Tanju Karakuş: Dip dalga geliyor!

Tanju Karakuş: Dip dalga geliyor!
Memleket Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Tanju Karakuş, Damga'ya açıklamalarda bulundu. Karakuş, “Türkiye'nin gelecekteki Cumhurbaşkanı Muharrem İnce'dir. Memleket Partisi'nden bir dip dalga geliyor” dedi. Esenyurt hakkında da değerlendirmede bulunan Karakuş, “Esenyurt'ta öncelikle yüksek katlı imarı durdurmamız lazım” diye konuştu

Küçük yaşlardan beri siyasetin içinde olduğunu söyleyen Esenyurt İlçe Başkanı Tanju Karakuş,  “1984 Esenyurt doğumluyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Doğma-büyüme buralıyım. Orta öğrenim hayatımı Esenyurt'ta tamamladım. İktisat ve kamu yönetimi bölümünü tamamladıktan sonra kendi alanımda çalışamadım. Ticaret hayatına atıldım. Gıda ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmam var. İş sağlığı ve güvenliğini önemsediğim için aynı zamanda Atatürk Üniversitesi'nde bu alanda mezun oldum. Adalet Bakanlığı'nda uzlaştırmacılık görevi yapıyorum. 16-17 yaşlarında siyasete atıldım. 18 yaşındayken CHP'ye üye oldum. Kısa bir dönem partide gençlik kolları başkanlığını üstlendim. İlçe delegeliğinde ve çeşitli görevlerde bulundum. Bu görevlerde bulunurken hiçbir göreve talip olup, koltuk sevdasına düşmedim. İnsanlar nerelisin diye sorduklarında Esenyurtluyum diyorum. Esenyurt çoçuklarımın da büyüyeceği yerdir. Esenyurt'un problemleri giderilsin diye siyasete atıldım. 2018 yılında Genel Başkanımız Muharrem İnce seçimi alamayınca o dönem siyaseti bıraktım. Dernekçilik noktasında ilçeye hizmet ettim. O dönemlerde gerekli mercilere Esenyurt'un sorunlarını rapor halinde sunardık. Zamanında ilçenin yapısal sorunları için geçmiş belediye başkanıyla tartışmalarım da oldu. İlçeye hizmeti bu noktada sağladık. Bazı konulara müdahil olmamız için dernekçiliği bir noktada bırakmak gerekiyordu. İlçe başkanı olarak çalışmalarıma bu şekilde devam edeceğim” dedi.



En büyük sorun göç

“Esenyurt'un birçok sorunu var. Bana göre ilçenin en büyük sorunu göçe bağlı aşırı nüfus” diyen Karakuş, “Bu göçün sebebi de ucuz konut ve her yere imar verilmesi. Bütün bunlar bir araya gelince her seferinde dillendiriyoruz. İlçede öncelikle yüksek katlı imarı durdurmamız lazım. Kentsel dönüşüm bunun yanında başka bir sorun olarak kalıyor. Yeniden dönüşümler dışında ilçede yüksek katlı binaların yapımı durdurulmalıdır. Öncelikle bunu durdurup, sonrasında alt sorunlara ineceğiz. İlçenin her mahallesini, sokağını, caddesini, nerde ne problem var çok iyi bilen birisiyim. Birçok konuda eksiğiz. Bütün bu sıkıntıların hepsini belediye başkanı bilmek zorunda değil. O iyi bilenleri göreve atamalıdır. Bir belediye başkanı yirmi kalemin hepsinden bilgili olmayabilir. Asıl görevi o sıkıntılara çözüm olacak, alanında ehlileşmiş kişileri sıkıntının başına vermelidir. Temelinde bunun yatması gerekiyor. Bizde bunu sağlayacağız” açıklamasında bulundu.


Vatandaş arada kalıyor

Mevcut Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un çalışmalarını da değerlendiren Karakuş, vatandaşın CHP ve Ak Parti'den şikayeçi olduğunu söyledi. Karakuş, “Şuan ilçede yapılandırmada çözülememiş birçok sorun var. Belediyeye sorduğumuzda bize inanılmaz bir borç bırakıldı deniliyor. Meclis üyeliği çok olan tarafa sorulduğunda ise oda yap her şeyi diyor. Vatandaş ise bu durumda arada kalan oluyor. Bir tarafa baktığında icraat olmayan bir belediye, diğer tarafta da meclis beni çalıştırmıyor diyen bir belediye. Kısacası vatandaşın hiçbir işi görülmüyor. Vatandaş hem CHP'den hem de Ak Parti'den şikateyçi. Bizde ikisinin bu işi yapamadığını düşünüyoruz. Partimizin vizyonu ve misyonu doğrultusunda ilçeye etkili ve çözümlü çalışmalar sunacağız” değerlendirmesinde bulundu.


Yüzde 30 kararsız var

Muhalefete de sert eleştiriler yönelten Karakuş, “Türkiye'nin gelecekteki Cumhurbaşkanı Muharrem İnce'dir. Bazı illeri genel başkanımızla birlikte gezdik. İnanılmaz bir ilgiyle karşılandık. Memleket Partisi'nden bir dip dalga geliyor. Bunun sebebi de ülkede bir memnuniyetsizlik var. Vatandaşa bir dokunulduğunda bin ah işitiliyor. Böyle bir durumda muhalefet partinin oyu yüzde 60'larda olması gerekiyordu. Ama anketlere dönüp baktığımızda halen muhalefelin oyu 20 bandında oynuyor. En büyük seçmen, birinci parti şuan kararsızların partisi. Şuan kararsızlar yüzde 30'a dayandı. Biz bu oya talibiz, hatta yüzde 50 artı bire talibiz” dedi.


2 AY İÇERİSİNDE HAZIR HALE GELDİK

Şu anda seçim olsa partide tüm hazırlıkların tamam olduğunu belirten Karakuş, “İlçe yönetimimizi oluşturduk. Kongremizi gerçekleştirdik. Kurultayımızı yaptık. Şuan bir seçim olsa girebiliecek potansiyele sahibiz. 57 ilde örgütlenmemizi tamamladık. İstanbul'da 22-23 ilçede teşkilatlanmamızı tamamladık. Tamamlamadığımız ilçelerde de genel merkezimizin sık elemesinden dolayıdır. Türkiye genelinde iki ayda teşkilatını tamamlayıp seçime hazır olan bir parti yoktur. Bu da Türk siyasi tarihine bir örnektir. Kadrolarımız dinamik ve genç. Esenyurt üzerinden bahsedersek; 19 artı 1 olmak üzere 20 arkadaşımız var. 20 de yedek arkadaşımız var. Hiçbir ayrım yok aramızda. Toplantılarımızı toplu ve birlik bir şekilde yaparız. Yeri gelince ilçe binamız toplantılarda yetmiyor. Şuan vatandaşımızın teveccühü de güzel” diye konuştu.


DAMGA'YA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Yerel basını da eleştiren Karakuş, yerel basının haber değeri taşıyan konuları gündeme taşımaktan çekindiğini dile getirerek, “Yerel basın artık haber değeri taşısa dahi haber yapmaktan imtina duyuyor. Sebebini tam olarak ben de bilmiyorum. Esenyurt'ta ve üçüncü bölgede birçok gazeteci var. Şunu sormak isterim; daha önce CHP'den Cumhurbaşkanı adayı olmuş bir lider bir parti kurmuş ve bir ilçe teşkilatı kurulmuş ama üçüncü bölge gazetecilerden haber yapacak kimse yok. Siz Damga olarak buraya geldiniz ve bizi dinlediniz. Sizlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.


ZEHRA ÇELİK/ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.