Ümit Özdağ: Öfkenizi saklayın

Ümit Özdağ: Öfkenizi saklayın
Esenyurt'ta konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sığınmacılar konusunda sert açıklamalar yaptı. “Suriyelilerden korunacak duruma geldik” didyen Özdağ, Esenyurtlulara sağduyu çağrısı yaparak, “Sizden rica ediyorum kızgınlığınızı, öfkenizi yüreğinizde saklayın ve sokağa taşımayın. Bırakın polisimiz işini yapsın. Siz de tedbiri elden bırakmayın” ifadelerini kullandı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Esenyurt İlçe Kaymakamlığı'nın önünde sığınmacılarla ilgili basın açıklaması yaptı. Kenhdisini dinleyen kalabalığa seslenen Özdağ, “Yıllardan bu yana Türkiye'nin en fazla göç alan ilçelerinin başında Esenyurt geliyor. Ve bu göç yükü altında Esenyurt her geçen gün biraz daha eziliyor. Esenyurtlular kendi ilçelerinde adeta ikinci sınıf vatandaş haline gelmiş durumdalar. Artan ev kiraları, artan ev fiyatları Esenyurtluları ekonomik olarak ezdiği gibi birçok sitede de azınlık durumuna düşürdü. Ama bu ekonomik ve kültürel zorluklar yetmiyormuş gibi şimdi Esenyurt halkı bir de güvenlik sorunuyla karşı karşıya” dedi. 


Öfkelenmekte haklısınız

“Suriyelileri yıllardan beri Türkiye'de koruyoruz ama şimdi biz kendi ülkemizde Suriyelilerden korunacak duruma geldik” diyen Özdağ, “En son gerçekleşen ahlaksızca saldırı Esenyurt'taki durumun hangi noktaya geldiğinin en açık göstergesidir. Esenyurt halkı artık öfkesini sokaklara taşımaya başladı. Buradan bütün Esenyurtlulara sesleniyorum. Kızmakta, öfkelenmekte haklısınız ancak öfkenizi sokağa değil sandığa taşımalısınız. Bırakın polis görevini yapsın. Türk polisiyle lütfen karşı karşıya gelmeyin. Suçlu muhakkak yakalanacaktır. Bundan sonra da benzer hadiseler olabilir. Çünkü ülkemizde 10 milyonu aşan kaçak ve sığınmacı var. Daha dün bu ilçeden 464 kişiyi gözaltına alıp, sınırdışı ettiler. Ama daha binlercesi var. Bundan dolayı ne yazık ki Haziran 2023'e kadar sinirlerinize hakim olarak bekleyeceksiniz, sabredeceksiniz” ifadelerini kullandı. 


Hepsini yollayacağız

Meydanda toplanan kalabalığa seslenen ve “Merak etmeyin. Gelecek sene haziran seçimlerinden sonra bütün sığınmacı ve kaçaklar vatanlarına dönmeye başlayacak. Hepsini yollayacağız” diyen Özdağ, “Sizden tekrar rica ediyorum o tarihe kadar kızgınlığınızı, öfkenizi yüreğinizde saklayın ve sokağa taşımayın. Bırakın polisimiz işini yapsın, devlet güçleri işlerini yapsın. Siz de tedbiri elden bırakmayın. Çocuklarınızı, ailenizi her gün güvenliği daha azalan İstanbul'da, her gün güvenliği daha azalan Esenyurt'ta koruyun. Bu arada muhakkak ifade etmek istiyorum bu Esenyurt'a üçüncü gelişim. İki sefer kaymakamdan randevu istedim her iki seferinde de kaymakam, Zafer Partisi Genel Başkanı'na randevu verecek saati bulamadı. Kendisine hatırlatıyorum. AK Parti'nin kaymakamı değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin kaymakamısın. Süleyman'dan korkma. Bugünlerin yarınları var. Gelecek sene Ankara'ya gelip buyurun efendim demek zorunda kalacaksın” tepkisini gösterdi.


Irkçı değiliz Türküz Türk

İstanbullulara ve Esenyurtlulara söz veren Ümit Özdağ, “Hukuki ve siyasi mücadelede yanınızda olacağız. Sizin refahınız ve güvenliğiniz için mücadele veriyoruz. Bu mücadelede ne kadar bize ırkçı derlerse desinler ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar mücadele edeceğiz. Biz ırkçı değiliz Türk'üz, Türk” diye bağırdı. BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.