Tarımın merkezi Beykoz olacak

Tarımın merkezi Beykoz olacak
İstanbul’un kent tarımı alanında gözde ilçesi Beykoz’da hayata geçen marka projeler “Kent Tarımı Toplu Açılış Töreni” yle görücüye çıktı. İlçeyi şehrin tarım merkezi yapacak yatırım ve tesislerin tanıtıldığı törende Mustafa Ceceli Konseri, renkli çocuk eğlenceleri ve fide dağıtımı yer aldı

Beykoz Belediyesi tarafından ilçenin tarım potansiyelini canlandırmak ve çiftçileri desteklemek üzere 3 yıldan bu yana yürütülen projeler ve kurulan tesisler şölen havasında gerçekleşen bir törenle toplu olarak açıldı. Türkiye’nin en özgün aracısız satış yeri olarak kurulan Beykoz Köy Pazarı’nda yapılan açılışa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı M.Hanefi Dilmaç, PERMATÜRK Vakfı yöneticileri, ilçe protokolü, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Beykoz bereket getiren işler
Dünyada her geçen gün stratejik önemi artan kent tarımı alanında ilçede yapılan yatırımlara dikkat çeken programın açılışında konuşan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Köy Pazarı, Alım Garantili Üretim, yıllık 1 milyon fidenin üreticisiyle buluşacağı Tohum ve Fide Serası, Topraksız Tarım AR-GE Serası, permakültürün yaygınlaştırılacağı Ekolojik Park ve katkıları hakında ayrıntılı bilgiler verdi.

Çiftçi sayısını 4 katına çıkardık
Beykoz’un bereketli toprakları, şehre ve su kaynaklarına yakınlığı, iklimi gibi birçok özelliği ile kent tarımı için İstanbul’daki en uygun yerlerden olduğunu vurgulayan Başkan Murat Aydın 3 yılda ilçede yapılanları şöyle sıraladı: “Seçimden sonra ilk iş olarak Tarım Müdürlüğü’nü kurduk. Beykoz Tarım Çalıştayı’nı düzenleyerek yol haritamızı belirledik. 3 sene sonunda Tarım Orman Bakanlığı’na kayıtlı çiftçi sayısını 4 katına çıkardık. Eskiden beri burayla anılan ürünlerimizi canlandırmak için festivaller düzenledik. Pandeminin hayatımızdan çıkmasıyla bu festivallerimizin sayısını artıracağız.” dedi.

Çiftçiye 1 milyon fide
Tarıma yapılan yatırımın geleceğe yapıldığının altını çizen Başkan Murat Aydın: “Şu anda içinde bulunduğumuz Beykoz Köy Pazarı’nı, aracısız satış modeli olarak hayata geçirdik. Burada satış yapan hemşehrilerimiz aynı zamanda üretici. Hepsi iyi tarım koşullarına göre üretim yapıyor. Yine Cumhuriyetköy’de Tohum ve Fide Üretim Serası’nı açtık. Amacımız, tarımsal üretimin önemli harcama kalemlerinden olan, tohum ve fide konusunda çiftçimize destek olmak. İlk etapta çiftçimize 1 milyon mevsimlik fide dağıtacağız. “Alım Garantili Üretim”le sene başında çiftçimize alım garantisi veriyor, mahsul olgunlaştığında satamadığını biz alıyor ve ihtiyaç sahibi komşularımıza dağıtıyoruz.” şeklinde konuştu.

Tarımda yeni teknolojiler yolda
Kent tarımı alanındaki teknolojik yatırımlara da değinen Başkan Murat Aydın: “Beykoz Üniversitesi işbirliği ile Topraksız Tarım ve AR-GE Serası’nı açtık. Burada hem yeni teknolojilerle üretiyoruz, hem de üniversiteli gençlerle araştırma geliştirme yapıyoruz. Beykoz Spor Ormanı’nda ise PERMATÜRK Vakfı iş birliğiyle sürdürülebilir yaşama destek için; Beykoz Ekolojik Park’ı açtık. Amacımız, sürdürülebilir bir tarım modeli olan permakültür ve ekolojik tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak. Yücel Çelikbilek Meyve Bahçesi’nde 4 mevsim üretim yapıyor, buradaki hasatlarımızı ise, ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ulaştırıyoruz.” diyerek hizmeleri sıraladı. Konuşmasının sonunda Beykoz’un her köşesinden bereket fışkırdığını ifade eden Başkan Murat Aydın, ilçenin bereketini artırmak için atılan her adımın misliyle geri döndüğünü belirterek gayretle çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ise konuşmasında Beykoz Belediyesi’nin yatırım ve çalışmalarıyla tarımı şehre getirdiğini belirterek emeğin geçenleri kutladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli de Beykoz’da hayata geçirilen projelerin Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, küresel ölçekli gıda krizini yönetmeye yönelik attığı adımlarla örtüştüğünü belirterek Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ı tebrik etti.
 

Açılış kurdelesini kestiler
Konuşmaların ardından protokolle birlikte açılış kurdelesi kesildi. İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca günün anısına, İstanbul’da Alım Garantili Üreticilik yapan tek belediye olan Beykoz Belediyesi’ne belgesini takdim etti. Beykoz Belediyesi açılışa katılan çiftçi ve vatandaşlara fide setleri hediye ederken, alana gelen çocukarlar çeşitli gösterilerle eğlendi. Pop müziği sanatçısı Mustafa Ceceli de sevilen şarkılarını söylediği konseriyle açılışa renk kattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.