tacize uğramış kadınlardan biri olduğunu söyleyen, Kadın-Savaş Mağduru Derneği Başkanı Bakira Hasecic ise “Bugün içinde bulunduğum dernek, 75 şehrin tacize uğramış kadınlarını temsil ediyor. Suç işlemiş insanların ceza alması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yaşadıklarımızı anlatmak zorundayız. Hiçbir zaman düşmanın sizin sınırlarınızı bozmasına izin vermeyin ve birlik içinde hareket edin. Kendi annelerinizi, eşinizi ve kızlarınızı koruyun" şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.