Volkan Yılmaz: Biz şov yapmadık

Volkan Yılmaz: Biz şov yapmadık
Hayvancılıkla uğraşan üreticilere 100 bin balya saman ve yem bezelyesi hediye edecek olan Silivri Belediyesi, dağıtımlara Sayalar Mahallesi’nde düzenlediği törenle başladı. Törende konuşan Volkan Yılmaz, “Biz, sadece laf üretip icraat yoksunu olanlardan olmadık. Biz, söz verip arkasını dönüp giden ve unutulanlardan olmadık. Biz, yapmadıklarını yaptı gibi gösterip şov yapanlardan olmadık. Biz icraat yaptık, alın teri döktük, emek harcadık” dedi

Geçtiğimiz yıl çiftçilere 50 bin balya samanı ücretsiz hediye eden Silivri Belediyesi, bu yıl çıtayı daha yukarıya taşıyarak, kendi arazilerinden elde ettiği 100 bin balya saman ve yem bezelyesinin dağıtımına başladı. Sayalar Mahallesi’nde düzenlenen dağıtım törenine Silivrili üreticilerin ilgisi yoğun oldu. Silivri Belediyesi bu çalışması ile Silivri’nin küçük ve orta ölçekli üreticilerine doğrudan 5 milyon TL’lik destek sağlamış olacak. Törenin açılış konuşmasını yapan Sayalar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ece, “Başkanımız Volkan Yılmaz’ın verdiği tarımsal destekler bizde alışkanlık haline geldi. Bu desteklerin uzun yıllar devam etmesini ümit ediyoruz. Vermiş olduğu desteklerden dolayı Başkanımıza çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Büyük bir şans

Silivri Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İskender Kuloğlu ise “Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz göreve geldiği ilk günden beri çiftçinin yanında olduğunu söylemiştir. Sağ olsun bunu sadece lafta bırakmadı. 300 dönümde üretim ile başlayan bu örnek davranış bugün 3.600 dönüm ile devam etmektedir. Ben Başkanımıza ve ekibine, ülkemize ve çiftçilerimize yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Törende bir konuşma yapan Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer de “Sayalar bu bölgede en çok hayvancılık yapan, en çok süt üreten köyümüzdür. Tabi sanayi sektörüne geçtikten sonra vatandaşlarımız fabrikalarda çalışmaya başladı ve üretimimiz haliyle azaldı. Volkan Yılmaz’ın tarımsal destekleri ile bu bölgede bitmek üzere olan çiftçilik faaliyetleri tekrar hareketlendi. Ben bu nedenle Başkanımızın varlığını bizim için büyük bir şans olarak görüyorum” diye konuştu.

Çok büyük etkisi var

Saman dağıtım töreninde Özer’in ardından kürsüye gelen Silivri İlçe Tarım Müdürü Nuri Ertuğrul, “Küçük aile işletmelerimiz Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren varlığını sürdürmüş, atadan dededen gelen tarım bilgisini nesilden nesile aktarmışlardır. Ben Sayın Başkanımız Volkan Yılmaz’a, geldiği ilk günden itibaren küçük aile işletmelerine yönelik verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Eğer ülkemizde ve İstanbul’da Silivri’nin adı tarım ve hayvancılık ile anılıyorsa bunda Başkanımızın çok büyük etkisi vardır.” ifadelerini kullandı.

Bize gülenler oldu!

Törende bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, “Bugün Silivri Belediyesinin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü marifetiyle 3 yıldır sabırla ve alın teriyle sürdürdüğü çalışmalardan bir tanesi olan 100 bin balya saman ve yem bezelyesinin dağıtımına başlamak üzere bir aradayız. Konuşmama başlamadan önce bizlere büyük bir vizyon ve ufuk koyarak, ‘Köylü milletin efendisidir.’ ‘Milli ekonominin temeli tarımdır.’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve minnetle yad etmek istiyorum. Ruhu şad olsun. Biz, Atatürk’ten aldığımız ilhamla 2019 yılında göreve gelirken Silivri’nin tarımı ve hayvancılığıyla 20 milyon İstanbulluyu besleyebilecek, İstanbul’un gıda ve hayvancılık üssü olacak potansiyele sahip olduğunu söyledik. Tarım yapacağız dedik. Elde ettiğimiz ürünleri de dar gelirli çiftçilerimizle paylaşacağımızı ifade ettik. Bu anlayışla; Silivri Belediyesinin hiç ekilmeyen, dikilmeyen ya da kim tarafından ekildiği belli olmayan arazilerinde zirai faaliyete başladık. Bize gülenler oldu. ‘Bu ülkede çiftçilik mi kaldı’ diyenler oldu. Ne mutlu bize ki yaptığımız çalışmalar neticesinde bugün herkes Silivri’de yürütülen tarımsal çalışmaları konuşuyor” ifadelerini kullandı.

Bu topraklara baş koyduk

“Biz, sadece laf üretip icraat yoksunu olanlardan olmadık” diyen Yılmaz, “Biz, söz verip arkasını dönüp giden ve unutulanlardan olmadık. Biz, yapmadıklarını yaptı gibi gösterip şov yapanlardan olmadık. Biz icraat yaptık, alın teri döktük, emek harcadık. Biz sizlerle beraber tarım için, hayvancılık için bu topraklara baş koyduk. Hiç kimse merak etmesin; yerli ve milli üretimi yaygınlaştırmaya, tarım ve hayvancılığa sahip çıkmaya, çiftçilerimize ve üreticilerimize destek olmaya, kentimizin ekonomisini büyütmeye ve ülkemiz için öncü projelere imza atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Silivri Kaymakamlığına vekaleten törene katılan Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş de “Volkan Başkanın tarım konusunda yaptığı çalışmaları komşu ilçe olarak biz de duyuyor ve merak ediyorduk. Bu nedenle bugün burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.