Süleyman Uluocak: Zeytinburnu'nun kaderini değiştireceğiz

Süleyman Uluocak: Zeytinburnu'nun kaderini değiştireceğiz
Zeytinburnu'nun önemli simalarından iş insanı ve siyasetçi Mimar Süleyman Uluocak, CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan'a dosyasını teslim ederek Belediye Başkan Adaylığına talip oldu. Uluocak, “Zeytinburnu'nun kaderini değiştireceğiz” dedi.

Zeytinburnu’nun sevilen ve tanınan simalarından iş insanı ve siyasetçi Mimar Süleyman Uluocak, Zeytinburnu Belediye Başkan Adaylığına talip oldu. CHP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı’nda adaylık başvurusu yapan Süleyman Uluocak’ı, destekçileri yalnız bırakmadı.Geçmişte rakip olduğu farklı siyasi partilerin temsilcilerinin de destek verdiği dosya teslim töreni renkli görüntülere neden oldu. İlçe başkanlık binasında yapılan kısa bir değerlendirme toplantısında konuşan İlçe Başkanı Metin Doğan, bilgisi, becerisi, abilik vasfı, siyasi ve kanaat önderliği ve Zeytinburnu’na yaptığı hizmetlerle kendisine ilçede yer edinmiş bir kişilik olan Süleyman Uluocak’ın ilçelerine ve partilerine kattığı artı değerden dolayı teşekkür etti. Uluocak’ın aday adayı olmasını da partilerinin büyümesi, zenginleşmesi ve yücelmesi şeklinde yorumlayan Doğan, çıktığı yolun başarı ile sonuçlanmasını temenni ederek, “İlçe başkanı ve yönetimi olarak yanında olduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

Her kim olursa arkasındayız
Uluocak Mimarlık & Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı, Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri ve aynı zamanda Zeytinburnu ve İBB Meclis üyesi olan Mimar Süleyman Uluocak, öncelikle ittifak çerçevesinde kendisini CHP’ye davet eden Metin Doğan’a teşekkür ederek, mecliste de yapıcı ve güzel bir muhalefet örneği sergilediklerini belirtti. Seçimin teşkilatlarla kazanıldığı gerçeğini bilen bir siyasi kültürden geldiğini söyleyerek, ilçe başkanlığı ve yönetimi ile güzel bir seçim dönemi geçireceklerine inandığını söyleyen Süleyman Uluocak, “Kim aday olursa olsun, bu gün bu kürsüde durduğum gibi, onun arkasında da duracağıma söz veriyorum” dedi.

Kendisini tanıttı
2024 seçimlerinde Zeytinburnu’nu kazanacaklarına inancının tam olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Süleyman Uluocak, 1965 Ordu Mesudiye doğumlu olduğunu, 1969’dan beri de Zeytinburnu’nda ikamet ettiğini belirterek, “İlk orta ve lise eğitimimi Zeytinburnu’nda tamamladıktan sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesiden mezun oldum. 1988 yılından beri de Nuripaşa ve Yeşiltepe Mahallelerinin ortak noktasında kendime ait Uluocak Mimarlık Anonim Şirketi’nin yönetim kurulu başkanıyım. Evli ve iki çocuk babasıyım” diyerek kısaca kendisini tanıttı.

Kavgalı bir siyaset kültürü olmaz
Siyasete Doğru Yol Partisi’nde başladığını, gençlik kolu başkanlığı olmak üzere bir çok aktif görevde bulunduğunu ve DYP’nin düşüş dönemi olan 1999 seçimlerinde Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı olarak yüzde 12 oy aldığını söyleyerek konuşmasını sürdüren Uluocak, toplantıya katılan dönemin MHP Belediye Başkan Adayı Ahmet Şimşek’le rakip olduklarını ama geçmişte siyasetin de bir kültürü olduğunu vurgulayarak, kavgalı bir siyasi kültürün içinde olmayı doğru bulmadıklarını belirtti.

Zeytinburnu yaşanır bir yer olacak
Siyasetin okulunun ilçe başkanlığı ve gençlik kolları olduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren Süleyman Uluocak, konuşmasına şöyle devam etti; “Bu bir yerel seçim ve yerel seçimin kendine özgü doneleri vardır. Zeytinburnu’nda bizim önceliğimiz Kentsel Dönüşümdür. Dönüşümü mümkün olmayan yerlerde parsel bazlı ama genel anlamda Ada Bazlı Kentsel Dönüşümü savunan bir Mimar olarak da, yaklaşık 300 bin olan ilçe nüfusumuza göre, sosyal donatı alanlarımızın az olduğunu biliyorum. Örnek verecek olursam Yeşiltepe Mahallemizin adı Yeşil ama yaklaşık 30 bin nüfusuna karşılık tek bir park alanı yok. Yollarımızın dar olduğunu düşüyor, ada bazlı planlar yapıldığı taktirde sosyal donatı alanlarıyla birlikte kentimizi daha yaşanabilir bir ilçe haline getireceğimize inanıyorum”

Zeytinburnu daha iyisini hak ediyor
Zeytinburnu'nun daha iyi bir yönetim hak ettiğini anlatan Uluocak, “Zeytinburnu’muz, metro, metrobüs, tramvay, marmaray gibi tüm ulaşım imkanlarına sahip, aynı zamanda denize de kıyısıı olan rantı yüksek bir yer. İlçemiz çok güzel bir yerde ancak insanların sosyal olarak kendilerini ifade edecekleri alanlar az. Yapılan bir araştırmada, Zeytinburnu’nda hızlı göç olduğu, kentsel dönüşüm ve deprem sorunun insanların göç etmesine etken olduğu, belediyenin yaptığı en iyi işin ise sokak temizliği ve fesleğen dağıtmak olduğu sonucu çıktığını görmüştüm. Zeytinburnu’nda yaşayan bir insan olarak, 25 senedir belediyenin düzenli olarak yaptığı işlerin bunlardan ibaret olduğunu bende görüyor ve yaşıyorum” dedi. İlçe Başkanı Metin Doğan’a aday adaylığı başvuru dosyasını teslim eden Mimar Süleyman Uluocak, “Zeytinburnu’nun kaderini hep birlikte değiştireceğimize inanıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.