Togay Çoban: 47 milyonluk öngörüsüzlük

Togay Çoban: 47 milyonluk öngörüsüzlük
AK Partili Togay Çoban, Esenyurt Belediyesi yönetimini sert sözlerle eleştirerek, “Ekim ve aralık ayında maaş ödemek için toplamda 47 milyon aktarım yapıldı. Biz buna 47 milyonluk öngörüsüzlük diyoruz. AK Parti destek vermezse persone maaş ödeyemeyecekler” dedi

AK Parti Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Togay Çoban Damga'ya konuştu. Aralık ayı Meclis toplantısında yaşanan tartışmaları değerlendiren Çoban, AK Parti Grubu olarak yapıcı bir muhalefet yaptıklarını dile getirdi. Meclis toplantısında tartışmalara neden olan müdürlükler arası kaynak aktarımını eleştiren Çoban, “Belediye yöneticileri öngörüsüz davrandı. Personel maaşinı ödemek için Fen İşleri Müdürlüğü'nün bütçesinden aktarım yapılıyor. Ekim ayında 37 milyon aktarılmıştı. Bu 37 milyonun 17 milyonunu maaş ödemeleri için kullandılar. Biz buna destek verdik. Aralık ayında ise 30 milyon daha istediler. Biz de diyoruz ki madem ihtiyacınız olacak neden hepsini birlikte istemiyorsunuz?” diye sordu.


650-700 yeni işçi alındı

Belediye yönetiminin aktarım konusunda dolar kurunu bahane ettiğini belirten Çoban, “Personel maaşi dolarla mı ödeniyor? AK Parti Grubu olarak personelin maaşının ödenmesi için yine de destek verdik. Fakat yatırım programından alınan paraya itiraz ediyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü'nün bütçesini tırtıklarsanız yatırım yapamazsınız” dedi. Personel maaşının belli olduğunu dile getiren Çoban, “Demek ki 650-700 arası yeni işçi almışlar. Bu para bundan dolayı isteniyor” ifadelerini kullandı.



Bu 2 milyar TL nerede?

Ekim ve aralık ayında maaş ödemek için toplamda 47 milyon aktarım yapıldığını yineleyen Togay Çoban, “Biz buna 47 milyonluk öngörüsüzlük diyoruz. AK Parti destek vermezse persone maaş ödeyemeyecekler. Elbette personelin bir kabahati yok. Bundan dolayı destek vermek zorunda kaldık. Buradan belediye yönetimine soruyorum; madem yatırım yapmayacaksını Fen İşleri Müdürlüğü'ne neden bu kadar bütçe ayırıyorsunuz?” dğiye sordu. Esenyurt'ta algı belediyeciliği yapıldığını ifade eden Çoban, “3 yılda borç ödemediler. Yatırım yapmadılar. Bu zaman zarfında belediyenin kasasına 2 milyar TL girdi. Bu 2 milyar nerede? Faaliyet yok, yatırım yok, o zaman para nerede” eleştirisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.