TİP Beylikdüzü İlçe Örgütü Can Atalay için sokakta

TİP Beylikdüzü İlçe Örgütü Can Atalay için sokakta
Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın, milletvekili seçilmesine rağmen hala tutuklu bulunmasına karşın TİP Beylikdüzü İlçe Örgütü bugün Beylikdüzü'nde ses yükseltecek.

Türkiye İşçi Partisi'nin Beylikdüzü İlçe Örgütü, tutuklu bulunan milletvekilleri Can Atalay için Beylikdüzü sankileriyle birlikte özgürlük çağrısını yineleyecek.

TİP Beylikdüzü İlçe Örgütü'nden yapılan açıklamada konuya ilişkin şu ifadelere yer verildi; “Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili, vekilimiz Can Atalay, Hatay halkının oyları ve iradesiyle temsil görevi almasına rağmen sarayın ve talimatlı yargısının hukuk tanımamazlığı nedeniyle 2 ayı geçkin süredir tutsak edilmektedir. Vekilimizin sesinden, inadından, mücadele etme ısrarından korkanlar, bizleri cezaevlerinde bir gün daha fazla tutarak yıldıracaklarını sanıyorlar. Buradayız, haykırıyoruz: Can Çıkacak! Dün, Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından tahliyenin reddedilmesi Anayasaya ve benzer uygulamalara aykırıdır. Süreci uzatıp halkın iradesinin gasp edilmesi elbet son bulacaktır. Bizler için mücadele sınır tanımaz, duvar tanımaz, zindan tanımaz, zaman tanımaz. Can Atalay’ın sesi aramızda, Can Atalay’ın adalet mücadelesi bizlerin omzunda. Biz, bugün buradan yüksek sesle söylüyoruz. Can Çıkacak! Halkın mücadelesi için direnen ve tutsak edilen bir başka avukat Selçuk Kozağaçlı’nın söylediği gibi “Hukuk diye helvadan put yapmışsınız acıkınca yiyorsunuz.” Yolsuzluğun, adaletsizliğin olduğu her yerde direnenler de olacaktır. Biz bu mücadeleyi tanıyoruz. 2013 yılında milyonlarla birlikte yaşadığımız Gezi Direnişi’nden biliyoruz. 2014’te Soma’da 301 maden işçisinin rant uğruna öldürüldüğü Soma Katliamı davasından biliyoruz. 2016’da Aladağ’da cemaatçilerin hiçbir denetime ve kurala uygun olmayan yasadışı Kuran kursunda ölen 11’i çocuk 12 kişinin davasından biliyoruz. 2018’de sorumsuz, liyakatsiz, denetimsiz bir idarenin yüzünden yaşanan Çorlu Tren Katliamı’nda 7si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği cinayetten biliyoruz. 2020 yılında Hendek’te Havai fişek fabrikasında 7 işçinin öldürüldüğü iş cinayeti davasından biliyoruz. Yaşanan katliamların hiçbiri kaza, kader, fıtrat değildir.

Mücadelemiz bir haysiyet mücadelesidir

Mücadelemiz iş cinayetlerine, doğa talanlarına, kadın katliamlarına, halkın özgürce eşit yaşama
mücadelesine omuz verme, öncü olma mücadelesidir. Toprağın altındakiler için adalet, üstündekiler umut ve haysiyet mücadelesidir. Bütün sorumlular ceza alana dek, adalet sağlanana dek sürecek bir
mücadelenin bugün, buradaki sözcüleri olarak tekrarlıyoruz. Can Çıkacak! Yoldaşlarının Can Atalay’a yazdığı kartpostalları oradaki tüm tutsaklara bir selam olarak göndereceğiz. Yazdığımız her cümle özgürlüğe sözümüzdür. Vekilimizi, arkadaşımızı, avukatımızı, yoldaşımızı oradan alacağız! Türkiye İşçi Partisi Beylikdüzü İlçe Örgütü.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.