Süleyman Soylu: Biz çadır devleti değiliz!

Süleyman Soylu: Biz çadır devleti değiliz!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyelerin Türkiye’deki büyükelçilerle yapacağı görüşmelerin Dışişleri Bakanlığı’nın iznine bağlanmasıyla ilgili "Merkezi idarenin çürümüşlüğünü gösteriyor" ifadelerini kullanmıştı. İçişleri Bakan Süleyman Soylu, "Biz çadır devleti değiliz de, bulunduğu yeri çadır devleti olarak değerlendirenler var. Bu bir şımarıklıktır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 İl Trafik Birim Amirleri ile video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda açıklamalarda bulundu. “Kovid nedeniyle trafik davranışları olumsuz etkilendi” diyen Soylu, “7 Temmuz'da başlayacak trafik denetimlerimiz 11 gün boyunca kesintisiz devam edecektir. Buradan vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Tuzak radar uygulamasını kaldırdık. Radar kurulan yerlerde öncesinde uyarı var. Bu bayramda da 81 ile genelge gönderdik. Emniyet kemeri kullanımı konusunda bilgi verdik.  Yaptığımız denetimlerde, aileler beniz bağışlasınlar söylemek isterim. Bazen yaptığımız denetimlerde cici cici çocuklarını ön koltuğa oturtuyorlar. Lütfen yolculuğa çıktığınızda altını çizerek söylüyorum, çocuklarınızı arka koltuklara oturtun ve emniyet kemerlerini takın” ifadelerini kullandı.


Tüm bakanlıklara gitti

Bakan Soylu, programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediyelerin Türkiye’deki büyükelçilerle yapacağı görüşmelerin Dışişleri Bakanlığı’nın iznine bağlanmasına "Merkezi idarenin çürümüşlüğünü gösteriyor" ifadelerine tepki gösteren Soylu, “Ona tekrar bakacağım. O esnada Cumhurbaşkanlığımız tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik bu konudaki hassasiyeti bir kez daha ortaya koymuştur. Bazı ülkeler büyükelçilerimize yönelik bazı bakanlar özellikle kabul göstermemektir. Çok doğaldır ki, buna ait bir mütekabiliyet uygulanmaktadır. Bunu Dışişleri Bakanlığı bilebilir. Dışişleri bunu bildiği andan itibaren bir kamu görevlisi böyle bir mütekabiliyet ilkesinin varlığından ya da ilgili ülkenin böyle bir uygulamasından haberi olmadan bunu gerçekleştirebilir. Biz bununla sürekli karşı karşıyayız. Biz en çok ilişki kurduğumuz bakanlık Dışişleri Bakanlığı’dır. Dışişleri Bakanlığı ile sürekli temas halindeyiz. Kendi aramızda da defalarca konuştuğumuz meseleyi Cumhurbaşkanımız tamim olarak hepimize göndermiş. Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası. Bu bize geldi. Tüm bakanlıklara gitti" dedi.


Bu bir şımarıklıktır

Soylu, "Allah'ınızı severseniz, biz çadır devleti değiliz de, bulunduğu yeri çadır devleti olarak değerlendirenler var. Bu bir şımarıklıktır. Devletin bu bütüncüllüğünü, ‘çürümüş’ olarak değerlendirmek de cehalettir. Cehalet olur mu? Hz. Adem’den beri insanoğlunun dönem dönem bulunduğu yerden bakarak dünyanın merkezini kendi merkezi sanarak yapılan açıklamalardan cehalet de çıkar. Bizim görevimiz devlet kaidesini ayakta tutmaktır. Ne bulundukları kurumlar çadır kurumu ne bu devlet çadır devletidir. Kurallara uymak zorundayız. Zavallılar elbette olacaktır, kifayetsizler elbette olacaktır. Niteliksizliklerini kavgayla örtmeye çalışanlar elbette olacaktır. İlk önce insanlar kendi işlerini yapmaya, sorumluklarını yerine getirmeye çalıştıklarında bu tür basit yollara başvurmazlar" ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.