Tarihe tanıklık ettiler

Tarihe tanıklık ettiler
Binlerce mumya balığı bünyesinde barındıran ve her gün onlarca kişinin ziyaret ettiği Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, öğrencileri ağırladı. Belgesellerde izledikleri balıkları mumya halinde gören öğrenciler tarihe tanıklık etti. Müzenin kurucusu Kenan Balcı, “Girişlerimiz ücretsizdir. Herkes gelip inceleyebilir” dedi

BARIŞ KIŞ - Beylikdüzü’nde hizmet veren, öğrencilerin uğrak mekanı olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Balık ve deniz hakkındaki bilgi ve birikimini öğrencilere aktaran müze kurucusu Kenan Balcı, balıkların hangi aşamalardan geçip, nasıl mumyalandığı hakkında bilgi verdi. Haftanın her günü açık olan müze ücretsiz olarak hizmet sunuyor. Öğrenciler, mumyalanmış dev orkinos balığından, köpek balığına, zehirli dikenleriyle ve keskin dişleriyle dikkat çeken balon balığına kadar tüm türler hakkında Kenan Balcı tarafından bilgilendirildi.

Herkes gelip görebilir

Balıklar hakkında öğrencilere bilgi veren Balıkçı Kenan Balcı, “Müzeyi ziyarete gelen öğrencilerimize balık ve denizin önemini anlattık. Burada gördükleri mumya balıklardan bazıları yarım asır önce yakalandı ve mumyalandı. Hepsi bizim kara sularımızda yakalandı. Çocuklarımız denizlerimizdeki balıkları öğrensinler diye bu müzeyi ülkemize kazandırdık. Girişlerimiz ücretsizdir. Filmlerde, belgesellerde konu olan köpekbalıkları, orkinoslar burada. Herkes gelip inceleyebilir” dedi.


BU ORTAM BENİ ÇOK ETKİLEDİ

Müzeyi ziyaret eden Abdullah Yusuf Aras, “Burada öğrendiğimiz bilgiler bizler için çok değerliydi. Balıklar hakkında her şeyi öğrendik. Buradaki Balıkçı Kenan ağabeyimize burada bizi ağırladığı için teşekkür ederiz. Böyle aktiviteler çok daha fazla olmalı bizde daha çok bilgileniriz” diye konuştu. Arkadaşlarıyla birlikte müzeyi geze Safa Nikbat isimli bir diğer öğrenci ise “Çok şaşırdım. Çok güzel balıklarda gördüm. Hepsi çok güzeldi. Daha önce akvaryuma gitmiştim şimdi ise buraya geldik. Balıkları daha yakından gördüm ve dokundum. Çok şaşırdım. Balıkları da çok severim. Bu ortamda beni çok etkiledi. Başka arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu. Canlı balıkları da gören öğrencilere ziyaret sonrasında balık ekmek ve helva da ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.