TOKİ 500 TL para iadesi nasıl alınır, ne zaman hesaba geçer?

TOKİ 500 TL para iadesi nasıl alınır, ne zaman hesaba geçer?
TOKİ’nin düzenlediği konut projeleri için yapılan kura çekimlerinin tamamlanmasının ardından vatandaşlar yatırdıkları kayıt parasını nasıl geri alacaklarını merak ediyor.

Fatma Müge Yücetürk - TOKİ’nin İstanbul’da ev sahibi olmak isteyenlere yönelik başlattığı sosyal konut projesinin kura çekimlerinde sona gelindi. Kura çekimleri sonucunda ev sahibi olmaya hak kazanamayanlar ise yatırdıkları kayıt parasını geri almanın yollarını araştırmaya başladı. İşte “TOKİ para iadesi nasıl alınır?” ve “TOKİ 500 TL başvuru parası ne zaman hesaba geçer?” gibi soruların yanıtları…

TOKİ’nin farklı illerde gerçekleştirdiği konut ve iş yeri projelerinin İstanbul ayağında sona gelindi. Buna göre, kura seçimleri sonucunda kazanamayan vatandaşlar, yatırdıkları 500 TL’yi geri alabilecek. Peki para iadesi işlemi nasıl yapılacak? TOKİ’nin yaptığı açıklamaya göre, 500 TL iade ücreti banka şubeleri ve ATM’ler üzerinden ödenecek.

TOKİ 500 TL iade parası nereye yatacak?

TOKİ, projelerinin kura çekimlerine katılabilmek için yatırılmasına şart koyduğu 500 TL’yi kura çekimlerinin sona ermesiyle birlikte vatandaşların IBAN’larına iade etmeye başlayacak. Dileyenler banka şubelerinden dileyenler de ATM’lerden 500 TL iade parasını alabilecek.

Kurada ismi çıkmayanlar paralarını ne zaman alacak?

TOKİ’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, iade parasının kura çekiminin tamamlanmasından ardından 5 gün içinde hesaplara geçeceğini belirtti.

Başvurusu reddedilenlere iade ücreti yatırılacak mı?

Öte yandan TOKİ projelerinin kura çekimlerinde adı çıkmayanların yanı sıra, başvurusu reddedilenlerin de yatırdıkları 500 TL’lik para iade edilecek. İkamet, gelir ve diğer şartları uygun bulunmayan vatandaşlar yatırdıkları ücreti geri alabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.