Ver ver nereye kadar?

Ver ver nereye kadar?
Eylül 2019’da CHP’li meclis üyelerinin ‘Oy Çokluğu’ ile 29 yıllığına “Yap, işlet, devret” modeliyle özelleştirilmeye açılan, mahalle halkının yaptığı eylemler ve imza kampanyaları sonrası İBB tarafından ‘Depremde Geçici Barınma Alanı’ listesine alınan Yücetarla Top Sahası’nın yeniden yapılaşmaya açılacağının duyurulması, Bakırköylüleri harekete geçirdi. Bakırköylüler Kerimoğlu’na, “Yaşam alanlarımızdan elini çek. Ver ver nereye kadar, yetti artık buraya kadar” şeklinde tepki gösterdi

Bakırköy Kent Konseyi’nin düzenlediği kahvaltıya katılan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, geçtiğimiz yıllarda ilçe halkının karşı çıktığı Zeytinlik Halk Pazarı ve Yücetarla Top Sahasını ‘Yap, İşlet, Devret’ modeliyle özelleştirileceğini ve yapılaşmaya açacağını duyurması ilçe halkını harekete geçirdi. Yine Kent Konseyi toplantısında, geçtiğimiz aylarda ’Sıfır Zam’ dayatması nedeniyle 100 gün süren  grevle ülke çapında konuşulan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, Temmuz ayında işçi çıkaracağını ifade etmesi de, çalışan personelin huzurunu kaçırdı.


Sahamız yeşil kalsın

Bakırköy Kent Savunması çağrısı ile İstanbul futbolunun transfer sahası olarak bilinen ve an itibari ile alanda bulunan Yücespor'un geleneksel olarak düzenlediği "Veteranlar Futbol Turnuvası"na ev sahipliği yapan top sahasında oynanan maçı ellerinde pankartlar ve sloganlarla ziyaret eden vatandaşlar, Başkan Kerimoğlu’na, “Yaşam alanlarımızdan elini çek” diye seslendi. “Burası depremde sığındığımız yer”, “Ver ver nereye kadar, yetti artık buraya kadar”, “Top sahamıza dokunma başkan”, Başkan bu yanlış karardan geri dön”, “Sahamız yeşil kalsın” yazılı pankartlarla alana giren vatandaşlar, “Sahamız otopark olmasın” sloganları atarak, maçı izlemeye gelen vatandaşlar ve veteran takımlarının alkışlarıyla karşılandı.


Neden bizi duymuyor?

Yücespor sahasının Bakırköylüler için tarihi ve manevi bir değer taşıdığını belirten mahalle sakinleri, aynı zamanda 99 depreminde ve son dönemlerde yaşanan depremlerde mevcut sahada toplandıklarını, geçtiğimiz yıl da İmamoğlu yönetimindeki İBB tarafından "Depremde Geçici Barınma Alanı" listesine alındığını hatırlattı. Bakırköy halkının yeşil alanların betonlaştırılmasıyla ilgili gösterdiği iradeye karşılık, yönetime geldiği günden beri kamuya ait alanları özelleştiren, yıkan, atıl halde bırakan ve buna karşılık her platformda ‘Bir santim yeşil alanı imara açmadık’ ifadeleri ile mikrofona konuşan Başkan Kerimoğlu’na isyan ederek, “Kerimoğlu’nu duyan CHP üst yönetimi, neden bizi duymuyor” diyerek sitem etti.



Doğru'dan teşekkür

1954 yılında kurulan ve Türk futboluna kazandırdığı sayısız isimlerle “Futbolcu Fabrikası” olarak nitelendirilen Yücespor Kulübü Başkanı Ender Doğru, kurulduğu günden beri tamamen amatörlüğe dönük bir kulüp yapısı içinde sadece genç yetenekleri Türk futboluna kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Spor yapan bireylerin zararlı alışkanlıklara yada farklı bağımlılıklara yönelmesinin neredeyse imkansız olduğunu vurgulayan Doğru, özellikle Z Kuşağı için spor yapabilecekleri alanların olması gerektiğini vurgulayarak, alanlarının yapılaşmasını değil, top sahası olarak kalmasını istediklerini belirterek, alanlarına sahip çıkan duyarlı vatandaşlara da teşekkür etti. Bakırköy Kent Savunması bileşenlerinden olan ve alana gelerek destek veren Mimarlar Odası Trakya Bölge Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu da Yücetarla’nın kent belleğinde önemli bir yeri olduğunu ve mevcut haliyle korunarak geleceğe taşınması gerektiğini belirterek, yaşam alanlarına sahip çıkan herkesin sonuna kadar yanında olduklarını söyledi.


KİM YAPACAK NE YAPACAK?

Top sahasının altının 3-4 katlı otopark, üstünün ise spor ve ticaret merkezlerinin de yer alacağı bir şekilde düzenleneceğini sadece duyumlarla bildiklerini söyleyen mahalle halkı, yol çalışmaları adı altında 4 şeritli İncirli Caddesi’nin tek yönlü olarak değiştirildiğini, yapılan kaldırımlardaki geniş ceplerden dolayı da trafiğin tek şeride düştüğünü, karşıdan karşıya geçen yaşlı, engelli ve bebek arabalı vatandaşların ise hiç düşünülmediğini ifade etti.
İncirli Caddesi’nin bu haliyle büyük bir otoparka dönüştüğünü söyleyen vatandaşlar, yapılan düzenleme ile Yüce Tarla Caddesi’nin trafik yükünün arttığını, araç yoğunluğunun ara sokaklara taştığını söyleyerek, artık sokakların çocuklar ve sokak canları için daha da tehlikeli olduğunu belirtti. Söz konusu alanla ilgili tavırlarının kesinlikle ‘yapılaşmaya hayır’ olduğunu belirten Bakırköy Kent Savunması Sözcüsü Dr. Öğretim Üyesi İlknur Türkoğlu, Başkan Kerimoğlu’nun göreve geldiği günden beri yaşlam alanlarını özelleştirmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirerek, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarındaki bir belediyenin katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir anlayış içinde hareket etmediğini belirterek, kamuya ait alanların kamu tarafından yapılması gerektiğini belirtti. Zeytinlik Halk Pazarı’na plansız, programsız ve yerine ne yapılacağı bilgisi verilmeden aklına geldikçe yıkım kararı gönderen Bakırköy Belediyesi’ne tepki gösteren çarşı esnafı İsmail Dumlu da “Kim yapacak, ne yapacak, madem yapılma planı vardı, neden küçücük dükkanların büyümesine izin verildi?” diye sordu.


YA ATIL BIRAKIYOR YA ÖZELLEŞTİRİYOR

Göreve geldiği ilk günden beri, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu yönetimindeki Bakırköy Belediyesi ile sürekli mücadele içinde olduklarını belirten mahalle sakinlerinden Ş. Şeyde Ataş, “Kamuya ait alanlarımızı ya yıkıyor, ya atıl bırakıyor, ya da özelleştirmeye açıyor” diyerek tepkisini dile getirdi. Sosyal hakları için 100 gün boyunca eylem yapan işçilere kin besleyen bir başkanın sosyal demokrasiden bahsedemeyeceğini belirten Ataş, “İşçi çıkarılacaksa bankamatikçiler çıkarılsın destek verelim. Zeytinlik Halk Pazarı yıkılacaksa belediyemiz kendi kaynakları ile  halk için yaşam alanı yapsın destekleyelim. Deprem toplanma alanı olmasının yanı sıra, kent belleğinde önemli bir yeri ve çocuklarımızın güvenle oynadıkları tek alan olan Yücetarla Top Sahamızı düzenlesin sonuna kadar destekleyelim” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.