Togay Çoban: Esenyurt marka olacak

Togay Çoban: Esenyurt marka olacak
AK Parti Esenyurt Belediye Meclis üyesi Togay Çoban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla temeli atılan lise kampüsü projesi hakkında konuştu. Çoban, “Bu proje 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında tamamlanmış olacak ve bu kampüsten 12 bin öğrencimiz faydalanacak. Böylece Esenyurt eğitim alanında marka olma yolunda, cumhurbaşkanımızın katkısıyla önemli bir noktaya ulaşacak” dedi

AK Parti Esenyurt Belediye Meclis üyesi Togay Çoban, ilçe gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Esenyurt'a geldiğini anımsatan Çoban, ilçede temeli atılan lise kampüsü projesinin detaylarını paylaştı. Çoban, “Hoşdere diye tabir ettiğimiz yerde 68 bin metrekarelik bir alan vardı. Buraya bir lise kampüsü temeli atıldı. İnşallah 2024 yılına da bu kampüs yetişecek, orada 12 bin öğrencimiz eğitim alacak. Zaten cumhurbaşkanımız da yeni eğitim yılına yetişmesi yönünde bir talimat verdi. 5 adet Anadolu Lisesi, 1 adet Fen Lisesi, 1 adet Mesleki Teknik Lise, 1 adet İmam Hatip Lisesi, 1 adet kız öğrenci yurdu, 1 adet erkek öğrenci yurdu, 1 adet mescit, 1 adet kreş olacak. Şimdi burasıyla ilgili cumhurbaşkanımız gelmeden önce belli çevrelere kara propogandaya başladı. Atılan bir temel yok gibi şeyler söylediler. Böyle bir şey söz konusu değil. Burada bir çalışma var, temel atıldı. Hazırlanan projelerin görselleri de mevcut. Bunları da araştırdığınız zaman her yerde bulabilirsiniz. Orası bittiğinde çok mükemmel bir kampüs haline gelecek. Belki de Türkiye'de başka bir örneği bile olmayacak. Esenyurt bu projenin tamamlanmasıyla eğitimde önemli bir marka haline gelecek” ifadelerini kullandı.

Algı yapıyorlar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'a yönelik de eleştirilerde bulunan Çoban, “Bakın mesela geçenlerde bize bir gündem maddesi geldi. Sözleşmeli personellerin ücretlerinin belirlenmesi için. Biz de yardımcı olalım dedik. Fakat kaç tane sözleşmeli personel var? Nerelerde çalışıyorlar, kimler çalışıyor diye sorduk. “Onu isteyemezsiniz” dediler. Onlar böyle yapınca biz de bu gündem maddesine hayır dedik. Şimdi aynı konuyu bu ay tekrar gündeme getirecekler. Tamam getirin. Biz gene destek olalım. Ama evrakları görelim, gerçeklikleri görelim. Bizim Esenyurt'ta hayır dediğimiz şeyler bunlar. Belediye Başkanı Esenyurt'u 4 yıldır yönetemiyor. Yönetememe konusunda da şöyle bir algı geliştiriyor; “AK Parti ve MHP, Meclis'te çoğunluk olduğu için beni çalıştırmıyorlar” diyor. İBB'de de durum aynı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ne yapıyor? Hiçbir şey. Gerekçe olarak da Kemal Deniz Bozkurt gibi; “Beni çalıştırmıyorlar” diyor. Yani biz bütçenize onay vermişiz, her talebinize destek vermişiz. Daha ne yapacağız? O sebeple “beni çalıştırmıyorlar” demek tamamen bir algı operasyonudur” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.