Soylu’nun “İBB’de teröristler çalışıyor” açıklamasına İmamoğlu’ndan yanıt: Psikolojik durumu incelenmeli

Soylu’nun “İBB’de teröristler çalışıyor” açıklamasına İmamoğlu’ndan yanıt: Psikolojik durumu incelenmeli
Salı günü bütçe görüşmelerine Meclis’i birbirine katan ve seri iftiralar sıralayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, İBB Başkanı Ekrem imamoğlu’ndan yanıt geldi. İmamoğlu, “İBB’de teröristler çalışıyor” uydurmasında bulunan Soylu için, “Bağımsız sağlık kuruluşları gelsinler ve bu psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş Sayın Bakan’la ilgili bir analiz yapsınlar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyede terör örgütleriyle bağlantılı 557 kişinin çalıştığını iddia eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdi. Soylu’nun hal ve tavırlarının psikolojik analize tabi tutulmasının gerektiğini söyleyen İmamoğlu, “Bağımsız sağlık kuruluşları gelsinler ve bu psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş Sayın Bakan’la ilgili bir analiz yapsınlar” dedi.

Gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “En akıl dışı, sıra dışı, psikolojik analize de ihtiyaç olan bir konu” diyerek, Soylu’nun iddialarına değindi.

“Konu, TBMM’de konuştuğu, tavırları gerçekten bilimsel olarak, tıbbi olarak incelenmesi gereken İçişleri Bakanı ile ilgili” ifadelerini kullanan İmamoğlu, “Ne demiş, İBB’de çeşitli terör örgütlerine mensup 557 kişi çalışıyor.

Bu Sayın Bakan’ın yaptığı ilk açıklama değil. İlk gün cevap vermeyi düşündüm, bekledim. Dün de bekledim; niye? Sokakta gezen, bir kurumda çalıştığını bildiğiniz 557 tane terör örgütü üyesi var diyeceksiniz, bekledim ki herhalde gelip onlara alacaklar İBB’den. Öyle ya, terör örgütü üyesi ise gelip tutuklamaları gerek” dedi.

İmamoğlu, Soylu’nun psikolojik durumuna dikkat çektiği açıklamasına şöyle devam etti:

“Yalanı konuş, iftirayı at, köşene çekil. Bu hem Meclis’teki tutumu, tavrı, davranışları, kavga etme biçimi, psikolojik ruh hali, yüz ifadeleri yüzünden ben buradan çağrı yapıyorum. Bu önerim ciddiye alınsın istiyorum; bağımsız sağlık kuruluşları gelsinler ve bu psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş Sayın Bakan’la ilgili bir analiz yapsınlar. Çünkü Türkiye’nin bu kadar önemli bir kurumunun başındaki insanın psikolojisi bu haldeyse bizim İçişleri Bakanlığı’mız tehlike altındadır.

Daha önce de İBB’ye yönelik saçma sapan hamleleri olmuştur. Ama bu normal değil. Ciddi bir muayeneye tabii tutulmalıdır.”

SÜLEYMAN SOYLU NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan personel alımları ile ilgili iddialarda bulunmuştu. İBB'ye yaklaşık 33 bin kişi alındığını belirten Soylu, "Bu 33 bin kişiden 12 bin kişiye ancak bakıldı. 455 tanesinin PKK ve KCK kaydı var. 80'inin DHKPC, 20'sinin MLKP, 2'sinin MKP kaydı var ve diğerlerinin kayıtlarını da gönderebilirim" demişti.

İhaleler hakkında konuşan Soylu sözlerine şöyle devam etmişti:

“İstanbul’da 34 dosya vardı. Burada 34 dosyanın yapılan 3 ihale dosyasında, 16 gayrimenkul alım dosyasında, 1 sivil toplum kuruluşlarına yardım dosyasında, 1 kentsel dönüşüm projesi olmak üzere toplam 21 dosyada hukuka bir aykırılık rastlanmadığı için araştırma raporu düzenlenmiştir

İstanbul Büyükşehirle ve Ankara Büyükşehirle ilgili bir yazı geldi. Şöyle, birincisini dün Sayın Kılıçdaroğlu sormuştu: "İstanbul’daki 24-25 dosya ne oldu?" diye. Ben burada düzelteyim, İstanbul’da 34 dosya vardı. Burada 34 dosyanın yapılan 3 ihale dosyasında, 16 gayrimenkul alım dosyasında, 1 sivil toplum kuruluşlarına yardım dosyasında, 1 kentsel dönüşüm projesi olmak üzere toplam 21 dosyada hukuka bir aykırılık rastlanmadığı için araştırma raporu düzenlenmiştir. Şirketlerin denetimi Ticaret Bakanlığına ait olduğundan dolayı, şirket denetimlerine ait 7 dosya Ticaret Bakanlığımıza gönderilmiştir. Müfettişlerce 6 dosya hakkında da ön inceleme talebinde bulunulmuştur ve ben de ön inceleme taleplerini onayladım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.