STK'lar iletişim halinde olmalı

STK'lar iletişim halinde olmalı
İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren STK’ları ortak değerler etrafında buluşturmayı amaçlayan İstanbul Sivil Toplum Kuruluşları İletişim Platformu (İSTKİD) çalışmalarına hız verdi. Platformun Kurucular Kurulu üyesi Derya Kök, "Sivil toplum kuruluşlarının birbirleriyle işbirliği ve iletişim halinde çalışmaları gerekir" dedi.

İstanbul Sivil Toplum Kuruluşları İletişim Platformu Kurucular Kurulu üyesi Derya Kök, "Sivil Toplum Kuruluşlarının, yerel yönetimlerle birlikte halkın daha fazla söz sahibi olduğu, daha demokratik toplum düzeninin oluşturulmasını sağlamaktaki rolü hepimizce bilinmektedir. Sivil Toplum Kuruluşları  farklı ilgi alanları ile  yerel yönetimlerin içinde ve dışında yer alarak, yönetime katkıda bulunması, aynı zamanda da bir kontrol mekanizması oluşturması gibi bir işlevi de bulunmaktadır .  Bu ve benzer nedenlerle  sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini duyurmak, birbirleriyle işbirliği ve iletişim halinde çalışmaları gerekmektedir" açıklamasında bulundu. 

Amaçlarını açıkladı

"Bu gereklilikten hareketle kısa adı İSTKİD olan İstanbul Sivil Toplum Kuruluşları İletişim Platformu kuruluş çalışmalarımız İBB STK Koordinatörü Sayın Hasan Akkuş’un da destekleriyle belli bir olgunluğa  ulaşmiş olup  önümüzdeki Ocak ayında kuruluşumuza resmiyet kazandırmayı hedefliyoruz" diyen Kök, "Amacımız; İstanbul'daki sivil toplum kuruluşlarının, ülkemizde ve dünyada meydana gelen sosyal ve hukuki yenilikler ve gelişmelerle ilgili bilgi edinebilecekleri bir ortam yaratmak, bu değişim ve yenilikleri paralel  hızda sunabilmek, bu sayede Kamu-Sivil Toplum Kuruluşu diyalogunun gelişmesini sağlamaktır. Üye kuruluşlarımızın toplum içinde daha güçlü ve sağlam bir yer edinmesine, daha etkili, kapsamlı ve uluslararası standartlara yakın faaliyetlerde bulunma imkanına sahip olmalarına, yerel yönetimimiz ile diyalog içerisinde ve koordineli bir şekilde sorunlara ve ihtiyaçlara çözüm bulabilmek, kent yönetimine katkı sunabilmektir. İSTKİD’in yukarıda özetlemeye çalıştığımız hedeflerinin ötesinde, tüm bu hedeflerin de önünde olan 
bir misyonu daha bulunmaktadır. O misyon; milli ve manevi değerlerimizle, Ülke bütünlüğümüzle ilgilidir" ifadelerini kullandı. 

Hala kötü emelleri var

Türkiye üzerine oyun oynandığını dile getiren Derya Kök, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarınca Sevr planları bozulan emperyalist güçlerin, ülkemiz üzerinde ki hain emellerinin 100 yıl geçmiş olmasına rağmen nasıl sinsi bir şekilde devam ettiğini yaşanan olaylarından idrak edebiliyoruz. Birliğimizi ve bütünlüğümüzü koruyabilmek için; kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp, hiçbir yurttaşımızı ötekileştirmeden, tahriklere kapılmadan, siyasi görüşüne, dini inancına ve etnik kökenine bakmaksızın vatanımızın bütünlüğü, bayrağımızın tekliği, Atatürk ilke ve devrimleri, Cumhuriyet'in kuruluş değerleri, hukukun üstünlüğü  ortak değerlerimize sımsıkı sarılarak, hoşgörülü, toleranslı ve dayanışma içerisinde olmamız gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu. TAYLAN DAŞDÖĞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.