Tolga Türker Topaloğlu: Çare olmaya geliyorum

Tolga Türker Topaloğlu: Çare olmaya geliyorum
Zafer Partisi'nin Bakırköy Belediye Başkanı Adayı Tolga Türker Topaloğlu, “Bakırköy’ün sorunlarını biliyorum, çare olmaya geliyorum” dedi.

İlkelerini ve kuruluş bildirgesini okuduktan sonra ‘İşte beni temsil eden parti’ diyerek Zafer Partisi’ne katıldığını, siyasete girdikten sonra da bozuk düzenle mücadelenin konuşarak ya da şikayet ederek değil, elini taşın altına koymakla olacağı bilinciyle belediye başkanlığına aday olduğunu söyleyen Tolga Türker Topaloğlu, “Bakırköy’ün sorunlarını biliyorum, çare olmaya geliyorum” dedi.

Zafer Partisi’nin Bakırköy Belediye Başkan adayı Eczacı Tolga Türker Topaloğlu, düşüncelerini, projelerini ve nasıl bir Bakırköy hayal ettiğini Damga'ya anlattı. 1973 yılında Trabzon’da doğduğunu, 8 yaşında geldiği Bakırköy Florya’dan bu yaşına kadar hiç ayrılmadığını ancak çocukluğunun Bakırköy’ü ile çocuklarını büyüttüğü Bakırköy'ün çok farklı olduğunu söyledi.

Eski ışıltısını kaybeden Bakırköy’ün, şimdilerde bakımsız ve köhne bir hale geldiğini belirten Topaloğlu, “Sanatçısıyla, sporcusuyla, tarihiyle, konumuyla, yeşiliyle, ormanıyla ve deniziyle Bakırköy İstanbul’un gözbebeğiydi. Değer vermeyen yönetimlerin elinde geldiği durum ortada” ifadelerini kullandı.

tolga-turker-topaloglu.webp

Atatürk tartışılmaz!

Bugüne kadar farklı partilerden teklif almasına karşılık, siyasetin hiçbir noktasında olmadığını, siyasetin insanları yoran, bıktıran ve değiştiren halinden dolayı uzak durduğunu da sözlerine ekleyen Türker Topaloğlu, hayatın içinde bir insan olarak Ümit Özdağ’ı takip ettiğini, Zafer Partisi'ni kurup, ilkelerini ve kuruluş bildirgesini okuduktan sonra ‘İşte beni temsil eden parti’ diyerek siyasete atıldığını söyledi. “Beni partime bağlayan üç temel öge var. Öncelikle bizim partimizde tartışmaya kapalı tek şey Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk. Tavrımız net. Atatürk ile sorunu olanın canı cehenneme” diyen Toplaoğlu, “İkincisi Cumhuriyet, üçüncüsü de Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçiliği. Partimizle ilgili hiçbir tanımlamaya gerek yok çünkü seküler bir parti olduğumuzu açık ve net bir biçimde belirtiyoruz. Olmazsa olmazlarımın bir arada olduğu bir parti. Bir partilinin en büyük gururu ve mutluluğu, ideolojisi net, sağa sola yalpalamayan bir lidere sahip olmasıdır. Benim buradan söylediğimi, benim liderim kürsüden söylüyor. Bölücü terör örgütlerinin de fetönün de canı cehenneme diyor. Diğer parti liderlerine göre en donanımlı, en bilgili, en stratejik, en akıllı, geçmişinde hiçbir şaibe olmayan en temiz lider bizimkisi. O yüzden partimi de liderimi de çok seviyorum. Körü körüne değil, liderimin ve partimin çizgileri bana uyuyor. Ben de bunların yılmaz savunucusuyum”ifadelerini kullandı.

Şeffaf bir yönetim

Topaloğlu, çocukluğunun geçtiği Bakırköy’ü çok özlediğini söyleyerek, halktan uzak ve iletişime kapalı yöneticiler yüzünden İstanbul’un göz bebeği Bakırköy’ün bugünlere geldiğini söyledi. Toplaoğlu, istek, talep ve ya şikayetlerine cevap alamayan, hatta bunları iletecek muhatap dahi bulamayan halkın artık muhalefet ve iktidar arasındaki sıkışmışlığına bir umut olmak için aday olduğunu belirtti. Türker Topaloğlu, seçildiği takdirde halkın kentleriyle ilgili fikir, talep, beklenti ve projelerini hayata geçirme noktasında ortak aklı, bunun yanında da şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını ortaya koyacaklarının altını çizerek, bunu vaat olarak değil söz vererek ifade ettiğini dile getirdi. “Benim derdim Bakırköy ve Bakırköylünün sorunlarına çözüm bulup çare olmak” diyen Topaloğlu, “Bir ilçenin belediye başkanı, insanı merkez alan, kentte yaşayan insanların huzurla, keyifle, mutlulukla yaşayabilmesini sağlayacak ekibini kurarak gece gündüz demeden çalışmalıdır. Sadece insanların değil, o kentte yaşayan kedilerin, köpeklerin, ağaçlarının yani diğer tüm sakinlerinin de sorumluluğunu alan ve her canlının mutluluğunu sağlayan bir belediye olmalıdır” açıklamasında bulundu.

tolga-turker-topaloglu-2-001.webp

Komite kuracağız

Belediye başkanı olduğumda mahallerde komiteler kuracağını ve mahalleyle ilgili kararları o komitede halkın kendisinin alacağını ifade eden Topaloğlu, “Ne yapılması gerektiğine beraber karar verecek, alınan kararları yine hep birlikte uygulayacağız. Komitelerin başında mahalle muhtarları olacak. Belediyeden kaymakamlıktan, okul aile birliğinden, gençlerden, semtin ileri gelenlerinden, sevilen ve sayılan kişilerinden oluşan 8-10 kişilik bir ekip olacak. Düzenli aralıklarla mahalle komitelerini belediyede ağırlayıp toplantılar yapacağım. Sorunları not alıp, çözümler üretecek, sonrasında da çözümlerde bir eksiklik var mı diye belediye başkanı olarak bizzat takip edeceğim. Belediyeyi telefon, mail, sosyal medya yolu ile ulaşan herkes mutlaka bir cevap alacak. İlettiği sorun bizim yetki ve sorumluluk alanımızda ise mutlaka çözülecek. Bizim yetkimizde değilse kurumsal ilgilisine sorunu aktarıp takibi yapılacak. Bakırköy’ün derdi bizim derdimiz” dedi.

Sokakta olacağız

Sürekli sokaklarda olacağını didle getiren Topaloğlu, “Bir plan takviminde her mahallenin en büyük mekanında vatandaşlara çağrı yapacak, ilgili birim müdürleri ve yardımcılarımla vatandaşı kendi mahallesinde dinleyecek, not alacak, ilgili birimle vatandaşı buluşturacağım. Belediye başkanı olarak bende takibini yapacağım. Böylece hem şahsen bilgi sahibi olacağım hem de ilgili birimin işini yapıp yapmadığını denetlemiş olacağım. Bakırköy’ün kent kimliğinin ve kültürünün hayatta kalması için çalışmaların yapılması şart. Bakırköy’ün çok önemli tarihi ve kültürel değerleri var. Fildamı ihale ile bir siyasi partinin milletvekiline verilmiş. Orada ne yapılacak, ne tür organizasyonlara ev sahipliği yapacak bilmiyoruz. İlçe sınırlarımız içerisindeki her şey bizi ilgilendirir. O yüzden gerekirse ebedi ev sahibi olan Bakırköy Belediyesi olarak, kentin ruhuna uygun organizasyonlar için bizlerde yapılacak iş ve işlemlerin takipçisi olacağız” diye konuştu.

Bütçemiz yeterli

31 Mart seçimlerinde kazanacak belediye başkanının işinin aslında çok kolay olduğunu sözlerine ekleye Topaloğlu, “Mevcut yönetim o kadar kötü yönetti ki, yeni yönetim ufacık bir şey yapsa kocaman iş yaptı sayılacak. Yapılacak tüm işlerin iyi niyet ve irade ile çok kolay bir biçimde çözüleceğine inanıyorum. Bunun için de saçma sapan yerlere harcanmadığı müddetçe bütçemizin yeterli olduğunu düşünüyorum. Yeterki kaynaklar verimli kullanılsın Un var, şeker var, yağ var. Sadece bu helvayı yapacak kişinin eksik olduğunu görüyor, kendimde de bu helvayı yapacak bilgiyi, beceriyi ve iradeyi görüyorum. Bakırköylünün sesini duyacak biriyim. Çünkü ben Bakırköylüyüm. Bakırköy’ün sorunlarını biliyorum, çare olmaya geliyorum” dedi.

tolga-turker-topaloglu-3.webp

Uyuşturucuya geçit yok

Uyuşturucu ile mücadele edeceklerini açıklayan Toplaoğlu, “Uyuşturucu çeteleriyle mücadele edeceğiz. Sokaklardaki bu temizlik evlerimizi daha huzurlu, çocuklarımızı ve gençlerimizi daha güvende tutmamızı sağlayacak. Uyuşturucunun pençesinden kurtardığımız çocuklarımızı belediyemizin program ve sistemlerine dahil ederek yeniden hayata kazandıracağız. Bakırköy Belediye Zabıtalarıyla okul çevrelerinden başlayarak gençleri torbacılardan emniyete istihbarat sağlayarak koruyacağız. Dernek ve vakıflarla işbirliği içerisinde uyuşturucu batağından kurtardığımız gençlerimizin tedavisi için gönüllü ekipler oluşturarak bağışların desteğiyle tedavisini sağlayacağız. Bağımlılıktan kurtardığımız gençleri yine dernek ve vakıfların desteğiyle sosyal alanlarda gönüllü faaliyetlere dahil ederek psikolojik ve toplumsal desteği sağlayacağız” vaadinde bulundu.

E-Spor turnuvası

“Günümüzde çok yaygın ve ulaşılması artık çok kolay olan uyuşturucu ile mücadele için de çalışmalar yapacak, gençlerle uyuşturucu arasına bir spor bariyeri koyacağız. Çocuklarımıza spor alışkanlığı edindirecek, oyun tutkunu gençlerimizin e hem hobilerini geliştirmek hem de profesyonel sporcu olup gelir kazanmalarına imkan sağlayacağız” diyen Topaloğlu, “Belediyemiz kontrolünde E-Spor turnuvaları düzenleyerek devamında gençleri gerçek spora yönlendirebiliriz. Belediyemiz Zabıtasının bu güne kadar yıkımlara eşlik etmesi dışında bir çalışmasını gören olmadı. Yetkileri neredeyse kolluk kuvvetleri kadar olan Zabıta sayısını asgari seviyeye getirecek, kilit noktalarda sürekli hizmet etmesini sağlayacak, yaşanan kötü olaylara hızlıca müdahale edilmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Ayrıca trafikte kurallara uyulması, serbest piyasa nedeniyle marketlerin kafasına göre etiket değiştirmesi de denetlenecek, halkın güvenliği için çalışmalar yapılacak. Semtimizin sakinlerinin bir zamanlar oldukça verimli kullandığı Bakırköy’e ve Bakırköylülere özel Bak-Kart uygulamasını yeniden hayata geçireceğiz. Projemizin ilerleyen süreçlerinde yapacağımız güncellemelerle birlikte Bak-Kart’ı daha da geliştirerek çok daha kapsamlı alanlarda kullanımına olanak tanıyacağız” ifadelerini kullandı

ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ

Dezavantajlı grupların yanların olacaklarını belirten Tolga Türker Toplaoğlu, “Hayatın içinde engelsiz bir Bakırköy aslında şanslı bir ilçeyiz. İlçe sınırlarımız dahilinde iş birliği içinde olacağımız ve olmamız gereken birçok dernek ve vakıf mevcut. Bunların büyük kısmı kendini dezavantajlı grupların yaşamına adanmış kuruluşlar. Bu kuruluşların desteğiyle cadde, sokak, metro vb. ihtiyaç duyulan her alanda yapacağımız çalışmalarımızla onlar için engelleri bir bir kaldıracağız. Zafer Partisi Belediyesi olarak, temel ihtiyaçların karşılanmasına ek olarak sosyal faaliyetler kapsamında dezavantajlı kesimler için yapacağımız projelerle topluma entegre, katılımı yüksek vatandaşlar edineceğiz. Bu projeler kapsamına; kültür, sanat, hobi ve istihdam gibi her tür alanı dahil tutacağız. Yatalak olan engelli vatandaşlarımız için engelli ambulansı hizmeti vereceğiz.

Engelli vatandaşlarımız için özel otopark alanları açacağız. Atatürk Spor ve Yaşam Köyümüzdeki engelli havuzunu yeniden faaliyete geçireceğiz. Engelli vatandaşlarımız için ulaşım desteği sağlayacağız. Dezavantajlı kesimler için kurulan vakıf ve derneklerin gelir getirici faaliyet ve projelerine destek vereceğiz. Türkiye'deki kutuplaşma ve kamplaşma ne yazık ki sokak hayvanları konusunda da var. ‘Ya hayvanseversin ya hayvan düşmanı’ ikilemini ortadan kaldıracağız. İnsanlar çünkü birbirini bu şekilde yaftalıyor. Toplum her konuda hep bir çatışma içinde. Oysa her iki tarafı da memnun edecek çözümler var. Göreve geldiğimiz bir yıl içinde kısırlaştırma, aşılama ve çip takma seferberliği başlatacak, popülasyonu kontrol altına alacağız” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSLERİ KURACAĞIZ

Bakırköy’ün yüzde 60’ının emekli ve yaş oranı yüksek, bilinenin aksine dar ve orta gelirli insanlardan oluştuğunu ve en önemli sorununun da kentsel dönüşüm olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Tolga Türker Topaloğlu, “Emekli bir vatandaşın bu şartlarda evini dönüşüme sokması mümkün değil. Oysa Gölcük depreminden sonra Özel İletişim Vergisi ya da deprem vergisi adı altında toplanan vergilere karşılık bunu devletin yapması gerektiğini, işsizlik fonu altında kayıt üstünde var olduğu söylenen 40 milyon doları da biliyorum ancak bunların olmadığını da biliyorum. Tüm bunlara karşılık deprem geliyor. Kentsel dönüşümü hızlandırmak için +1 kat talebini destekliyorum. Bunun hukuki alt yapısı da var. Bu zaten 2003’ten beri gelen bir süreç. Bakırköy merkez mahallelerinin planlaması 170-180 bin nüfusa göre yapılmış ama şu an 7 mahallenin nüfusu 110 bin. Dolayısı ile Esenler, Bağcılar gibi göç alan değil neredeyse göç veren bir yer. Yani Bakırköyün alt yapısı da, planlaması da +1 kata uygun. İBB’de kabul edilen 5 binlik planlarda iyileştirmelere gidilmesi, devamında yapılacak 1000'lik planlara çok iyi çalışılması gerektiği bilinci ile özellikle ada bazlı dönüşüme teşvik ederek, otopark içinde olan, sosyal donatı alanları olan yaşam alanları oluşturulabilmeliyiz. Müteahhit ve mal sahibi arasındaki dengeyi bulabilmek, vatandaşın hukukunu korumak için de, öncelikle yapılacak bilgilendirme toplantıları yapacağız. Kentin belirli lokasyonlarına kuracağımız kentsel dönüşüm ofislerinde hazır bulunacak işin uzmanları, vatandaşın merak ettiği, anlamadığı her soruyu yanıtlayacak. Olası bir müteahhitle anlaşması karşılığında da belediye olarak devreye girecek, söz konusu müteahhitin backgroundını inceleyerek vatandaşa olur vereceğiz” diye konuştu.

İMARA AYKIRI BİNA OLMAYACAK

“Bakırköy Belediyesi olarak söz veriyoruz. Bizim ruhsatını verip denetlediğimiz hiçbir bina depremde yıkılmayacak ve imara aykırı olmayacak” diyen Toplaoğlu, “Depreme hazır olmayan bir Bakırköy gerçeğiyle karşı karşıyayız. Kentsel dönüşümde Bakırköylünün ilk olarak güvenini kazanıp şeffaf olacağız. Yaşam hakkını savunma olarak gördüğümüz kentsel dönüşüm konusuna tam hakimiz ve sonuna kadar sahip çıkacağız. Bakırköy’ümüzü betona boğmadan parklar, bahçeler ve geniş yeşil alanlar ile yapılandıracağız. Bakırköy’de ayrı bir “Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü” kuracağız. Kentsel dönüşümde Bakırköylünün mağdur olmaması için belediyede yeterli sayıda donanımlı ve iletişimi kuvvetli personel istihdam edeceğiz. Kentsel dönüşümü hızlandırmak ve deprem gerçeğine hazır olmak için halka yönelik bilinçlendirme ve bilgilendirme toplantıları yapacağız. Yaşlılarımız için kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak maksadıyla özel çözümler üreteceğiz. Bunun için belediye içerisinde ayrı bir ekip görevlendireceğiz. Kentsel dönüşüm sürecindeki bürokrasiyi azaltıp, hızlı ve pratik işlem yapmak için belediyenin üzerine düşen görevleri yapacağız. Kentsel dönüşüm Web Sitesini kolay anlaşılır şekilde güncelleyeceğiz.

Belirli şartları sağlayan müteahhit havuzu oluşturacağız.7 metreden küçük sokakları kapatacağız.

Bakırköy Belediyesi olarak; afet yönetiminde erken uyarı, tahliye, afete hazırlık ve afet sonrası acil eylem planları hazırlayacağız. Toplanma alanlarına, deprem sonrası halkımızın ihtiyaç duyacağı gereksinimleri sağlayan konteynerler koyacağız. Bu konteynerler içeriğinde yiyecek ve su gerekli el aletleri vb. gibi Her türlü malzeme bulunacak” ifadelerini kullandı.

HALKIN SESİ OLACAĞIZ

Zafer Partisi'nin tüm kaçak ve sığınmacılar konusundaki fikrinin net olduğunu belirten Topaloğlu, “2011 sonrası ülkemize gelen 13 milyon sığınmacı ve kaçaktan hepimiz rahatsızız. Bizim iktidarımızda Bakırköy’ün sahil ve parklarında sığınmacı ve kaçak işgali olmayacak. Özellikle yaz aylarında Yeşilköy sahiline akın eden sığınmacı ve kaçaklardan rahatsız olan halkımızın duyulmayan sesine ses olacak, belli noktalarda zabıta ve güvenlik personeli görevlendireceğiz. Sığınmacı ve kaçaklara ait iş yeri ruhsatı varsa iptal edecek, yeni iş yeri açmalarına izin vermeyecek, sıkı bir şekilde denetleyeceğiz. Çoklu konaklamaya izin vermeyecek, ilçe belediyesi olarak sığınmacılardan ek atık ve su ücreti alacağız” dedi.

TOPALOĞLU KİMDİR

3 nesildir eczacılık ile meşgul olan, Bakırköy’ün sevilen ve sayılan Topaloğlu ailesinden Türker Tolga Topaloğlu, 1973 yılında Trabzon’da doğdu. 80’li yıllarda İstanbul Folorya’ya yerleşti, ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlayarak, Yeditepe Üniversitesi’nde Eczacılık Fakültesinden mezun oldu. Evli ve 3 çocuğu bulunan Topaloğlu, Fatih'te serbest eczacılık yapıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.