Veysel Karatay: Tek derdimiz logo mudur?

Veysel Karatay: Tek derdimiz logo mudur?
Gelecek Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Veysel Karatay, 10 Ocak sebebiyle düzenlediği toplantıda gazetecilerle bir araya geldi. İlçe gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karatay, Esenyurt Belediyesi'nin logo değişikliğini eleştirdi. Karatay, “Bütün sorunları hallettik, her derdimizi çözdük de şimdi sıra logoya mı geldi? Tek derdimiz logo mudur? Sahiden akıl alır gibi değil” dedi

Gelecek Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Veysel Karatay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle, Elit Davet Salonu'nda düzenlediği toplantıyla gazetecilerle bir araya geldi. Esenyurt'un gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karatay, Esenyurt Belediyesi'nin logo değişikliğini eleştirdi. Karatay, “Siyaset halka, insanlığa hizmet için yapılan bir sanattır. Siyaset yaparken kendi istek ve talepleriniz doğrultusunda hareket edemezsiniz. Toplumun bazı vazgeçemeyeceği değerler vardır. Esenyurt 33 yıl önce kuruldu. Ben de o zaman buradaydım. O gün yapılan logo çok çağdaş ve güzeldi. Şimdi 33 yıl sonra ne oldu da logo değişme ihtiyacı ortaya çıktı? Bunu inanın anlamış değilim. Logonun değişme ihtimalinin olması da Meclis kararıyla gerçekleşir. Şimdi Meclis kararı çoğunluk noktasında bakarsanız CHP'ye ait değil. Dolayısıyla böyle bir şey vardı ise bile ben olsam önce muhafeletin Meclis'teki temsilcileriyle oturur konuşurum ama bunlar da yapılmamış. Yani bu hoş bir şey değil. Her gün Esenyurt Belediyesi'nin borcu var diye belediye başkanımız konuşuyor. Peki logonun maliyetini hesapladınız mı? Dolayısıyla ben bunu doğru bulmuyorum. Nitekim bunu günlerdir de söylüyorum. Esenyurt'ta bütün hizmetler bitti, her derdi hallettik de logo mu kaldı? Ben bunu doğru bulmuyorum. Bir değişiklik olacaksa Esenyurt'un imajı için, işletmelere verilen isimler gözden geçirilmeli. Bununla ilgili hiçbir şey yok mesela. Dolayısıyla yeni bir sayfa açmak istiyorsanız her şeyden önce çok cesur olmalısınız” dedi.


Güçlü olan sadece vatandaştır

Esenyurt Belediyesi'nin bu yıl bütçeden basına ayırdığı payın 16 milyon lira olduğunu da anlatan Karatay eleştirilerini sürdürerek; “En son Meclis'te öğrendik ki sadece basın için ayrılan bütçenin 16 milyon gibi bir rakam olduğunu söylendi. Şimdi bu bütçe hazırlanırken ben olsam ne yaparım? Benim coğrafyamda koşan, çizen kim varsa ben o bütçeden hepsine eşit bir şekilde kendilerine özgürce yaşayabilecekleri bir pay ayırır, her ay veririm. Yani şunu doğru bulmam. Gazeteciler benim her yazdığımı doğru bulsunlar beni eleştirmesinler gibi bir mantığın doğru olduğunu asla düşünmüyorum. Belediyenin ayırdığı bütçe kimsenin babasının parası değil. Esenyurt'ta yaşayan 1 milyon 200 bin insanın bu parada hakkı vardır. Dolayısıyla insanlara ödeme yapıldığı zaman belediye büyük bir fedakarlık yapılmış gibi görünmesin. Gelecek Partisi olarak ben 2 senedir ilçe başkanlığı görevini sürdürüyorum. Siyaseti daha ahlaklık, daha temiz nasıl yapabiliriz diye sürekli çalışıyoruz. Biz temiz siyaseti getirmediğimiz sürece bu ülkenin geleceğine hiçbir şey katamayız. Dolayısıyla gücün üstüne oturan, oturduktan sonra bu dünyayı ben yarattım kibrinden siyasilerin vazgeçmesi lazım. Hangi mevkide olursanız olun, güçlü olan vatandaşın kendisidir” değerlendirmesinde bulundu.

Gazetecilik zor iş

Gazeteciler hakkında da konuşan Karatay, gazetecilerin işlerinin zor olduğunu söyledi. Karatay, “Şimdi hep söylüyorum, insanlar özgür olduğu zaman daha sağlıklı düşünürler. Özgür değilseniz orada sorun var demektir. Şimdi benim bu anlattıklarım, az önce anlattıklarımın Esenyurt'ta yapıldığını görsek ben farklı şeyler konuşurdum. Ama bunlar olmayınca daha farklı şeyler düşünüyorum. Şimdi gazeteciler yerelde bir hayat mücadelesi veriyor. Yöneten insanların bir eksiğini, gerçekten yazılması gereken bir eksiğini yazdığı zaman tepkiyle karşılaşıyorlar. Destek alsalar farklı bakıyorlar. Yani net bir manzara göremiyoruz” dedi.


Esenyurt şeffaf yönetilmeli

Esenyurt'un şeffaf bir şekilde yönetilmesi gerektiğini anlatan Karatay, “Gelecek Partisi, toplumsal barışı önemsiyor. İnsanlara ne kadar kıymetli olduğunu anlatıyor. İşte muhtarlarımızla başladık, basınımızla sürekli bir araya geldik. Bakın Esenyurt'ta bir muhalefet partisinin, mevcut yönetime karşı basın açıklaması yapıp eksikleri tek tek anlatıp, eleştiri getirdiği başka bir örnek yoktur, bunu biz yaptık. Esenyurt'ta biz halkın şeffaf bir yönetime kavuşması gerektiğini düşünüyoruz. Allah izin verir bizler bu işin başuna gelirsek, o zaman bizi daha iyi anlayacaksınız” diye konuştu.


Bizim baraj problemimiz yok

Gelecek Partisi'nin olası bir seçimde yüzde 10 barajını aşacağını da iddia eden Karatay şöyle konuştu; “Bizim yaptığımız anketlere göre yüzde 10 baraj sorunumuz yok. Bunu görüyoruz ve biliyoruz. Genel başkanımızın da dediği gibi “Arkadaşlar bir dip dalga geliyor ve o dip dalga Türkiye'de çok şeyi değiştirecek...” Ha bu dip dalga gibi yukarı taşır bunu süreç gösterecek. Benim önümüzdeki süreçte belediye başkanı olacağım gibi bir iddiam yok. Ama şunu söylüyorum. Genel seçimde istediğimiz sonucu alırsak işte o zaman sizinle daha net konuşabilirim. Ben bilimsel verilere inanan bir insanım. Ama Esenyurt'ta Veysel Karatay'a ve ekibine ihtiyaç var mı diye sorarsanız bence çok var. Gelecek Partisi'ne ihtiyaç var mı? Kesinlikle var. Yani ülkemizin vatandaşı akıllıdır, bilinçlidir. O yüzden bizler de umutluyuz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.