Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya açılışta saldırı!

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya açılışta saldırı!
İSKİ Tuzla İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin 3. kademesinin açılışında olay çıktı. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, konuşma yaparken tepki gördü. Daha sonra açılışa katılanlar alanı terk eden Yazıcı'ya saldırdı

Tuzla'da gerçekleşen açılışa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ile Ali Öztunç'un katıldı. Açılışa davetli olan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, konuşmasında İBB'nin Tuzla'ya pozitif ayrımcılık yapması gerektiğini belirterek, seçim döneminde verilen vaatlerin yerine getirilmesini istedi. Yazıcı daha sonra eski İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Bu sırada açılışa katılanlar Yazıcı'ya tepki gösterdi.



O ARKADAŞ BURAYI GERMEYE GELMİŞ

Tepkilerin ardından kürsüden inen Yazıcı alanı terk ettiği sırada fiziki saldırıya uğradı. Bu sırada kürsüye çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “O arkadaş burayı germeye gelmiş. Sakin olun” çağrısında bulundu. Yazıcı'nın kendisiyle bir sorunu olduğunu savunan İmamoğlu, “Bugün buraya kötü niyetli bir ruh haliyle geldi” dedi. İmamoğlu, “Here şeye rağmen dinlenmesini isterdim. Tuzağa düşmeyeceksiniz. Zeki olacağız, akıllı olacağız” açıklamasını yaptı.



 

Bu arkadaşlar iyi niyetli değil

İBB, günlük 650 bin metreküp atık suyu arıtacak, Türkiye’nin en büyük ileri biyolojik arıtma tesisini hizmete açtı. Açılışta konuşan Ekrem İmamoğlu, “Yüzde 24 tamamlamayla teslim aldık. Ve bu süreçte bitirdik. İSKİ'ye de zulüm çektirildi. İSKİ'ye 1 buçuk yıl zam yaptırılmadı. Şimdi de Ankara'da yüzde 50 indirim yapma gibi bir süreci yaşatıyorlar. Bu arkadaşlar iyi niyetli değil. Dertleri siz değilsiniz. Dertleri, iktidarları, koltukları” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye’nin en büyük ileri biyolojik arıtma tesisini, “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında hizmete açtı. “İSKİ Tuzla İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin 3. kademesi; CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Ali Öztunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın katıldıkları törenle hizmete alındı. “Çevreye önem veriyoruz” diyen İmamoğlu, konuşmasında, “Tuzla İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisimiz, hizmete girmiştir. Yüzde 24 tamamlamayla teslim aldık. Ve bu süreçte bitirdik. Ve İSKİ'ye de zulüm çektirildi. İSKİ'ye aylarca, 1,5 yıl zam yaptırılmadı. Şimdi de Ankara'da yüzde 50 indirim yapma gibi bir süreci yaşatıyorlar. Bu arkadaşlar iyi niyetli değil. Dertleri siz değilsiniz. Dertleri, iktidarları, koltukları. Biz dertleniyoruz. Her vatandaşımızın dertleriyle dertleniyoruz. Onun için her şeye rağmen, birçok engellemeye rağmen. Kim zam yapmak ister. Fiyat kim arttırmak ister? Ama bu ülkede artık enflasyon hesaplanamıyor. Yüzde 150 mi oldu? Hesaplayamıyoruz bile. Paramız pul oldu. Güzelim paramızı pul ettiler. Ne büyük zarara uğradığımızı, önümüzdeki yıllarda daha derin yaşayacağız ve göreceğiz fakirleştiğimizi. Aldatma süreci içerisinde birçok propaganda yapacaklar, buna kanmayacağız” ifadelerini kullandı.


 

8 büyük proje yaptık

Çevreyle ilgili 8 büyük proje daha yaptıklarını kaydeden İmamoğlu, “Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma tesisini yapıyoruz. Hasdal Katı Atık Aktarma İstasyonu’nu yaptık, bitirdik. Şile İçme Suyu Arıtma Tesisimizi bitirdik. Bu arada Baltalimanı'nı da bitiriyoruz. Onun da açılışını yapacağız. Silivri Seymen Çöp Suyu Arıtma Tesisimizi bitirdik. Yenikapı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisimizi başlatıyoruz. Beykoz Riva İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisimizi başlatıyoruz. Sarıyer Kilyos İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisimizi başlatıyoruz. Dolayısıyla bu projeler de önümüzdeki süreçte İstanbul için bitireceğimiz ve başlatacağımız işler” bilgilerini paylaştı. “Elbette bizden önce başlatılan bilimsel, teknik açıdan, doğru projelere hem teşekkür ediyoruz hem de bir an önce yapıp bitirmeye gayret ediyoruz” diyen İmamoğlu, “İhale süreçlerine bakıyoruz; şeffaf, doğru yapılmışsa sahipleniyoruz ve süreci ona göre yürütüyoruz. Ama bazı projeler var ki mesela, yapmadık. Mesela Silahtarağa Atık Su Arıtma Tesisi; yapmadık Haliç'in kıyısına. Kendi yaptıkları stratejik planda yok öyle bir arıtma. Yani geldik, önümüzde bir ihale bulduk ve iptal ettik. Bu arıtma tesisi projesi, sürpriz bir projeydi. Öyle bir alanı kapsıyor ki, o alanın nüfusu 2,5 milyon daha artsa, oraya yetecek arıtma tesisi var. Mesela açacağımız Baltalimanı, yine o alana hizmet ediyor. Ama oraya, ne hikmetse, acaba o teflonu kim üretiyorsa, kimin bağlantısı varsa oraya bir proje üretmişler. O projeyi yapmak zorunda kalsaydık, 3,5 milyar harcıyor olacaktık oraya. İptal ettik bunu ve yapmadık. Akılcı değildi, bilimsel değildi. Burası öyle değil. Doğru projeydi. Yaptık. O projeye aldansaydık, başlasaydık, belki bu projeyi de yapamıyor ya da geciktiriyor olacaktık” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.