Uzak gelecek şimdi oldu!

Uzak gelecek şimdi oldu!
İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sudi Apak, “Online eğitim sürecinin yanı sıra bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızla gelişmesi ile eğitimde yer ve zaman sınırlamaları ortadan kalktı. Uzak gelecek virüs etkisiyle ‘şu an’ oldu” dedi.

Katıldığı bir televizyon programında koronavirüs salgınının eğitime etkilerini değerlendiren İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sudi Apak, “En az 10 yıl sonra yaşanması beklenen gelişmeler, koronavirüs nedeniyle yeni adaptasyonlar yarattı. Öğrenci ve akademisyenler de buna ayak uydurmak zorunda kaldı” yorumunda bulundu. Okullar açıldığında ilk dönemde en az dört dersin uzaktan yapılacağını söyleyen Prof. Dr. Apak, “ABD ve Avrupa'daki bazı önemli üniversitelerde gelecek yıl uzaktan eğitime devam edilmesi kararı alındı. YÖK’ün açıklaması doğrultusunda eğitim öğretimin yüzde kırkı evden yapılacak. Bu uygulama ile okula gelen öğrenci sayısının da azaltılmasının sağlanacak” ifadelerini kullandı.

İyi bir sınav verdik
‘İkinci dalga olursa ona göre şekillenmek lazım’ diyen Prof. Dr. Apak, online eğitimin olumlu olduğu kadar olumsuz yanları olduğunu hatırlattı; eğitim ortamının değişmesi ve formel derslerin uzaktan verilmesinin kimi zaman öğrencileri yorduğunu söyledi. Uzaktan eğitimin yabancı öğrencileri de etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Apak, uluslararası öğrenci açısından bakıldığında Türkiye’nin iyi bir sınav atlattığının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.