Vatandaş sordu başkan yanıtladı

Vatandaş sordu başkan yanıtladı
Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin başlatılacağı Fetihtepe Mahallesini ziyaret eden Başkan Yıldız, vatandaşların projeyle ilgisi sorularını cevaplandırdı

Okmeydanı'nı sağlıklı bir yaşam alanına dönüştürmek için hayata geçirilen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde geri sayım başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1,5 milyon metrekarelik alanda hayata geçirilecek proje ile yaklaşık 8 bin 300 bina, 25 bine yakın bağımsız bölüm dönüştürülecek. Dönüşüm için yıl sonunda ilk kazmanın vurulacağı Fetihtepe Mahallesi’ni ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, vatandaşların projeyle ilgisi sorularını cevaplandırdı.

Yeniden inşa edeceğiz

Okmeydanı’nda rızaya dayalı bir dönüşüm olacağını belirten Başkan Yıldız, “Bakanlığımız dönüşüm sürecinde evlerini boşaltan vatandaşlarımızın taşınma ve kira masraflarını karşılayacak. İnşaat çalışmaları 18 ayda tamamlanacak. Yeni yapılan yapının masrafının yüzde otuzunu bakanlık karşılayacak. Kalan yüzde yetmişini ise vatandaşlar evlerini teslim aldıktan sonra taksit taksit ödeyecekler. Fetihtepe mahallemizden başlayacağımız dönüşümün devamı da gelecek. Okmeydanı’nı çevresiyle, yeşil alanlarıyla, depreme dayanıklı konutlarıyla ve sosyal donatı alanlarıyla yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Başlangıç Fetihtepe

Yıldız kentsel dönüşümde başlangıcın Fetihtepe olacağını da belirterek, “Deprem odaklı kentsel dönüşüm esasıyla hareket edeceğiz. Okmeydanı, Tarlabaşı, Dolapdere’de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Şu anda Okmeydanı’nda haftalık toplantılar yapıyoruz. Tapu sorunu çözüldü. Günlük rayice göre ölçme ve değerlendirme yapılıyor. Vatandaşla görüşmelerimiz yüzde 70 oranında tamamlandı. Sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı en uygun projeyi hazırlayacak. Gönüllülük, yerinde ve hızlı dönüşüm esasları üzerinde çalışma yapılıyor. Kimseyi mağdur etmeden ama deprem gerçeğini unutmadan kentsel dönüşüm yapmayı planlıyoruz. Okmeydanı’nda 24 bin 553 bağımsız bölüm var. Ada bazlı dönüşüm olacak. İnce bir planlama gerekli. Vatandaşa birkaç model sunulacak. Projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Emlak konut yapacak. Değer artışı varsa uzun süreli bir ödeme planı çıkartılabilir. Dönüşüme Fetihtepe dediğimiz bölgeden başlamayı düşünüyoruz. Kiracılar da mağdur edilmeyecek. İstiklal Mahallesi, Hacıhüsrev diye bilinen mahallede de iki alternatif üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

MURAT PALAVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.