Vehbi Orakçı: Gazeteciler varsa karanlıklar azalır

Vehbi Orakçı: Gazeteciler varsa karanlıklar azalır
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münesabetiyle gazetecilerle bir araya gelen AREV Vakfı Başkanı Vehbi Orakçı, önemli mesajlar verdi. Orakçı, “Ben her zaman gazetecilerin varlığını önemsiyorum. Gazetecilerin olduğu ve işlerini layığıyla yaptığı bir ortamda karanlıklar azalır, aydınlıklar çoğalır” dedi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya gelen AREV Vakfı Başkanı Vehbi Orakçı, gazetecileri her zaman çok önemsediğini söyledi. Orakçı, “Bugün dostlarımızla, gazeteci arkadaşlarımızla bir araya gelmek istedik. Maalesef ülkemizde her çalışma grubunun bir takım zorlukları var. Medya çalışanlarımızın da gazetecilerimizin de yaşadıkları zorluklar var. Biz istiyoruz ki her biri diğer tüm sektörlerdeki çalışanlar gibi rahat olsunlar, asgari seviyede değilde onun üstüne bir yaşam standardına sahip olsunlar. Bu bizim en büyük hayalimizdir. Ülkemizin farklı katmanlarının önce iş ortamında sonra sosyal ortamda sonra siyaset ve hayata dair farklı alanlarda üretmesi geçime bağlıdır. Bir insanın aş ve iş kaygısı varsa o insandan verim alamazsınız, o insandan üretim anlamında sağlıklı bir şey bekleyemezsiniz. Dolayısıyla herkesin hak ettiğini alması, asgari değil onun da ilerisinde bir seviyede yaşam standardına sahip olması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün bilgi toplumundayız. Bilgi çağında, bilgiye, emeğe her zamankinden daha çok değer vermemiz gerekiyor” diye konuştu.


Gazeteci toplumu güçlü kılar

Günümüzde sosyal medyanın aktif olarak kullanıldığına ve bu nedenle çok sayıda yalan haber ile yanlış bilginin olduğuna dikkat çeken Orakçı, “Artık sosyal medya var. İnsanların her konuda fikir edinebilmesi için yeterli ortama sahibiz. Bu ortamda gazeteciler de insanların doğru bilgiyi alması, doğru haberi almasına vesile oluyor. Bir insanın gazetecileri ne kadar cesur olursa o toplumda karanlık o denli azalıyor. Yoksulluk ifşa olur, suç ifşa olur ve iyilik kazanır. Fakat karanlıkların üstüne gitmek yerine gazeteciler de karanlığa ortak olursa o zaman ülkemiz kötüye doğru gider. O nedenle gazeteciler hayati bir öneme sahip. Benim basına olan ilgim, saygım ve sevgim her zaman devam eder. Basının güçlü olması kamuoyunu da güçlü kılar. Bu da hem topluma hem devletimize güç verir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.