Tanju Karakuş'tan Bakan Nebati'ye: Beyninizi kullanın

Tanju Karakuş'tan Bakan Nebati'ye: Beyninizi kullanın
Memleket Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Tanju Karakuş, bölgede görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Karakuş düzensiz göçmen sorunundan Suudi Arabistan'a, TÜİK'ten ekonomiye birçok açıklamada bulundu. Ekonomi ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi de hedef alıp; 'Beyninizi kullanın' dedi.

Memleket Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Tanju Karakuş, bölgede görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Karakuş düzensiz göçmen sorunundan Suudi Arabistan'a, TÜİK'ten ekonomiye birçok açıklamada bulundu.


Güvenlik gücü eksik

Sınırlardan çok fazla kişinin geçiş yapabildiğini ifade eden Karakuş; "Öncelikle bunun ismini belirlemek gerek yani bu yasadışı göçmen mi kaçak mı? Bence bunların hiçbiri değil çünkü yasadışı kaçak dediğiniz zaman Türkiye'nin güvenlik güçlerinin haberi olmadan kaçak yolla giren demek. Ama Türkiye'de bu şekilde değil günlük sınır ihlali 5 bin kişi dolayısıyla ülkede bunun ismi yasadışı göçmen, kaçakçı olamaz. Çünkü üç beş kişi sınırdan girse kabul ederiz ama 5 bin kişinin girdiği bir yerde devlet güvenlik güçlerinin bir eksikliği söz konusudur. Sınırlarımız yol geçen hanı oldu. Doğudan Afganlar güneyden de Suriyeliler ve Iraklılar ülkemize giriş yapıyor. Ülkemize her taraftan Kavimler Göçü şeklinde bir giriş var. Doğudan ülkemize girmek serbest ama batıdan çıkmak yasak. Afganlar konusunda şuna değinmek istiyorum. Suriyelilerden daha tehlikeli olduklarını düşünüyoruz. Ülkemize otuz kırk yaşlarında erkekler geliyor yanlarında eşleri yok, yaşlıları yok bunlar nasıl savaştan kaçıyor? Bir söylemde bunların askeri eğitim almış kişilerden oluşmuş olduğuda söyleniyor. Burda acaba ülke olarak Amerikanın jandarmalığını mı yapıyoruz diye aklıma gelmiyor değil." ifadelerini kullandı.


Şam'a büyükelçi

Suudi Arabistan ile ilişkilere de değinen Karakuş, iktidarı eleştirerek; "Eğer biz iktidar olursak şunu yapacağız.. Sudi Arabistan 15 Temmuz'un finansörü denildi, katil devlet İsrail denildi ama hepsiyle masaya oturulup barışıldı. Memleket partisi iktidarında biz Şama Büyükelçi atıyacağız. Başka bir konu da Türkiye Cumhuriyeti yetmiş cente muhtaç olduğu dönemde bile vatandaşlık satmadı. Şu an 250 bin dolara vatandaşlık satıyor. Aile boyu hem de. Bu çok ciddi bir problem .Suriyeliler konusunda Suriyelilere bahçeli ev yapacaklarını söylüyorlar . Bu olay vatandaşımızın canını acıtıyor. Bu misafirlik fazla uzadı." sözleriyle tepkisini gösterdi.

barış kış


Nebati'ye: Beyninizi kullanın

Ekonomi ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi de hedef alan Karakuş sert sözlerle yüklendi ve "Bu arda iki tane bakanlık kuruldu. Biri maşallah bakanlığı diğeri inşallah bakanlığı. Ülkede her şey maşallah ve inşallah üzerinde döner oldu. Dünyada bir gıda enflasyonu söz konusu . Ama rakamlara bakmak lazım dünyada gıda enflasyonu yüzde 30 arttı bizde yüzde 90 arttı. Geri kalan altmışlık kısmı hükümetin beceriksizliğine yazarız. Bir ürünün vergisi o ürünü geçemez. Sigara ve alkole içmesinler diye yapıyorlar peki soruyorum mazota gitmesinler diye mi, doğalgaza ısınmasınlar diye mi, elektiriğe karanlıkta kalsınlar diye zam yapıldı yapıldı? Ülkenin ekonomik kalkınması 2017’ye kadar şu andaki durumdan çok daha iyiydi. Bunun tespitini ben kendimce şöyle yapıyorum. 2017 ‘ye kadar partili bir cumhurbaşkanı yoktu. 2017’den sonra ekonomi daha kötüye gitti. Şu anki durumu da biliyorsunuz. Sayın Ekonomi Eakanı Nebati Bey doları yüreğiyle, enflasyonu gözleriyle süzeceğini söylüyor. Sürekli bir organla açıklıyor. Biz Nebati Beye buradan şunu söylemek istiyoruz eğer bir organ takıntın var ve ekonomiyi bir organla açıklıycaksan lütfen beyninizi kullanın diyoruz." dedi.


Ülkemizi terk etmeyeceğiz

Ülke topraklarından asla vazgeçmeyeceklerini de dile getiren Karakuş; "Bizim iktidarımızda Merkez Bankası bağımsız olacak. Özgür bir TÜİK olacak. Bunlar çok önemli konular. Üretim ekonomisine geçicez . Yerli tohumu geliştiricez ülkemizde. Memleket Partisi olarak mavi vatana sahip çıkıyoruz. Mavi vatan bizimdir diyoruz. Doğu Akdeniz'deki haklarımızdan Memleket Partisi olarak asla vazgeçmeyeceğimizi söylüyoruz. Son olarak da Memleket Partisinin istanbulda en genç ilçe başkanıyım. Gençlere buradan seslenmek ve şunu söylemek istiyorum. Biz gençler olarak hiçbir yere gitmeyeceğiz ve ülkeyi asla terk etmeyeceğiz. Bu ülkenin göllerini bizler koruyacağız. Bu ülkenin derelerini bizler temizleyeceğiz. Bu ülkenin yanan ormanlarına fidan bizler dikeceğiz. Biz sahip çıkmazsak kimse sahip çıkmaz. Dolayısıyla umutlarımızı yeşerteceğiz diyorum." ifadeleiyle sözlerini noktaladı.

BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.