Sultangazi'de darp iddiası! O anlar görüntülendi...

Sultangazi'de darp iddiası! O anlar görüntülendi...
Sultangazi'de iki kişi tarafından takip edilen Suriye uyruklu kadın, girdiği iş yerinde iddiaya göre gasp edilmek istendi. Herkesin gözü önünde darp edilen ve gasp girişimine maruz kaldığı ileri sürülen kadın, şüphelilere direndi. Türkçe bilmediği için çevredekilere başından geçenleri anlatamayan kadının yaşadığı korku ve panik anları iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Olay, Çarşamba günü saat 18.00 sıralarında Cebeci Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, alışveriş yapmak için evden çıkarak yolda yürüyen Suriye uyruklu R.G. (40)'nin yanına henüz kimliği belirlenemeyen iki kişi yaklaşarak ondan çakmak istedi. Kadından olumsuz cevap alan iki şüpheli bir süre sonra R.G.'yi takip etmeye baladı. Takip edildiğini fark eden kadın, 1. Cebeci Caddesi'nde hediyelik eşya satan bir iş yerine girdi. Bir süre içeride oyalanan kadın, kendisini takip eden iki şüphelinin iş yerine girdiğini gördü. Bunun üzerine korkup paniğe kapılan kadın, çantasından çıkardığı cep telefonu ile eşini aradı. Bu sırada durumdan şüphelenen bir iş yeri çalışanı, iki şüpheliye kadından ne istediklerini sordu. Bu kişilerden biri çakmak istediklerini söylemesi üzerine, iş yeri çalışanı "Burada neden istiyorsunuz?" sorusunu sordu. İki şüpheli, telefonla görüşmeye devam eden kadının üzerine yürüdü. Telefonla kocasından yardım istemeye çalışan R.G., bir yandan da üzerine doğru yürüyen şüphelileri eliyle iterek, uzaklaştırmaya çalıştı.

Şüpheliler daha sonra iddiaya göre, iş yerinde herkesin gözü önünde kadını gasp etmeye çalıştı. Kadının kolunda bulunan altın bilekliği almaya çalışan şüpheliler, kocasıyla görüşmeye devam eden kadının telefonunu alarak, dışarı fırlattı. Kadının altın bilekliğini alamayan şüpheliler, bu sefer de çantasını almaya çalıştı. Kadını çantasıyla birlikte iş yerinden dışarı doğru çeken şüphelilerden birinin aldığı çanta elinden yere düştü. Çevredekilerin araya girmesiyle iki şüpheli, olay yerinden koşarak uzaklaştı. Suriyeli kadın yaşadığı korku ve panikle yere yığıldı. Çevredekilerin yardımıyla ayağa kalkan kadının kocası da kısa sürede olay yerine geldi. Çalıştığı iş yerinden izin alarak olay yerine gelen eşi polise haber verdi. Durumdan haberdar olan kadının küçük oğlu da olay yerine geldi.  


İKİ KİŞİDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Kısa sürede olay yerine gelen polis, görgü tanıklarının ve R.G.'nin bilgisine başvurdu. Gasp edilmek istenen kadın olay yerinde polise verdiği ilk bilgi de, şüphelilerin önce kendisinden çakmak istediğini, daha sonra ise takip ettiklerini söyledi. Daha sonra hediyelik eşya satan iş yerine girdiğini, şüphelilerin kısa bir süre sonra buraya geldiğini ve gasp etmeye çalıştıkları sırada kendisini darp ettiklerini söyledi. R.G., ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. Kendisini gasp etmeye çalışan ve darp eden iki kişiden şikayetçi oldu. Kadının Türkçe bilmediği için çevredekilere yaşadıklarını anlatamadığı, bundan dolayı da kocasını aradığı öğrenildi. 


"DARP ETMEYE ÇALIŞTILAR"

Olay anını anlatan iş yeri çalışanı Muhammet Akkoyun, "İçeri bir bayan girdi. Ardından 1 dakika sonra iki tane şahıs geldi. Şahıslar bayanı takip ediyormuş. Bayan polisi aramaya kalkınca, şahıslar yanıma kasaya geldi. Kendilerine ne olduğunu sordum. Onlar da, bayandan çakmak istediklerini söyledi. Bayandan neden çakmak istediklerini, neden içeri girip takip ettiklerini ve amaçlarının ne olduğunu sordum. Onlar da bana bu sefer, 'Kendi ülkemizde içeri giremez miyiz?" dediler. Bayan polisi aramaya çalışırken, bu sefer bayanın üzerine yürümeye kalktılar. O anda kargaşa çıktı. Kargaşa esnasında bayanı darp etmeye çalıştılar. Bizim elemanlar araya girdi. Sanırım künyesi vardı. Künyeyi almaya çalıştılar. Telefonu ve çantası vardı. Kapkaç yapmaya çalıştılar ama yapamadılar. İçeri de baya bir müşteri var. Güvenlik kameraları kayır yapıyor. Direk böyle yapmaları biraz tuhafıma gitti" dedi.

OLAY ANI KAMERADA

Olay anı ise iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, iş yerine giren kadının ürünleri incelediği görülüyor. Kısa bir süre sonra ise iki şüphelinin içeri girdiği kameraya yansıyor. Şüphelileri gören kadın, çantasından cep telefonunu çıkararak polisi arıyor. O sırada iki şüpheli kadının yanına geliyor. Kadın şüphelileri işaret ederek, iş yeri çalışanlarından yardım istiyor. Türkçe bilmediği için kadının ne dediğini kimse anlamıyor. Şüphelilerin iş yeri çalışanları ile konuştuğu ve kısa bir süre sonra kadının üzerine yürüdükleri, kadının şüphelilerden birini eliyle iterek, kendinden uzaklaştırmaya çalıştığı görülüyor. Kadının cep telefonunu alarak, dışarı fırlatan şüphelilerden biri çantasından tuttuğu kadını dışarı çıkartıyor. Çanta yere düşüyor. Çevredekilerin araya girmesiyle iki şüpheli olay yerinden uzaklaşıyor. Kadının ise yere yığıldığı, kısa bir süre sonra ayağı kalktığı kameraya yansıyor.  DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.