Türk Yıldızları İstanbul'da hayranlarıyla buluştu

Türk Yıldızları İstanbul'da hayranlarıyla buluştu
Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları, İstanbul'da düzenlenen imza ve söyleşi gününde hayranlarıyla bir araya geldi.

Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları için Yeşilköy'de bulunan İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi'nde imza ve söyleşi günü yapıldı. Etkinliğe, gençlerin ve çocukların yoğunlukta olduğu çok sayıda kişi katıldı. Program öncesinde müzeyi gezen katılımcılar Türk Yıldızları timinin tanıtım görüntülerini sahneye kurulan dev ekrandan izledi. Ardından Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Askeri Bandosu katılımcılara bir konser verdi. Etkinliğin devamında ise Türk Yıldızları ekibi sahneye çıkarak söyleşi gerçekleştirdi.

"BÖYLE BİR FOTOĞRAFIN İÇİNDE OLMAK İÇİN HAVACILIĞI SEVMEK OLMAZSA OLMAZIMIZ"

Tim lideri Binbaşı Hasan Kocabaş katılımcılara Türk Yıldızlarını tanıtan bir sunum yaptı ve havacılık tutkusu ile pilotluk konularında bilgiler verdi. Kocabaş, "Böyle bir fotoğrafın içerisinde olmak için havacılığı sevmek, gönüllü olmak, olmazsa olmazımız. Havacılık gerçekten çok büyük bir ordu, çok büyük bir alan. Sadece pilotlar yok. Sahnede biz varız belki ama bizi destekleyen, uçaklarımızı hazırlayan, hemen yanımızda pist var o pisti hazırlayan, uçakların iniş kalkışına izin veren kule, uçakların detaylı bakımlarını yapan personel gibi sayamayacağım bir sürü alan var havacılığa gönül vermiş ve havacılık için çalışan. Onun dışında genç kardeşlerimizden hepsi pilot olsun isteriz ancak pilot olamayan da olacaktır mutlaka. Lütfen havacılıktan uzaklaşmayın, kopmayın. Çok geniş bir alan, çok geniş bir yelpaze" dedi.

"BURADA GÖRDÜĞÜMÜZ GENÇLER İLERİDE HÜRJETLER İLE BU İŞİ YAPIYOR OLACAK"

Binbaşı Kocabaş, "Gelecekteki pilotlarla bir aradayız, buradayız, gençlerleyiz. Şu anda biz F5 ile uçuyoruz ama yakın gelecekte HÜRJET'ler ile uçmaya devam edecek Türk Yıldızları. Takip edenler olmuştur, birlikte uçuş da gerçekleştirdik. Burada gördüğümüz gençler inşallah ileride HÜRJET'ler ile bu işi yapıyor olacaklar. Biz de onlara bu görevi devredip keyifle onları izlemek için sabırsızlanıyoruz" diye konuştu.

Binbaşı Gökhan Esen ise, "Vatana hizmetin sınıfı, çeşidi olmaz. Ben sadece bu yolu tercih ettim. Gerçekten çok mutluyum, küçüklük hayalimi gerçekleştirdim. İsteyen herkese de inşallah Allah nasip eder. Bizler de size yol göstermek, sorduğunuz sorulara cevap vermek için buradayız" diye konuştu.

"TÜRK OLMANIN GURURU, TÜRK OLMANIN RESMİNİ ORADA GÖRDÜM"

Bir katılımcı tarafından unutamadıkları bir anısı sorulan Türk Yıldızları ekibi adına konuşan Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Üsteğmen Fatih Sağlam Macaristan'da yaşadıkları bir olayı anlatarak "Spiker, "sırada Türk Yıldızları var." dedi. Genelde Türk Yıldızları bir gösterinin en can alıcı, en prime time dediğimiz zamanda uçuyor. Türk Yıldızları anonsu gelince öbek öbek olan topluluk birden ayağa kalktı ve hızla pilotlarımızı, gösterimizi yakından izleyebilmek için önlere doğru hücum etti. İçinde Türk kelimesini duyup bu saygınlığı göstermesi, dünyada hiçbir kudret, hiçbir para insana bunu yaptıramaz arkadaşlar. Türk olmanın gururu, Türk olmanın resmini ben orada gördüm" ifadeleriyle anlattı.

"ÇOCUĞUMUZUN MİLLİ BİR BİLİNÇ KAZANMASI İÇİN BURADAYIZ"

Çocuğuyla etkinliğe katılan Yusuf Tuluk, "Öncelikle çok güzel bir etkinlik. Çocuğumuzun gelecekte tarihi bir bilinç, milli bir bilinç kazanabilmesi için buradayız. Yaşı daha çok küçük ama şimdiden ağaç yaşken eğilir mantığıyla yetiştirmeye çalışıyoruz. Uçaklara dokunması ve eğlenmesi için buradayız. Düzenleyenlere çok teşekkür ederiz" dedi. Öğrenci Ayşe Betül Alan ise, "Heyecanlıyız, daha önce de katıldığım bir etkinlik zaten. Gerek TEKNOFEST'te gerek başka etkinliklerde. Türk Yıldızları'nı da severek ve yakından takip ediyorum. Heyecanlıyım havacılık sevdalısı biri olarak" diye konuştu. Pilotaj öğrencisi Yiğit İnan da, "Benim için burada olmak çok gurur verici bir an. Çocukluğumdan beri hayalini kurduğum bir meslekti. Her ne kadar sivil havacılık sektöründe ilerlemiş olsam bile askeri havacılıktan gelen bir ailenin bireyi olarak bu uçakları ve ortamı solumak ve tekrar keşfetmek benim için gurur" dedi.

Söyleşinin ardından Türk Yıldızları'nın pilotları, sevenlerine imza dağıttı. İmza almak isteyenler sahne önünde uzun kuyruk oluşturdu. İmza töreni, katılımcılar ve pilotların fotoğraf çekilmeleriyle birlikte sona erdi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.