Süleyman Soylu: Bildiriyi kim redakte etti!

Süleyman Soylu: Bildiriyi kim redakte etti!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin Esenyurt'taki Danışma Meclisi programına katıldı. Burada telefonla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da telefon bağlantısı yapan Soylu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Soylu konuşmasında, ortak bildiri yayınlayan 6 parti liderlerinden biri olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "O bildiriyi hangi büyükelçiye redakte ettirdin açıkla” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İlçe Danışma Meclisi programına katıldı. İlçe binasının konferans salonunda yapılan program saat 19.00'da başladı. Saat 23.00'te biten programda konuşan Bakan Soylu, "Türkiye yönetmeye talip oluyorlar değil mi? Altılı bir masa kurmuşlar. Buradan Kılıçdaroğlu'na bir şey söylemek istiyorum, bir de o altılı masadaki diğerlerine. O masada Kılıçdaroğlu biraz doğruysan, biraz dürüstsen, biraz bu millete ait en ufak bir inancın varsa, ilk altılı masa toplantısından sonra, sen beraber oluşturduğunuz o hepinizin tutanak altına almaya çalıştığı bildiriyi hangi büyükelçiliğe düzelttirmeye gönderdin?” diye sordu.


Bildiriyi sorsunlar

“Biraz edebin varsa bunu açıkla. Eğer kendilerine biraz saygıları varsa, o masadaki diğer 5 kişi de Kılıçdaroğlu'na, 'bizden sonra hangi temsilci ile bunu bir büyükelçiliğe gönderdin, bunu redakte ettirdin?' diye sordun. Kendilerine, kendilerinin sorumlu olduğu tabana ve bu aziz milleti en ufak bir saygıları varsa sorsunlar. Bu ülke öyle büyükelçilere beline kadar eğilip, onların efendilerine uşaklık yapanları çok görmüştür. Bu ülke Avrupa'nın, Amerika'nın tezgahlarıyla, oyunlarıyla vesayet kuranları çok görmüştür. Bu ülke, bu ülkenin birliğini ve beraberliğini bozmak için elinden geleni yapanları çok görmüştür" dedi.


İstanbul'u geri alacağız

Bakan Soylu, konuşmasının ardından, partililerin yoğun talebi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradı. Telefondan partililere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnanıyorum ki yapılacak seçimlerde inşallah 2023 Esenyurt'ta yeni bir dönemin başlangıcına vesile olacak ve 2024'te de kaybettiğimiz belediyemizi geri alacağız. İnşallah en yakın zamanda, sizlerle beraber belki bahar belki yaz olur ama Ramazan Bayramından sonra sizlerle buluşmanın hasreti içerisindeyim" diye konuştu.


BACAKLARINI KIRMAK BOYNUMUZUN BORCU!

Süleyman Soylu, Esenyurt'ta bu yıl 5'incisi düzenlenen Hamsi ve Horon Festivaline de katıldı. Burada festivale katılanlara seslenen Bakan Soylu, "Esenyurt'ta uyuşturucu satanların bacaklarını kırmak boynumuzun borcu. PKK'yı bitirdik, onun arkasındakilerin defterlerini düreceğiz" dedi.

Esenyurt'ta özellikle uyuşturucu satıcılarına göz açtırmayacaklarını ifade ederek, "Bugün İstanbul'un hemen hemen en güzel yerlerinden birindeyiz. Havasıyla, insanıyla, Trakya'ya açılan o boğazı ile birlikte en güzel yerlerinden birindeyiz. Dönem dönem bazen televizyonlarda seyrediyoruz, bazen haberler çıkıyor. Hiç sözü uzatmama gerek yok, bu benim sorumluluğum. Yaklaşık 2-3 yıldır bildiğiniz bilmediğiniz çok kez geldim Esenyurt'a. Esenyurt'un güvenlik sorunu bizim boynumuzun borcu. Esenyurt, İstanbul'un en çok göçmenin yabancının olduğu yerdir. Burada huzuru yerine oturtmak boynumuzun borcudur. Yine ifade etmek istiyorum, sitesinden mahallesine kadar herkesin birbirine saygı gösterdiği ama en azından annelerin sabahleyin çocuklarını evden gönderirken emin bir şekilde göndermelerini sağlamak boynumun borcudur. Allah'a yeminim olsun milletin huzurunu bozacak bir tek kişi bile olursa ona hayatı dar ederim" dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.