TOKİ “Yarısı Bizden” kampanyası başvuruları ne zaman başlayacak 2023

TOKİ “Yarısı Bizden” kampanyası başvuruları ne zaman başlayacak 2023
İstanbul’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “Kentsel dönüşümde yarısı bizden” kampanyası büyük merak konusu oldu.

Ali Birerdinç - Kentsel dönüşüm için TOKİ tarafından düzenlenecek olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “Yarısı bizden” kampanyasının detayları araştırılmaya başlandı. Erdoğan’ın açıklamasının ardından vatandaşlar, “2023 TOKİ kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyasına nasıl başvuru yapılır?”, “Yarısı bizden kampanyasına başvuru şartları nelerdir?”, ve “TOKİ yarısı bizden kampanyası ne zaman başlıyor?” gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte tüm cevaplar…

Maliyetin yarısı devletten

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul’da Gaziosmanpaşa Meydanı’nda Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni'nde bir konuşma yaptı. Konuşmasında "Kentsel dönüşümde yarısı bizden" kampanyasına da değişen Erdoğan, yeni projeyi halka duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Dönüşüme giren evlerin maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız" diyerek kampayanın detaylarına dair açıklamalarda bulundu.

Bakan detayları açıkladı

Erdoğan’ın açıkladığı “Dönüşümde Yarısı Bizden” kampanyasının detaylarını ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı. Sosyal medya hesabından projeye dair paylaşımlarda bulunan Kurum, başvuru tarihini de açıkladı.

TOKİ Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası ne zaman başlıyor?

İstanbul’daki yüksek riskli binalar için düzenlenen TOKİ Yarısı Bizden kampanyasının başvuru tarihi 26 Nisan 2023 Çarşamba olarak açıklandı.

TOKİ Yarısı Bizden kampanyası ödeme şartları nelerdir?

Bakan Kurum tarafından yapılan "5 Adımda Yarısı Bizden" paylaşımları ile kampanyanın tüm detayları vatandaşa sunuldu. Buna göre, borçların yüzde 10’u peşin kalanı ise 10 yıl vadeli olarak ödenecek. Peşin ödemenin ardından kalan 750 bin TL’lik borçlanma için taksit tutarları 5625 TL olarak belirlenirken, 900 bin TL’lik ödemenin taksiti ise 6750 lira olacak.

TOKİ Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyası faiz oranı nedir?

Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasının faiz oranları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Yapılan açıklamada, evini kendisi dönüştürmek isteyenlere 0,74’lük faiz oranıyla kredi verileceği açıklandı.

TOKİ Yarısı Bizden kampanyası kredi tutarı ne?

Kentsel dönüşüme katılmak isteyenlere yönelik 0,74’lük faiz oranıyla verilecek kredinin tutarı ise 1 milyon 250 bin lira olarak belirlendi.

İstanbul’da kira desteği de yükseldi

Kampanya kapsamında açıklanan bir diğer önemli bilgi de kira tutarlarına yönelik oldu. Buna göre, İstanbul’da kira yardım tutarının 3 bin 500 TL’den 5 bin 250 TL’ye yükseltildiği açıklandı.

TOKİ Yarısı Bizden kampanyasına nasıl başvurulur?

Kampanyaya başvurular, 26 Nisan ile 29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Mülk sahipleri e-devlet üzerinden belirlenen ekrandan başvurularının gerçekleştirebilecek. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları tarafından başvuruda bulunulan binanın ön incelemesi yapılacak ve keşif raporu hazırlanacak. Gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan bina için ilk olarak protokol hazırlanacak. Daha sonra ise proje ve ruhsat alma süreçleri başlayacak.

TOKİ Yarısı Bizden kampanyası ne zaman tamamlanacak?

TOKİ tarafından başlatılan projede, boşaltılan binaya yapılacak inşaatın en geç 2 yıl içerisinde bitirilmesi öngörülüyor.

TOKİ Kentsel Dönüşüm kampanyası taşınma yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm “Yarısı Bizden” kampanyası ile evini boşaltan kişilere 10 bin 500 lira taşınma yardımı ve her ay kira desteği sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.