Vali Gül’den 23 Nisan mesajı

Vali Gül’den 23 Nisan mesajı
İstanbul Valisi Davut Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İstanbul Valisi Davut Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yılı kutlamaları nedeniyle bir mesaj paylaştı.

İstanbul Valiliği’nden paylaşılan mesajda, İstanbul Valisi Davut Gül mesajında; “Gözlerinizdeki ışık, #İstanbul’umuzun en büyük ilham kaynağı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun.” diyerek duygularını dile getirdi.

Vali Gül’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajının tamamında şu ifadeler yer aldı:

“Kıymetli İstanbullular,

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluş yıl dönümünde ülkemizin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en samimi duygularımla tebrik ediyorum.

23 Nisan 1920, milli iradenin üzerinde bir güç tanımadığımızı bütün dünyaya ilan ettiğimiz gündür. Necip milletimizin şanlı tarihindeki dönüm noktalarından biridir.

O gün dualarla, tekbirlerle açılan Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin karargâhı oldu. Aziz milletimiz, Başkomutanı emrinde, kendine biçilen kefeni yırtıp attı; tarihin gördüğü en destansı Kurtuluş Mücadelesi’ni verdi. Kanıyla, canıyla bir ülkeyi yeniden var etti.

Bugün; birliğimizin, beraberliğimizin, millet oluşumuzun nişanesi, milli irademizin kalbi Gazi Meclisimiz 104 yaşında. Bugün; yarınımız olan her bir çocuğumuzun sevinci, umudu, gururu 104 yaşında. Bugün; çocuklarımız için, hepimiz için bir onur, bir coşku günü.

En önemli gayemiz, dünyayı çocukların masumiyetiyle güzelleştirmek, hayalleriyle süslemek, umutlarıyla yeşertmek. Onlara gözyaşlarıyla ıslanmamış bir dünya bırakmak. Bu varlığa kast edenlere fırsat vermeden mazlum coğrafyalardaki yaraları sarmak, acıları dindirmek ve çocukları yeniden güldürmek.

Her 23 Nisan’da bütün çocukları korumak için verdiğimiz bu sözü yineliyor, geleceğe çok daha güçlü adımlarla yürüyoruz.

Sevgili Çocuklar,

Sizler gözlerimizin aydınlığı, sevginin ve mutluluğun değerini hatırlatan en güzel hediyesiniz. Gözlerinizdeki ışık ve kalplerinizdeki umut, İstanbul’umuzun, Türkiye’mizin, hepimizin en büyük ilham kaynağı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettikleri gibi, “Sizler geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizsiniz. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” Türkiye Yüzyılı’nı ve dünyanın geleceğini sizler şekillendireceksiniz. Tüm insanlığın yararına olan projelere imzalar atacak, dünyamızı daha yaşanır kılacaksınız.

Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin Banisi Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarımızı milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla, minnetle anıyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun!”

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.