Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt!

Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt!
İçişleri Bakanı Soylu, "Ormanlarımıza dokunamayacaksınız. Hadsizler!" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Bakan Soylu “Bir eksik hata olsun da nereye yazarsak kazançlı çıkarız, rant elde ederiz düşüncesi sapkın bir düşüncedir. Araya nifak sokup milletin çalışma güdüsünü aşağıya almayalım.” dedi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Antalya’da kurulan Yangın Koordinasyon Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. İçişleri Bakanı Soylu, “Erdoğan bir imzayla ormanlarda yapılaşma yetkisini Turizm Bakanı’na verdi. Her yer yandı kül oldu, derdi dağı taşı betonlaştırmak. Tek bir tuğla dahi koymaya kalkarsanız, önce ekskavatörle beni çiğnemeniz gerekecek. Ormanlarımıza dokunamayacaksınız. Hadsizler!” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi: “İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu devletin bütün kurumlarının, tüm yangınların bir an önce söndürülebilmesi ve normale dönebilmek için büyük bir çaba sarf ettiklerini söyledi. Soylu sosyal medyada yalan haberlerin paylaşıldığına vurgu yaparak muhalefeti suçladı: Bir eksik hata olsun da nereye yazarsak kazançlı çıkarız, rant elde ederiz düşüncesi sapkın bir düşüncedir. Ana muhalefet partisi genel başkanından bir istirhamımız var. Biz “Şehirler belediyelerin görev alanındadır” diye bir şey söylemedik. Eğer siz dönüp bizim ormanları rant için yaktığımızı söylerseniz, bu yanlıştır. Şu anda sosyal medyanın yüzde 90’ı tezvirat ve yalandır. Sosyal medyada bu işi körüklemeye çalışıyorlar.”

Yüzlerce hesap var

Uyarılarda bulunan Soylu, “Ormanlık alanlarda gezip selfie çekmeyin. Arkadaşlarımızın moralini bozuyor. Araya nifak sokup milletin çalışma güdüsünü aşağıya almayalım. Sayın Genel Başkan ‘hadsizler’ diyorsunuz. Neyin hadsizliği var burada. Sosyal medyada bu işi körüklemeye çalışan yurt dışından yeni açılmış hesap var. Halkı korkutmak, nefret yaratmak için ortaya koyuyorlar. Gereğini yapıyoruz. Yüzlercesini tespit ettik.” şeklinde konuştu.

Provokasyon uyarısı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise 132 yangından 124’inin kontrol altına alındığını ve yine 78 kırsal alanda çıkan yangınlarada müdahale edildiğini söyledi. Bakan Pakdemirli yangın esnasında müdahale ettikleri ilk alanların mecburi olarak yerleşim yerleri olduğunu söyledi. Söndürülen ve devam eden yangınlar hakkında detayları aktaran Pakdemirli de provakasyon uyarısı yaparak şunları kaydetti:  İlk yağmurlarla dikime başlıyoruz. Anayasanın 169. maddesi asla ve asla orman alanları daraltılamaz diyor, bunun istisnaları var. Bu istisnaların içinde rahmetli Özal’dan beri 40 yıldan beri olan konu, turizm alanı tahsis edilecekse edilir. Kurumlardan görüş alınır, turizm alanı ilan edilecekse edilir. Bunun için ormanların yakılması gibi spekülasyonların yapılması yanlıştır. Bir genel başkanın söylemesi üzücüdür. Ormanları kimse yakamaz, böyle hainler varsa cezasını adli merciler verecektir. Provokasyonlara dikkat etmemiz lazım.”

Yapılaşma mümkün değil!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yanan orman arazilerinin herhangi bir sebeple yapılaşmaya veya başka amaçla tahsisinin mümkün olmayacağını söyledi. Bakan Ersoy kanuni zorunluluk gereği ilk önce ağaçlandırma çalışması yapacaklarını söyledi ve şu açıklamada bulundu: Yasal değişiklikle ilgili kanun maddesi 39 yıldır olan, mevcut yetkilerin sınırlandırılmasıyla ilgili düzenlemedir. Önemli olan sahadaki mücadele. Sahadaki mücadele tweetle olmuyor. Maddi hasarların hespinin telafisi mümkün. Önceliğimiz bir kaç gün içinde bu yangını sonuçlandıracağız. Rüzgar da izin verirse en kısa sürede yangını kontrol altına alınırız diye düşünüyoruz.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.