Vefa mı israf mı?

Vefa mı israf mı?
İstanbul Ticaret Odası (İTO) yönetim kurulunun Kuruçeşme'de lüks bir otelde vereceği “Vefa Yemeği” tartışmalara eden oldu. İTO Meclis Üyesi Ferhan Ademhan üyelerin parasının bu şekilde harcanmasına gönlünün el vermediğini söyledi

640 bini aşkın üyesiyle dünyanın en büyük ticaret odalarından biri olan İTO'nun bu akşam lüks bir otelde vereceği yemek israf tartışması başlattı. İTO Meclis Üyesi Ferhan Ademhan, yönetim kurulunun “Vefa Yemeği” adlı programını, İTO’ya ait yerler dururken geceliği 30 bin lira olan İstanbul’un en pahalı otelinde düzenlemesine tepki göstererek, “Ülkemizin geçtiği bu zorlu süreçte; üyelerimiz ve tüccarlarımız sıkıntı içindeyken, hatta aidat borcunu ödeyemeyenlere hukuki yollarla ihtar gönderirken, üyelerimizin parasının böyle harcamasına gönlüm el vermiyor” dedi. Bu arada kişi başı yemek fiyastının 150 euro olduğu öğrenildi.

Bu savurganlığı protesto ediyorum

Eser Otel'in sahibi Bülent Alıcı, tartışmalara neden olan İTO'nun Vefa Yemeği'ne katılmayacağını açıkladı. Alıcı, “Millet özel halatlarla evinin yıkılmamasi için çaresizce adeta kendini ve ailesini kandırarak tedbir almaya çalışırken Mandarin Oriental Otel'deki yüzbinlerce dolarlık sözüm ona Vefa Yemeği savurganlığını protesto ediyorum ve katılmayacağımı siz kıymetli meclis üyesi büyüklerime iletmek istiyorum” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.