Temel Kotil kimdir, kaç yaşında, nereli?

Temel Kotil kimdir, kaç yaşında, nereli?
Dün akşam Habertürk ekranlarında konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil’in hayatı ve kariyeri büyük merak konusu oldu.

Fatma Müge Yücetürk - Habertürk TV’de yayınlanan “Kübra Par’la Açık ve Net” programının konuğu TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil’di. Programda önemli açıklamalar yapan Kotil bir anda sosyal medya kullanıcıları tarafından araştırılmaya başlandı. Temel Kotil’in okuduğu okullar ve akademik kariyeri en çok merak edilen konular arasında yer aldı. Peki Temel Kotil kim, kaç yaşında, nereli? İşte tüm cevaplar…

Temel Kotil kimdir?

Temel Kotil 3 Aralık 1959’da Rize’de doğdu. Gündoğdu beldesinin Araklı Mahallesi’nde dünyaya gelen Kotil, 62 yaşında. 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1986 yılında ABD'nin Ann Arbor kentindeki Michigan Üniversitesi'nin "Uçak Mühendisliği" bölümünde yüksek lisansını yaptı. 199 yılında yine Michigan Üniversitesinde “Makine Mühendisliği" bölümünde doktorasını tamamladı. 1991 ile 1993 yılları arasında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Havacılık ve İleri Kompozit Laboratuvarlarının kuruculuğu ve yöneticiliğini yaptı. İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Yardımcı Doçent ve Doçent olarak hizmet verdi. Aynı fakültede Bölüm Başkan Yardımcılığı ve Fakülte Dekan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

İBB’de çalıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı olarak çalıştı. 2001 yılında ABD'de Illinois Üniversitesinde misafir profesör olarak hizmet verdi. New York'ta Advanced Innovative Technologies Inc.’de Araştırma ve Mühendislik Bölümü Başkanlığı görevini yürüttü. 2003 yılında THY Teknik Genel Müdür Yardımcısı oldu. 2005 yılında THY Genel Müdürlüğü’ne atandı. 2006 yılında Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Yönetim Kurulu Üyeliğine, 2010 yılında Avrupa Havayolları Birliği (AEA) Yönetim Kurulu Üyeliğine, 1 Ocak 2014’te Avrupa Havayolları Birliği'nin (AEA) Başkanlığına seçildi. 21 Ekim 2016’da Türk Hava Yollarından ayrıldı. Aynı yıl TUSAŞ - Türk havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine atandı. Halen İstanbul Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nde dersler vermektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Temel Kotil’in ödülleri

2009 İstanbul Turizm Özel Ödülü
2014 Yılın Havacılık Lideri Ödülü
2014 Airline Strategy Ödülleri - Yılın CEO'su Ödülü
2015 Avusturya Liyakat Nişanı

Temel Kotil’in sosyal medya kullanıcı adı ne?

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Temel Kotil’in Twitter hesabındaki kullanıcı adı @Temel_Kotil. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.