Vicdanlar yaralandı!

Vicdanlar yaralandı!
Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Bahattin Demir, Pendik’te Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı bir bakım ve rehabilitasyon merkezinde yatılı olarak kalan otizmli çocuğa görevlilerce nöbet geçirdiği bahanesiyle zulmedilmesini eleştirdi. Demir, “Bu olay vicdanları yaralamıştır” dedi

Pendik'te otizmli bir çocuğa yapılan işkence denebilecek boyuttaki davranışları eleştiren Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Bahattin Demir sert açıklamalar yaptı. Demir, “Otizmli Çocuklar erken tanı ve erken müdahale imkanından yararlandirilmadigi ve yaşama etkin bir şekilde katılımları sağlanamadığı için 12-20 yaşlarından itibaren aileler tarafından tek çare olarak bakım merkezlerine yerleştirmek kalıyor. Oysa otizm bir engellilik değil farklılıktır. Bilimsel dayanaklı uygulamalarla eğitilip yaşama etkin katılımları sağlanabiliyor. İyi eğitim alamamis çocuklar 18-20 yaşlarına vardığında öfke nöbetleri veya olumsuz davranışlar sergileyebiliyor. Görüntülerde ortaya çıkan sebep ve sonuç budur” dedi.


Şiddetle kınıyorum

Yapılan davranışı şiddetle kınadığını da anlatan Demir, “Özel bir bireyi bağlayarak çözüm aranması orada görevli personelin bu tür konu ve benzeri durumlara karşı gerekli eğitimini almış olması gerekmektir. Her ne kadar olumsuz davranışlar sergilesede bir evladımızı kardeşimizi yüce Allah’ın kanatsız meleğini bağlamak işkence yapmak dahası özgürlüğünden mahrum bırakmak alıkoymaktır bu bir hak gaspıdır ceza ehliyeti olmayan özel gereksinimli bir vatandaşınıza bu yapılan davranışı şiddetle kınıyorum. Emanete ihanet edenlerin gerekli cezalara çarptırılması kamuoyu vicdaninda hem rahatlama sağlayacak hem de benzer durumların yaşanmasının önüne geçilmiş olacaktır.
Özel çocuklara sahip çıkmak her bireyin yegane görevidir. Söz konusu hak istismarcıları için yargı kurumlarını göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.