Ticari alanlar ihaleye çıkıyor 

Ticari alanlar ihaleye çıkıyor 
METRO İstanbul, istasyonlarını markalara ve girişimcilere açıyor. Toplam 1 milyon metrekarenin üzerinde kapalı alanı bulunan Metro İstanbul, ticari alanlar ve otomatlar için ihale sürecini başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) iştirak şirketi Metro İstanbul, toplam 16 hatta, 189 istasyonunda yer alan yaklaşık 1 milyon metrekare kapalı alanı için ihale sürecini başlattı. Bugün, Metro İstanbul Alibeyköy Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy ve Metro İstanbul İşletmelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Orhun ihale süreci hakkında bilgi verdi. İhale sürecini, "Duymayan kalmasın! Metrolar 2,5 milyonu aşan yolcusu ve açılacak 132 mağazası ile seni bekliyor" sloganıyla duyuran Özgür Soy, "İstanbul’un metro alanlarını ticarete açtığımızı duyurmak, anlatmak, gelin siz de katılın demek için sizlerle bir araya geldik. Metro ticari alanlarını, herkese açık ihaleyle kiraya veriyoruz. Duymayan kalmasın! Metrolar, 2,5 milyonu aşkın yolcusu ve açılacak 132 mağazası ile marka ve girişimcileri bekliyor" dedi.

7 yıldır boş duruyor

Daha önce metrolarda belirlenen ticari alanın 80 mağazanın yer aldığı bin 900 metrekare ile sınırlı olduğu bilgisini veren Özgür Soy, "Mevcut ticari alanların yüzde 30’u 7 yıldır boş bir şekilde duruyordu. Bu da İstanbul için büyük gelir kaybı anlamına geliyor. Yeni dönemle beraber İBB, ticari alanlar ihalesini açtı. Metro İstanbul olarak hem yolcu deneyimini iyileştirecek hem de bu alanları en iyi yönetebilecek kurum olarak ticari alanların yönetimini üstlendik. Yeni ticari alanlarımızı, yolcu akışlarını engellemeyecek aynı zamanda yolculuk deneyimini zenginleştirecek şekilde planladık. Hedefimiz bu alanlarda en doğru işletmecileri bulmak. 132 mağaza ve otomatları 3 ay sonunda hayata geçirmek. Buradan elde edilen gelir yine İstanbullu için kullanılacak. Yani bu gelir İstanbul’un kasasına girecek. Tek amacımız gelir elde etmek değil elbette, İstanbullunun yaşam kalitesini yükseltmek, yolcularımızın günlük hızlarına, koşturmalarına eş hızda hizmet edebilecek yeni alanlar yaratmak" diye konuştu. 

Mağaza açma fırsatı

Soy, konuşmasının devamında şunları söyledi: "İstasyonlarımız, en kalabalık alışveriş merkezlerinden bile daha yoğun trafiğe sahip. Örneğin, Gayrettepe istasyonumuzdan günde 20.000’e yakın insan geçiyor. Ticari alanlarımız ile girişimcilere, haftanın 7 günü 18 saat boyunca hizmet veren, hatta gece metrosu günlerinde 24 saat açık. pandemi sürecinde bile hiç kapanmayan metro istasyonlarımızda mağaza açma fırsatı sunuyoruz. Üstelik bu mağazalar metroya sıfır dakika mesafede. Zincir mağazalardan butik işletmelere kadar geniş bir yelpazede her marka ve girişimci açısından karlı bir yatırım olacağını düşünüyoruz. İlk olarak 14 Temmuz’da otomat ihalesinin açık arttırması yapılacak, arkasından ise 4 Ağustos’ta ilk ticari alanlar ihalemiz sonuçlanacak." 

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.