Stajyer avukatın 20 milyonluk 'senet oyunu'

Stajyer avukatın 20 milyonluk 'senet oyunu'
Nişantaşı’nda bulunan ünlü restoran ilginç bir haciz işlemine sahne oldu. 20 milyonluk senedin alacaklısı 23 yaşındaki stajyer bir avukat... Senet borçlusu görünen kadın ise, sokaktan geçtiği esnada kimliği alınarak işlem yapıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusuna göre haciz işlemi 13 Haziran sabahı gerçekleşti. İstanbul 4. İcra Müdürlüğü üzerinden yapılan işleme konu alacak ise 20 milyonluk bir senede dayalı görünüyor. Senedin düzenleme tarihi 30 Nisan 2019… Vade tarihi 30 Haziran 2019 olan senedin alacaklısı İstanbul’da yaşayan stajyer Avukat Ahmet Can İ. (23) görünüyor. Senedin borçlusu ise bir teknokentte çalışan Gözde Ulusoy Ç. (40).


KAMERA KAYITLARINA YANSIDI

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre Ankara Barosu’na üye bir avukat eli ile geçen 29 Nisan’da işleme konulan senede ilişkin haciz işlemi ise 13 Haziran günü yapıldı. Savcılığa sunulan kamera kayıtlarına göre, haciz aracı ve polis otosu saat 10.50 gibi haciz işleminin yapılacağı Abdi İpekçi Caddesi’nde yol almaya başladı. Bu esnada, senedin borçlusu olarak görünen Gözde Ulusoy Ç., cadde üzerinde bir süre telefonla konuştuktan sonra, haczin yapılacağı restoranın önüne doğru yol aldı.

"BORÇLU" YOLA DEVAM ETTİ, HACİZ BAŞLADI

Gözde Ulusoy Ç. restoranın önünde geçtiği esnada, alacaklı tarafın avukatları ve haciz memuru kendisini durdurdu. Görevlilere kimliğini veren Ç., dakikalar sonra yoluna devam etti. Bu esnada, alacaklı tarafın avukatı olduğunu belirten bir kişi, restoranın sahibi Sedef B.'yi (44) aradı. Bu kişi Sedef B.'ye, haciz işlemi için geldiklerini Gözde Ulusoy Ç.’yi tanıyıp tanımadığını sordu. Sedef B. “Söylediğiniz kişinin eşi Erman Ç., geçen yıl vefat eden eşim ile bir büfede ortaktı. Ancak Gözde hanımın bizimle hiçbir ilgisi yok. Ben gelmeden de herhangi bir işlem yapmayın” dedi.

Haciz memuru, alacaklı taraf avukatları ve polisler restoranda haciz işlemi yapmaya başladı. Zaman zaman gelen bu kişilerle restoran çalışanları arasında yaşanan sözlü ve fiziksel tartışma da kamera kayıtlarına yansıdı. Alacaklı taraf avukatı olduğunu belirten kişiler, yüksek sesle bağırarak müşterilerin restorandan çıkmalarını istedi.


BAHŞİŞ KUTUSUNA DA HACİZ

Duruma tepki gösteren görevliler, senedin borçlusu kadın ile bir ilgilerinin olmadığını, ticaret sicil kayıtlarının da bunu ortaya koyduğunu belirtti. Gerginlik sürerken, haciz memuru işleme başladı. Restoranda yer alan ürünler tutanağa yazıldı. Kasada haciz işlemi yapıldı. Kasada bulunan tüm paralar tek tek sayıldı. Bahşiş kutusu dahi açtırılarak söz konusu paralar sayıldı. Bu esnada, Beyhan ve avukatları da haczin yapıldığı restorana geldi. Beyhan ile bu kişiler arasında gerginlik sürerken hazırlanan 9 sayfalık tutanak hazırlandı.

İşlem sonrası iş kadını Sedef B. soluğu karakolda aldı. Olaya ilişkin ifade veren Beyhan, alacaklı tarafı tanımadığını, borçlu kadın ile de hiçbir ortaklıklarının olmadığını belirtti. Emniyet ifadeleri sonrası konu ile ilgili suç duyurusunda bulunuldu. 7 kişinin şüpheli olarak yer aldığı suç duyurusunda “Şüpheliler bir suç organizasyonu oluşturmuş” denildi.

ARALARINDA İRTİBAT VAR

Savcılık başvurusunun devamında “Kamera kayıtlarına göre borçlu olduğu iddia edilen kadın, restoranın gerisinde kaldırımda bekliyor. Haciz memuru ve alacaklı avukatları restoranın önüne geldikleri an, bu kişi de restoranın önünde geçiyor. Tam o anda, alacaklı vekilince durduruluyor. Güneş gözlüklü bu kadın adı ile hitap edilerek durduruluyor. Bunun tesadüf olmadığı bir kurgu olduğu çok açık. Bu kişiler arasındaki telefon kayıtlarına bakıldığında, işlem öncesi birbirleri ile konuştukları ortaya çıkacaktır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.