Taksilere hijyenik ticari araç belgesi

Taksilere hijyenik ticari araç belgesi
Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre ticari taksilerde bir dizi önlemlerin alınması kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda Bahçelievler Belediyesi, ticari taksileri dezenfekte ederek ‘hijyenik ticari araç’ belgesi veriyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilin valiliğine gönderdiği genelgeyle ticari taksilerde hijyen tedbirleri belirlenmişti. Genelge kapsamında araçta müşteriler için hijyen malzemesi bulundurulması, şoförlerin maskesiz olmaması, araçların en az haftada bir dezenfekte edilmesi ve araçlarda dezenfektan belgesinin bulunması kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda Bahçelievler Belediyesi ekipleri, ticari taksileri dezenfekte ederek bir hafta geçerli olan ‘hijyenik ticari araç’ belgesi ve içinde kolonya ve maske de veriyor. Ticari taksi şoförleri, sabah 8.30 ila 9.30 arasında Bahçelievler Belediyesi'nin Çobançeşme'deki hizmet kampüsünde kurulan istasyonda araçlarını dezenfekte ettirebiliyor.

Sağlığımız için yapılıyor
Taksi şoförü Emre Akşahin, kendileri ve müşterilerinin sağlığı için yapılan çalışmadan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Her hafta zaten düzenli olarak araçlarını dezenfekte ettirdiklerini ifade eden Şahin, “Bahçelievler Belediyesi’nin yapmış olduğu bu çalışmanın hem kendimiz hem de müşterilerimiz için oldukça anlamlı olduğunu düşünüyorum. Biz araçlarımızı her hafta düzenli şekilde dezenfekte yaptırıyoruz. Bununla ilgili belgelerimiz de var zaten. Belediyeler bizim için herhangi bir ücret talep etmeden çalışıyorlar. Bahçelievler Belediyesi’nin bu uygulaması gayet iyi. Bizler insanları araçlarımıza alıp diledikleri yere götürüyoruz. Müşterilerimizin sağlığı içinde belediye ekipleri çalışıyorlar. Onlara çok teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.