Türkiye'ye deva olacağız

Türkiye'ye deva olacağız
Kars Ardahan Iğdır İş Adamları Derneği (KAISİAD) Başkanı Orhan Gökçe, Deva Partisi İstanbul İl Başkanlığı yetkililerini Esenyurt'ta ağırladı. Burada konuşan Deva Partisi İstanbul İl Teşkilat Başkanı Cengiz Sunar, “Türkiye'ye deva olmaya geliyoruz” dedi

KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe, Deva Partisi İl Başkanlığı yetkililerini Esenyurt'ta ağırladı. Deva Partisi'nin Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Gökçe, düzenlediği etkinlikle birlikte vatandaşların, Deva Partisi ile tanışmasını amaçladığından söz etti. Gökçe, “Biliyorsunuz Türkiye'de STK'lar siyasetin mutfağıdır. Tabii biz de bu işler biraz rölantide gidiyor. Şu an Türkiye'de yeni bir siyasi süreç var. 18 yıldır ülkeyi yöneten kadrolara karşılık insanların yeni arayışları var. Bu anlamda da yeni partilerimiz var. Bunlardan biri de Türkiye'nin devası olacağım diyen Deva Partisi. Dolayısıyla biz siz Esenyurtlulara, Deva Partisi'nin İl Teşkilat Başkanı'nı ve yöneticilerini tanıştırmış olacağız. Onlar size partilerinin vizyonunu ve gelecekteki hedeflerini anlatacaklar. Ben Deva Partisi gönüllüsü olarak tüm siyasi partilere eşit durduk. Ulusal ve yerel çok ciddi etkinliklere imza atan bir STK'yız. Ben bu konuda sizlerle Deva Partisi'ni tanıştırmaktan dolayı onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.


AK Partililer ilgi gösteriyor

Gökçe'nin ardından konuşan Deva Partisi İstanbul İl Teşkilat Başkanı Cengiz Sunar, AK Partili isimlerin de partilerine ilgi gösterdiklerini anlattı. Sunar, “Burada olduğumuz için oldukça mutluyuz. Biz öncelikle neler yaptığımızı anlatmak isteriz. 15 Ağustos'ta İstanbul İl Başkanımız Birol Ayan ve kurucu heyet olarak görevlendirildik. İstanbul'da genel başkanımızın ilk televizyon röportajı itibariyle ve partimizin kurulmasıyla beraber Deva Partisi'nin kendi sitesinden internet başvuruları almaya başladık. Türkiye genelinde 70 bin kişilk bir başvuru vardı. Şimdi 37 bine yakın insanımız var. Bu gerçekten büyük bir rakam. Bizim bu rakamın içinden yönetimler oluşturmamız gerekiyordu. Bu anlamda seçmek çok zor. Çünkü çok değerli insanlarımız var. Partimize karşı ciddi bir talep var. Bu ilçelerimizde de geçerli. Esenyurt, Beylikdüzü, Maltepe gibi birçok ilçemizdeki vatandaşlarımız bize ilgi gösteriyor. AK Partili, CHP'li, MHP'li, İYİ Partili birçok insan partimize teveccüh gösteriyor. Bu bizi çok mutlu ediyor. İstanbul'un her ilçesinde de kadrolaşmamızı sürdürüyoruz” dedi.

deva partisi



Ekonomi çöktü

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, Ekonomi Bakanlığı döneminde Türkiye'nin ekonomik olarak ileri bir noktaya geldiğini anlatan Sunar şimdi ise benzer bir ortamdan söz edilmeyeceğini belirtti. Sunar, “Bizim için herkes eşit bir Deva Gönüllüsü, Türkiye gönüllüsü. Bu anlamda insanların bir araya geldiği güçlü bir partiyiz. Özellikle genel başkanımızın geçmiş çalışmalarından da bahsetmek gerekirse 2001 yılında Türkiye ciddi bir ekonomik kriz yaşamıştı. Bu krize karşı ilerleyen yıllarda karşılık verildi. İşsizlik azaldı, enflasyon düştü. Türkiye yıllar içinde dünyada en çok büyüyen ülkeler arasına girdi. Ama ne oldu? Bir yerden sonra iktidar partisinde bozulmalar başladı. Kıymetli isimler toplumdan gelen geri dönüşleri okuyamamaya başladı. Adaletten, tarım kadar ekonomiye kadar her noktada büyük çöküşler yaşadık. Eskiden ihracat fazlası verdiğimiz ülkelerle şimdi birbirimize bıçak çekecek konuma geldik. Dünya ile bile kavga ediyoruz. Komşularımızın dahi hepsiyle kavga içindeyiz. Bu da yaşamlarımıza etki eden bir şey” diye konuştu.

deva partisi



Halk güvenini kaybetti

İnsanların hükümetin kötü politikaları sebebiyle devlete olan güvenini kaybettiğini anlatan Sunar, “Yerli ve milli devlet diyorlar ya. Yerli ve milli devlet önce kendi vatandaşına, her kesime ben buradayım siz hiç merak etmeyin diyebilmeli. Ama koronavirüs sürecinde gördük ki öyle değil. Bakın Almanya'da hepimizin tanıdığı vardır. Oradaki devletin vatandaşına yaptığı desteği gördüğünüz zaman biz burada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak imreniyoruz. Biz varlık fonu diye bir şey kurduk. Dünyada da var. Dünyadakilere bakıyorsun; vergilerin fazlalığından oluşmuş bu valrık fonu. Bizdeki varlık fonu ne? Borçtan ibaret. Kredi çekiyoruz, borçlanıyoruz. Bizim varlık fonumuz bu. Ekonomi bitmiş, özgürlükler noktasında kimsenin yaşama sevinci kalmamış. Adalet kalmamış. Her şey allak bullak bir durumda. Bunlara karşılık iktidar sahiplerine sorsanız Türkiye uçuyor. Türkiye harika yerlerde... Böyle olunca halk bunlara da güvenmiyor. İnsanlar devlete olan topluma olan demokrasiye olan ekonomiye olan adaletine olan güvenlerini kaybetmiş durumdalar” ifadelerini kullandı.

HABER: BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.