Tek bir ücretsiz sefer yapılmadı!

Tek bir ücretsiz sefer yapılmadı!
CHP'nin Maltepe'de düzenlediği mitinge giden İETT otobüsleriyle ilgili soru önergesi veren AK Partili Meclis Üyesi Halit Cebeci, sefer ücretlerinin nasıl ve kim tarafından karşılandığını sordu. Cebeci’ye cevap veren CHP’li Mesut Kösedağı, “Tek bir ücretsiz sefer yapmadık” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayı son oturumunda gündem dışı söz alan Ulaştırma ve Trafik Komisyonu Üyesi AK Partili Halit Cebeci, İETT’nin resmi Twitter hesabından, CHP mitingi için ek seferler düzenleneceğini, mitinge özel hatlar açılacağını, aslında ifade edemese de mitinge bedava yolcu taşıyacağını kamuoyuna deklare ettiğini belirtti. CHP’nin göreve aday olduğunda 16 milyona hizmet edeceğini söyleyip, göreve geldiğinde ise sadece yandaşlarına paydaşlarına hizmet etmek ve İstanbul’un nimetlerinden partizanca faydalanmaları için gayret sarf ettiğini iddia eden Cebeci, verdiği soru önergesinde CHP’nin Maltepe Miting Alanı’nda gerçekleştirdiği ‘Milletin Sesi’ mitingine yolcu taşıyan İETT araçlarını sordu.


6 soruya cevap istedi

Halit Cebeci, İBB Başkanı Ekrem İmamoğu’nun yanıtlanması talebi Meclis'e verdiği soru önergesinde, “Sayın Başkan 16 milyon İstanbul'un kullanması gereken İETT'ye ait otobüslerin üyesi olduğunuz partinin mitingine insan taşıması talimatını siz mi verdiniz? CHP mitingi için seferden kaldırılan otobüslerin çalışması gereken hatlarda çalışmaması sebebiyle oluşan yoğunluğun sorumlusu kim? Bunu vatandaşlarımıza nasıl izah edeceksiniz? Sayın Başkan CHP mitingi için seferden kaldırılan otobüslerin çalışması gereken hatlarda çalışmaması sebebiyle İstanbullu hemşirelerimizin gidecekleri yere zamanında ulaşamamasının sorumlusu kimdir? Bunu İstanbullu hemşehrilerimize nasıl izah edeceksiniz? Bahse konu Cumhuriyet Halk Partisi mitingine götürülen vatandaşlar alana bedava mı taşınmıştır? Eğer bedava taşınmışsa bunun talimatını kim vermiştir? Bedava taşınmadı ise bu miting için kaç yolcu taşınmıştır? Elde edilen toplam gelir nedir? Öğrenci akpilinde yapılan sübvanseyi ‘ek maliyet geliyor’ bahanesiyle öğrenci kardeşlerimize çok gördüğünüz ve veto ettiğiniz bir ortamda kamu kaynaklarının bir partinin mitingi için kullanılmasını nasıl izah edebilirsiniz? Bu soruların cevabını yok genç kardeşlerimize verebilecek misiniz? İstanbul'da yapılan bu tür organizasyonlarda ek sefer ve yeni hat açma işlemi mevcut ise dünyanın en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST'te çok gördüğünüz ve yapmadığınız İETT ek seferlerini İstanbullu gençlerimize nasıl açıklayacaksınız?” sorularına cevap istedi.


Marmaray da ek sefer koydu

Cebeci’nin ardından söz alan İETT’den sorumlu CHP’li Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın sağlık sorunları nedeniyle istifasının ardından, İBB’nin Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı da olan Ak Partili Abdullah Özdemir’in belediye başkanı olduğunu hatırlatarak, “Sanırım komisyon başkanlığını bırakacak ki Halit Bey de ona asılıyor diye düşünüyorum” ifadeleriyle söz başladı. Geçmiş dönemde AK Parti mitingleriyle ilgili bu tür konuları defalarca kez gündeme getirdiklerini söyleyen Kösedağı, “İETT araçlarının önüne Ak Parti bayrağı da asarak miting alanlarına bedava insan taşıdığınızı bütün Türkiye biliyor. Siz kendi yaptığınız sistemi bizim de yaptığınızı düşündünüz. İETT resmi hesabından, o günki yoğunluğu kaldırmak adına bin 200 ücretli ek sefer konulmuştur. Hatta Marmaray da ek sefer koydu. Marmaray’ı biz yönetmiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak da İETT olarak da Maltepe Miting alanına tek bir ücretsiz sefer yapılmamıştır” dedi. Kendisini Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanlığı’na oynamakla itham eden Kösedağı’ya cevap veren Halit Cebeci ise “Kişi kendinden bilir işi” diyerek, vatandaşın kendilerine verdiği muhalefet görevini yerine getirdiklerini belirtti.

SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.