Tahir Abuş: İyi niyetimiz suistimal edildi

Tahir Abuş: İyi niyetimiz suistimal edildi
Beylikdüzü Beledidye Meclisi'nde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Tahir Abuş, performans yönetmeliğine verdikleri evet oyunun istismar edildiğini savundu. Abuş, “AK Parti Grubu hiçbir insanın haksız yere işten çıkarılmasına evet demez” diye konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısının 1. Birleşim 1. Oturumu, Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkanvekili Serdal Mumcu başkanlığında gerçekleşti. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıdaki konuşmasına eylül ayında şehit olan askerleri anarak başlayan Mumcu, tüm şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm ulusa sabırlar diledi. Konuşmasının devamında ekim ayındaki önemli gün, hafta ve gelişmelere de değinen Mumcu, “Ekim ayında hep birlikte Cumhuriyetimizin 99.yılını kutlayacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelenin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramı’nı şimdiden kutluyorum” dedi.

İşçilere seslendi

Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Tahir Abuş, belediyeden yapılan işşçi çıkarmalarla ilgili konuştu. Eylül ayı Meclisinde performans yönetmeliğinin oy birliği ile geçtiğini hatılatan Abuş, “26 maddenin 26'sına da evet dedik. Ama maalesef bizim iyi niyetimiz suistimal edildi. Belediye içerisinde özellik personelden gelen şikayetler var. İşçiler çıkarılıyor. “Meclis'ten geçti AK Parti de evet dedi bu yüzden çıkarılıyorsunuz” diyenler varmış. Bizim gösterdiğimiz bu samimiyeti aynı şekilde diğer arkadaşlarımızdan da bekliyoruz. Buradan bütün personelimize sesleniyorum. Bu ayın 14'ü itibariyle görevi sonlandırılmak istenen 12-14 arkadaşımız var. AK Parti Grubu hiçbir insanın haksız yere işten çıkarılmasına evet demez. İyi niyetle belediye içerisinde performans yönetmeliğine verdiğimiz desteği istismar etmek doğru değildir. Bu yönetmelik doğrultusunda ne belediyeye işçi alınabilir ne de çıkarılabilir. Biz bir kişinin bile işten çıkarılmasından yana değiliz” açıklamasını yaptı.

Ucuz siyaset yapmayız

CHP Grubu'na eleştirilerde bulunan Abuş, “Sizinle bizim aramızda fark var. Biz ucuz siyaset yapmayız. Emekliliği gelen, iş yapamayacak durumda olan arkadaşlarımız da elbette ayrılacak. Ama nasıl ayrılacak? Teşekkür edilerek gönderilecek. Personelimize olayları gerçek şekilde anlatalım. Birilerine çamur atarak hiçbir yere varamazsınız. Gerekirse işçilerimizin hepsiyle bir araya gelebiliriz. Bizim kullandığımız evet oyunu işçi kıyımına gerekçe gösteriyorsanız buna karşıyız. Biz kirli siyaset yapmıyoruz. Dikkat ederseniz bir tane isim kullanmadım. Ama geçen aydan beri gelen telefonlar ve söylenenler bizi rahatsız etmiştir” dedi.

Ayıp etmişler

Tahir Abuş'un eleştirilerine cevap veren CHP Grup Başkanvekili Mülayim Demirtaş ise “Şu anda parti devletini iliklerine kadar hisseden bir milletimiz var. Geçen gün AK Parti İlçe Başkanı cebinde yapılan okulların listesini taşıyor. İlçe başkanının yapılan okulla ne ilgisi var?” diye sordu.

“Bizim işten çıkarma gibi bir derdimiz yok” diyen Demirtaş, “Keşke çalışanlarımızı kadrolu oluyorsunuz diye kandırmasaydınız. Ayrılacak arkadaşlarımız 25 yılını doldurmuş emekli oluyorlar. Meclis yönetmeliklerin çıkmasını sağlar. Uygulama idarenindir. Tahir Bey'in dediği doğruysa bu tarz söylemde bulunanlar ayıp etmiş” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.