Ümit Özdağ: Erdoğan aday olursa yasal olmaz!

Ümit Özdağ: Erdoğan aday olursa yasal olmaz!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Esenyurt'ta partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti. Damga'nın sorularını yanıtlayan Özdağ, gelecek seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasa gereği aday olamayacağını belirterek, “Aday olursa bu yasal olmaz gayrı meşru olur” dedi

Partisinin Esenyurt İlçe Başkanlığını ziyaret eden Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, gelecek seçimlere ilişkin açıklamalar yaptı. Özdağ, “Zafer Partisi, teşkilatlarıyla ve üyeleriyle seçime hazır. Bütün Türkiye'de sahadayız. İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Adana, Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis; seçmenin yüzde ellisinin yaşadığı yerler. Buralar gene sığınmacı ve kaçakların da yaşadığı yerler. Buralarda halkın Zafer Partisi'ne büyük bir ilgisi var. Biz de İstanbul'u merkez üs olarak belirledik. İstanbul'da da Esenyurt bizim üssümüz. Burası 51 vilayetten büyük bir yer ve göçmen sorununu çok yaşıyor. Burada da İstanbul'da da sürekli sahadayız. İstanbul'daki her ilçeyi bir Anadolu şehri gibi görüyor ve çok geziyorum, dolaşıyorum. Trakya ve Marmara olduğu gibi Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep'te de çok yoğun temaslarımız olacak. Teşkiatlarımız hazır, mücadele azimleri var. Seçimlerin haziranda gerçekleşmesini istiyoruz, Erdoğan'ın da hukuken aday olamayacağını görüyoruz. Ama diğer muhalif partiler Erdoğan'ın karşısına çıkacak cesareti gösteremiyor. Erdoğan aday bile olsa bu meşru olmayacak. Gayrı meşru olacak” diye konuştu.

Bizim adayımız Yavaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediklerini de açıklayan Özdağ, “Biz Mansur Yavaş'ın aday olmasını istediğimizi söyledik ama 6'lı Masa bu konuda bir adım atmadı. Yavaş dışında bir aday çıkarsa eğer biz de başka bir aday çıkaracağız” dedi.

Siyasi bir cinayet

Eski Ülkü Ocakları Lideri Sinan Ateş'in öldürülmesine dair de konuşan Özdağ, “Siyasi bir cinayet. Kimlerin azmettirdiğini kamuoyu biliyor, büyük bir berraklık var. Bu hadisenin üstünün kapanmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

ÖZEL HABER: BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.