Volkan Yılmaz: İBB köylere hizmet vermedi

Volkan Yılmaz: İBB köylere  hizmet vermedi
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Seymen Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Burada konuşan Yılmaz, “İstanbul'un 151 köyü var. İBB'nin devasa bütçesi olmasına rağmen köylere hizmet verilmedi” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz köy ziyaretleri kapsamında Silivrili vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Gümüşyaka Mahallesi’nde düzenlenen iftar programının ardından Seymen Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarla buluşan Yılmaz programda, belediye tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmalar, Seymen’de yapılan hizmetler ve yeni projeler hakkında bilgiler verdi. “Silivri Belediye Başkanı olarak her zaman kendimi köyün, köylünün, çiftçinin ve hayvancının yerine koyuyorum” diyen Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak 5 yılda tarım konusunda bir farkındalığı Türkiye gündemine taşıdık. Ayçiçek yağlarının raflardan yağmalandığı dönem, Silivri Belediyesi olarak kendi tarlalarımızda ayçiçek yağı ürettik. Bu yağları dar gelirli insanlarımızla ve köylülerimizle paylaşarak Türkiye gündemine oturduk. Yerli ve milli sertifikalı Türk tohumlarıyla, yerli ve milli sertifikalı Ayçiçek tohumlarıyla kent tarımının ne kadar önemli olduğunun altını çizdik. Yaptığımız çalışmalar kapsamında diğer belediyelere önder ve örnek olduk” ifadelerini kullandı.

Nasıl örnek köy burası?

İBB'nin köylere olan yaklaşımıyla ilgili eleştirilerde bulunan Yılmaz, “İBB eskiden Çeltik’ten ve Seymen’den kooperatifler aracılığıyla alım garantili çiçekçilik yapardı. Bu güzel uygulama zaman geçtikçe kesildi. İBB’nin köyleri destekleme gibi bir görevi var. İstanbul’da 151 tane köy var. Şehrin en büyük potansiyelleri bu köylerdir. İBB, bakanlıklardan ve dünyadaki 50/60 ülkeden daha büyük bir bütçeye sahiptir. Fakat İBB, 5 yıllık dönemde devasa bütçeleri olması rağmen bu köyleri angarya olarak gördü. Ben İBB Meclisi'nde köylerle ilgili konuşma yaptığım zaman, ‘Ya bıktık, bu Silivri'de ne var? Bıktık, bu köylerde ne var?’ diyorlar. İBB’nin Pendik Göçbeyli ve Seymen’de örnek köy projesi var. İBB örnek köy projesi kapsamında sadece bazalt taşlar ve kamelyalar yaptı. Burada bulunan kiliseyi tekrar cami olarak kullanılmak üzere İBB’ye verdik. İBB, ‘Restorasyon için bizim bütçemiz uygun değildir’ diyerek kiliseyi bize iade etti. Burası örnek köy olacaksa, ‘Tarihi dokuyu yenileyin, köyde altyapı sorunu olmamalı, gençlerin spor, kültür ve sanatla buluşacağı alanlar olmalı ve köyün üretimini destekleyin’ dedim. İBB bu çalışmaların hiçbirini hayata geçirmedi. Nasıl örnek köy burası? Üretime, spora ve sanata dair hiçbir şey yok. Örnek köy kapsamında buraya 6 bin ton asfalt dökülmesi gerekiyordu. İBB’ye bunu da ilettik fakat yapmadılar. Onlar yapmayınca Silivri Belediyesi olarak 4 bin 500 ton asfaltı biz döktük” ifadelerini kullandı.

Büyük bir tesis yapılacak

Seymen Mahallesi’ndeki projeler ve Silivri’nin turizm potansiyelleriyle ilgili bilgi veren Yılmaz, “Seymen Mahallesi’nde okul yapılması için İstanbul Valiliği ile temas halindeyim. Okulun yapılması için muhtarımızla birlikte gerekli mücadeleyi veriyoruz. Seymen Mahallesi’nde Orman Genel Müdürlüğüne ait olan, içerisinde; golf tesisleri bulunan, yaklaşık bin 500 dönüm arazide, Bakanlıklar ve İBB'nin de iştirak edeceği iş birliğiyle bölgenin en büyük ve en modern sağlık, spor, eğitim ve konaklama tesislerini hayata geçireceğiz. Silivri Belediyesi olarak bölgemizde 10/20/30 ve 40 odalı butik oteller olmasını istiyoruz. Yani hafta sonu insanlar buralara gelmeli ve 2 gün buralarda kalmalıdır. Silivri’yi turizm, tarım ve gastronomi kültürü üzerine oturtursak, burada bolluk ve bereket olur. Bunun örnekleri İtalya ve Fransa gibi ülkelerde var” diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.