Ümraniyeli gençler depremzedeler için seferber oldu

Ümraniyeli gençler depremzedeler için seferber oldu
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Ümraniye’de yaşayan gençler, Kapalı Pazar Yeri’ne getirilen yardımları bölgeye ulaştırmak için çalışıyor. Yaklaşık 180 bin kıyafet, 65 bin battaniye, 30 bin hijyen seti, 54 bin gıda kolisi, 8 bin ısıtıcı ve 7 bin içecek bulunan paketler TIR’lara yüklenerek bölgeye sevk ediliyor.

Okulların deprem nedeniyle tatil edilmesinin ardından ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllüler, depremzedelere yardım elini uzattı. Toplanan yardımların en hızlı şekilde deprem bölgesine ulaştırılmasını sağlamak isteyen gönüllüler, bir TIR’ı bir saatte doldurup uğurluyor.

 

“ONLARIN YANINDAYIZ, BUNU ASLA UNUTMASINLAR”

Sabahın erken saatlerinde yardım merkezine gelen 16 yaşındaki İrem Ertan, “Deprem olduğundan beri arkadaşlarımızla birlikte 7/24 çalışıyoruz. Depremzedelere çok geçmiş olsun. Onların yanındayız. Bunu asla unutmasınlar” dedi.

15 yaşındaki lise öğrencisi Hasret Köseoğlu ise “Okulların kapandığını öğrendiğim ilk günden beri okullarda ve burada çalışmalar yürütüyoruz. Herkes canla başla çalışıyor. Umarım daha fazla ölen olmaz. Herkes sağ salim enkazdan çıkar” diye konuştu.

Almira Coşkun da,“Deprem olduğundan beri ailem ve arkadaşlarımla birlikte çalışıyoruz. Büyük bir koşuşturma içerisindeyiz. İnşallah birçok kişi kurtulur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.